Datorita unor anumite deficiente din corp, oasele pot ajunge să se fractureze destul de ușor. Gravitatea poate varia de la o fractură ușoară la copii, care necesită o îngrijire minimă, la fracturi multiple, ligamente și tendoane rupte și dizlocări de oase care necesită intervenție chirurgicală. Deși uleiurile esențiale nu pot repara o fractură, cu siguranță pot ajuta la grăbirea procesului de recuperare și la reducerea disconfortului.

 

De ce sunt utile uleiurile esențiale pentru vindecarea oaselor?

Tinerii încep să facă exerciții pentru dezvoltarea masei musculare, ajungând la densitatea maximă a masei osoase spre vârsta de 30 de ani. Pe măsură ce îmbătrânim, densitatea masei osoase începe să scadă și începe să fie din ce în ce mai importantă în privința calității vieții și sănătății unui om. Pierderea densității osoase duce la oase mai moi și este cunoscută ca fiind cauză pentru mai multe probleme de sănătate, dintre care unele pot pune viața în pericol. Se pare că o femeie din trei, la vârsta de peste 50 de ani are o densitate osoasă mai redusă.

 

Utilizarea uleiurilor esențiale poate ajuta la menținerea densității osoase, contribuind la o viață sănătoasă. Utilizarea uleiurilor esențiale în perioada tinereții poate fi de ajutor pentru a avea oase mai rezistente. În plus, în cazul unei fracturi sau al unei boli de oase, uleiurile esențiale pot grăbi procesul vindecării și reduc disconfortul din timpul tratamentului.

Cele mai bune uleiuri esențiale ce pot fi utilizate pentru vindecarea oaselor fracturate

Uleiul esențial de wintergreen

Uleiul esențial de wintergreen are o aromă răcoritoare și puternică. Ajută la focalizare și are mai multe beneficii. Salicilatul de metil și acidul salicilic prezente în acest ulei sunt cele două elemente responsabile pentru efectele vindecătoare ale acestui ulei. În caz că sunteți în căutarea unui remediu natural pentru a vindeca fracturile, începeți să utilizați ulei esențial de wintergreen.

 

Rețete de uleiuri esențiale pentru vindecarea oaselor rupte

 

Amestec de ulei de mentă și eucalipt

Neavând un efect direct asupra procesului de vindecare, proprietățile lor analgezice și răcoritoare ușurează durerile pacientului și îl ajută să urmeze tratamentul recomandat. Efectul răcoritor poate ușura durerea și micșora disconfortul pe moment.

 

Aveți nevoie de:

Un recipient mic din sticlă

2-4 linguri de ulei de bază (din semințe de struguri, migdale, măsline etc.)

10-12 picături de ulei de eucalipt

10-12 picături de ulei de mentă

Adăugați 5-10 picături de ulei de eucalipt și mentă la fiecare 1-2 linguri de ulei de bază. Acest ulei de bază este necesar pentru a ajunge la concentrația potrivită pentru a nu irita pielea. Păstrați amestecul într-o sticlă de culoare închisă, ferit de lumina soarelui, și masați pe zonele afectate pentru a calma durerea.

 

Rețetă cu uleiuri esențiale pentru fracturile de oase

5 picături de busuioc

5 picături lavandă

5 picături cimbru

5 picături măghiran

30 picături de ulei fracționat de cocos

5 picături de eucalipt

5 picături de chiparos

Aplicați acest amestec de două ori pe zi pe zona afectată, până ce fractura dispare la radiografie. Pentru rezultate mai rapide, puteți înveli zona afectată cu un prosop cald după ce ați aplicat în prealabil uleiurile.

 

Ulei de krill pentru tratamentul fracturilor de oase

Oasele și încheieturile sănătoase oferă flexibilitate, mobilitate și fermitate. Totuși, activitatea continuă poate suprasolicita aceste oase, conducând la deteriorarea cartilajului și la scăderea mobilității. Uleiul de krill este de ajutor pentru păstrarea sănătății li flexibilității oaselor. Uleiul de krill poate fi consumat pe termen lung fără probleme și conține omega-3, EPA și DHA, compuși care contribuie la sănătatea oaselor și încheieturilor. De asemenea, uleiul de krill poate să ajute la vindecarea mai rapidă a fracturilor.