Dacă aveți herpes, cu siguranță nu este un atu pentru dumneavoastră. Aceste leziuni herpetice se dezvoltă datorită infecției cu virusul herpes simplex și sunt transmisibile. De obicei, herpesul se vindecă în 7-10 zile. Sunt mai multe uleiuri esențiale care pot rezolva această problemă, dar pentru aceasta trebuie ca aceste uleiuri să fie utilizate imediat ce apar primele simptome. Aceasta înseamnă că, cu cât întârziați, cu atât vor fi mai puțin eficiente aceste uleiuri. Acestea fiind spuse, prezentăm în continuare câteva dintre rețetele eficiente, pentru o acțiune imediată în cazul leziunilor herpetice.

 

1. O rețetă minunată pe bază de ulei de geranium

Acest tratament de bază pentru herpes face minuni. Luați o picătură de ulei de geranium pe un tampon de vată înmuiat în apă și aplicați pe zona afectată. Leziunile vor dispărea repede.

 

2. Rețetă pe bază de ulei de tea-tree

Amestecați o lingură de ulei de cocos sau de măsline cu 4 picături de ulei esențial de tea-tree. Înmuiați un tampon de vată în amestec și aplicați pe zona afectată/ Păstrați amestectul rămas într-o sticlă acoperită și aplicați de câteva ori pe zi până ce leziunile dispar. Nu utilizați ulei de tea-tree în nas și nu-l înghițiți niciodată. Uleiul de tea-tree este toxic și dozele mari pot fi fatale.

 

3. Amestec sinergic pentru leziunile herpetice datorate febrei

Ingrediente:

5 picături de ulei de lavandă

8 picături de ulei de tea-tree

6 picături de ulei de mușețel

3 picături de ulei de lămâie

8 picături de ulei de geranium

Combinați uleiurile menționate mai sus împreună cu 60 ml de ulei de migdale dulci și luați 1-2 picături din amestec pe un tampon de vată înmuiat în apă. Aplicați direct pe leziunea herpetică zilnic, pentru a avea rezultate rapide și durabile.

 

4. Rețetă pentru a stopa izbucnirea herpesului

Imediat ce apare primul semn de herpes, aplicați o picătură de ulei de tea-tree amestecat cu ulei de migdale dulci de mai multe ori pe zi. Dacă durerea este insuportabilă, adăugați ulei de lavandă diluat înainte de aplicare.

 

5. Rețetă pentru a preveni agravarea herpesului bucal

Pentru a preveni agravarea herpesului bucal, diluați oricare dintre următoarele uleiuri esențiale cu un ulei de bază preferat: geranium rose, eucalipt, bergamotă, melissa sau mușețel roman. Amestecați 6 picături de ulei esențial în 5 ml ulei de bază și aplicați în jurul leziunii, cu ajutorul unui tampon de vată. Datorită faptului că reacțiile diferă de la om la om, încercați mai multe uleiuri esențiale pentru a vedea care are efect și care nu. Încorporarea unor suplimente nutritive, cum ar fi zincul și lizina, poate ajuta de asemenea la stoparea herpesului.

 

6. Rețetă cu efecte imediate:

Ingrediente:

3 picături de bergamotă

3 picături de mușețel roman

3-4 picături de geranium

3 picături de eucalipt

3 picături de lavandă

2 picături de tea-tree

3 picături de melissa

Amestecați ingredientele și aplicați direct pe leziune. În caz că leziunile sunt sparte și uscate, adăugați 30 ml de ulei de migdale dulci. Puteți adăuga 60 ml de vodcă pentru leziunile umede, pentru a le usca și a le trata. Agitați bine înainte de fiecare utilizare.

7. Utilizarea uleiurilor esențiale în capsule:

Ingrediente:

10 capsule de gelatină goale

2 picături de ulei de mentă

4 picături de ulei de tămâie

4 picături de ulei de oregano

Amestecați uleiurile esențiale și puneți câteva picături într-o capsulă goală. Pentru aceasta desfaceți capsula în două și picurați în jumătatea mai mare, după care închideți capsula. Se ia o capsulă dimineața și una seara timp de 5 zile, adică 10 capsule.

 

8. Rețetă pentru tratarea herpesului la bebeluși

2 linguri de ulei de migdale dulci

2 picături de ulei de tea-tree

2 picături de ulei de mentă

2 picături de ulei de lavandă

1 vas mic cu capac cu protecție

1 tampon de vată pentru a aplica amestecul

Amestecați ingredientele și agitați bine. Agitași și înainte de fiecare utilizare.

Când vedeți primele semne de herpes la bebeluș, înmuiați tamponul de vată în amestecul preparat și aplicați pe zona afectată. E posibil ca herpesul să dispară într-o oră. Dacă nu dispare, aplicați și a doua oară. Dacă bebelușul are deja herpes, aplicați amestecul la fiecare 2 ore, până ce dispar semnele. De obicei, o zi este suficientă pentru a elimina orice formă de herpes la bebeluși. Uleiurile de tea-tree, lavandă și mentă sunt utile pentru a lupta împotriva virusului herpetic. Prezența acestor uleiuri în amestec îl face mai eficient. Oricum, asigurați-vă că amestecul nu e prea puternic pentru bebeluș. Fiecare om reacționează diferit la același ulei; de aceea, încercați mai multe combinații. Prin practică, veți vedea care ulei sau combinație de uleiuri dă rezultatele cele mai bune pentru dumneavoastră.