Tendoanele rupte sunt dureroase și adesea apar dureri destul de mari. Deși se pot rupe tendoanele din orice parte a corpului, de obicei se rup tendoanele din părțile cele mai solicitate. Aceste zone includ coatele, umerii, coapsele încheieturile mâinilor, genunchii, gleznele și zona călcâielor. Când vine vorba de tratarea tendoanelor, uleiurile esențiale fac o treabă bună. Comparativ cu medicamentele și alte terapii populare, uleiurile esențiale sunt mai rapide. Dar, mai înainte de a vedea cum ne pot ajuta uleiurile esențiale în cazul tendoanelor rupte, să vedem mai întâi ce provoacă tendoanelor.

 

Cauzele tenodoanelor rupte

Traume locale, inclusiv entorsele și tensiunile; folosirea excesivă a unui mușchi și stresul.

Trauma neașteptată sau un accident pot afecta tendonul și să provoace o durere de nesuportat. Într-o asemenea situație, se recomandă în primul rând odihna. Odihna va permite de asemenea uleiurilor esențiale ca să-și facă treaba cel mai bine. Este ușor să suprasoliciți un mușchi, atunci când, brusc, faci o mișcare cu care acel mușchi nu este obișnuit s-o facă. În plus, lipsa de încălzire înainte de efort și lipsa de odihnă după efort duce la creșterea cantității de acid lactic, care se răspândește la nivelul mușchiului afectat și contribuie la ruperea tendoanelor, durere și rigiditate. Stresul și anxietatea pot, de asemenea, să tensioneze mușchii, în special în zona umerilor și a gâtului și, astfel, pot duce la ruperea tendoanelor. Ținnând cont de toate acestea, prezentăm câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru tratarea tendoanelor rupte și pentru calmarea durerii:

Ulei esențial de lemongrass

Se pare că acest ulei este specializat pentru vindecarea tendoanelor. El regenerează țesutul conjunctiv, repară tendoanele rupte și ajută la reglarea fluxului sanguin.

 

Ulei esențial de măghiran

Măghiranul este pentru spasme, reumatism, entorse și disconfortul muscular. El reduce tensiunea dintre mușchi și tendoane, ajutând astfel la repararea tendoanelor rupte.

Ulei esențial de wintergreen

Wintergreen este de ajutor în reumatism și în durerile și disconfortul muscular. Este cunoscut de asemenea pentru abilitatea lui de a calma durerea de la nivelul tesutului muscular. Oferă un efect asemănător cortizonului datorită conținutului ridicat de salicilat de metil. Wintergreen este de asemenea un antiinflamator natural. Dacă credeți că durerile de mușchi sunt cauza tendoanelor rupte, atunci wintergreen poate fi de ajutor.

 

Ulei esențial de mentă

Acest ulei poate fi utilizat pentru intensificarea efectului celorlalte uleiuri folosite în cazul rupturii de tendon: oregano, lemongrass, lămâie, lavandă, helichrisum, chiparos, mesteacăn și busuioc.

 

Rețete recomandate pentru tratarea tendoanelor rupte

 

Rețeta 1

Amestecați 3-4 picături de mesteacăn și lemmongrass într-un ulei de bază și aplicați pe zona afectată. Aplicarea deasupra a uleiului de mentă după câteva minute poate ajuta la pătrunderea în profunzime a uleiurilor esențiale. De asemenea, utilizarea unor comprese calde poate fi de ajutor. Aplicați această procedură de 2-3 ori pe zi, până dispare durerea.

 

Rețeta 2

Puneți în uleiul de bază:

10 picături de mentă

5 picături de măghiran

5 picături de melaleuca

6 picături de rozmarin

2 picături de lemongrass

Utilizați 60-80 g de ulei fracționat de cocos, ca ulei de bază. Dacă e nevoie, puteți utiliza ulei de bebeluș. Amestecați toate ingredientele într-o sticlă și agitați-o câteva minute pentru a încălzi uleiurile esențiale și a le amesteca bine. Utilizați aceste amestec de uleiuri direct din sticlă și masați pe zona tendonului afectat. Puteți aplica acest amestec, de asemenea, utilizând o cârpă caldă. Pentru a deschide porii, plasați cârpa caldă pe zona afectată, timp de câteva minute. Apoi, masați uleiul pentru cel puțin 5 minute. Dacă leziunea este prea dureroasă pentru a putea fi masată, pulverizați amestecul de uleiuri. Pentru probleme serioase, adăugați 2-3 picături de helichrisum.