Ridurile

Uleiuri esențiale pentru îndepărtarea ridurilor

Uleiurile esențiale sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc un tratament care încetinește îmbătranirea tenului, care funcționează cu adevarat, și care miroase foarte plăcut. Produsele vândute în magazine sunt cu adevărat costisitoare și, din punctul de vedere al efectelor secundare, fac rău la fel de mult pe plan intern, pe cât fac ”un fel de” bine pe plan extern. În timp ce unele uleiuri esențiale tind să fie mai eficiente în tratarea ridurilor din jurul ochilor decât celelalte, uleiurile vegetale ajută la menținerea pielii hidratate. Uleiurile esențiale pot furniza pielii substanțele nutritive fără a bloca porii, ceea ce este unul din beneficiile majore ale utilizării uleiurilor esențiale pentru tratarea ridurilor din jurul ochilor.

 

Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru ridurile din jurul ochilor?

Ulei de santal

Uleiul de lemnul de santal înmoaie pielea uscată și poate fi utilizat ca agent de hidratare pentru a elimina liniile fine și ridurile prezente în jurul ochilor. Acest ulei stimulează, de asemenea, dezvoltarea de celule noi. Bogat în seschiterpen, acest ulei mărește circulația sângelui și oferă un aspect mai neted al pielii.

Ulei de smirnă

Uleiul de smirnă este un ulei anti-fungic și antibacterian pe care îl puteți folosi ca ulei de masaj, sau local, pentru a netezi ridurile prezente în jurul ochilor. Substanțele antibacteriene sunt puternici antioxidanți care ajută la repararea leziunilor celulare cutanate cauzate de radicalii liberi. Moleculele la care se face referire ca ”radicali liberi” cauzează reacții chimice, care descompun colagenul, precum și alte proteine din piele. Din păcate, daunele provocate de radicalii liberi sunt principala cauză a formării ridurilor în jurul ochilor.

 

Ulei de neroli

Femeile folosesc adesea neroli pentru a elimina ridurile prezente în jurul ochilor. Rezultatele hidratante ale uleiului de neroli ajută la îmbunătățirea elasticității pielii.

 

Uleiul de salvie

Uleiul esențial de salvie este un ulei important folosit pentru a elimina liniile fine și ridurile prezente în jurul ochilor, mai ales atunci când este folosit ca hidratant pentru piele. Fiind atât antibacterian, cât și antiseptic, uleiul esențial de salvie ajută la echilibrarea producției de sebum, care ajută la micșorarea porilor. Închiderea porilor deschiși îmbunătățește tonusul și textura pielii. Pielea fermă oferă un aspect mai fin, făcând ridurile de pe față mai puțin vizibile.

 

Ulei de geranium

Uleiul de geranium este folosit ca ingredient în cosmeticele scumpe de mult timp. Puteți să-l utilizați pentru tenul gras, uscat sau chiar sensibil. Uleiul de geranium ajută la creșterea elasticității pielii și a circulației sângelui. Când se utilizează ca ulei de masaj, uleiul de geranium acționează pentru a reduce pungile de sub ochi, ajutând pielea să se păstreze hidratată.

 

Ulei de semințe de struguri

Proprietățile antioxidante ale uleiului de semințe de struguri ajută la combaterea toxinelor. O categorie de flavonoide din semințele de struguri – numite proantocianidine – interacționează cu colagenul, ajutând la repararea daunelor cauzate de toxine asupra tenului. Uleiul este foarte eficient pentru reducerea ridurilor din jurul ochilor. Uleiul de semințe de struguri este în mod natural bogat în vitamina E, ceea ce poate încetini procesul de îmbătrânire. Vitamina E protejează organismul împotriva toxinelor, care distrug celulele.

 

Care sunt cele mai bune rețete pe bază de uleiuri esențiale pentru ridurile din jurul ochilor?

Rețeta 1 – Ser anti-aging

6 picături de ulei esențial de tămâie

9 picături de ulei esențial de geranium

9 picături de ulei esențial de chiparos

3 linguri ulei de migdale dulci

3 linguri ulei de semințe de măceșe

Se amestecă toate ingredientele într-o sticlă de sticlă de 60 de ml. Acest ser poate fi utilizat dimineața și seara. La fel ca toate serurile, dacă folosiți mai puțin este mult mai bine. Este nevoie doar de o micăcantitate din acest ser pentru acoperirea întregii zone din jurul ochilor. Această rețetă vă poate hidrata și elasticiza tenul. Acesta este un ser anti-aging foarte popular.

Rețeta 2: Ser pentru ochi

Se diluează 2 picături de ulei de lămâie sau lavandă într-o linguriță de ulei de vitamina E pură și o lingură de ulei de migdale. Aplicați un strat subțire sub ochi. Acest lucru va ajuta la reducerea ridurilor și a cercurilor întunecate prezente în jurul ochilor. Asigurați-vă că soluția nu intră în ochi. Efectuați un test pentru a verifica orice alergie preexistentă.

 

Rețeta 3 – Rețetăoptimă pentru eliminarea ridurilor de sub ochi

Aceasta este o rețetăfoarte eficientă care regenerează pielea, stimulează producțiade colagen și regenerarea celulară, și exfoliază pielea.

ingrediente:

6 picături de ulei de limba mielului

9 picături ulei de măceșe

2 picături de ulei de avocado

4 picături de ulei de semințe de morcov

3 picături de ulei tămâie sau ulei de fenicul

7 linguri ulei de germeni de grâu (sau ulei de migdale)

Uleiul de germeni de grâu crește productia de colagen si repară ADN-ul. Uleiul de semințe de morcov conține acid ascorbic, care este cunoscut pentru efecte anti-îmbătrânire. Alte uleiuri prezente în rețetă stimulează reînnoirea celulelor și producția de colagen.

Mod de preparare: Amestecați bine aceste uleiuri. Păstrați-le într-o sticlă de sticlă cu picurator și păstrați-o la întuneric. Aplicați de două ori pe zi, timp de 10 zile, și apoi aplicați o dată la două zile. Acest amestec vă va ține o lungă perioadă de timp, și aveți nevoie doar de o cantitate mică care să se aplice pezoneleafectate. Dacă se aplică zilnic timp de 10 zile, veți observa o diferență notabilă, cu multe dintre riduri și liniile fine dispărute.

 

Rețeta 4- Mascăde față care ajută la regenerarea celulelor

Ingrediente:

Folosiți 3 picături din aceste uleiuri esențiale: rozmarin, tămâie, tea tree, lavandă, gălbenele și semințe de morcov.

3 linguri de lut natural verde

Mod de preparare: Amestecați lutul cu suficientă apă pentru a crea o pastă, adăugați 3 picături de ulei esențial la alegere din cele menționate mai sus și aplicați uniform pe zonele afectate de sub ochi. Lăsați timp de treizeci de minute după care clătiți cu apă rece, repetând de 2-3 ori pe săptămână.

 

Rețeta 5- ser pentru față cu efecte de întinerire

ingrediente:

3 linguri de ulei de măsline

9 picături din oricare dintre următoarele uleiuri esențiale: smirnă, semințe de morcov, geranium, trandafir, tămâie, fenicul, lavandă și patchouli.

Mod de folosire: Masați o cantitate mică de amestec pe zonele afectate din jurul ochilor, seara înainte de culcare.

 

Rețeta 6- ser anti-îmbătrânire împotriva ridurilor

ingrediente:

3 picături de ulei esențial de iasomie

6 picături de ulei esențial de primulă

3 picături de ulei esențial de tămâie

9 picături de ulei de semințe de morcov

3 lingurițe ulei de semințe de măceșe

3 lingurițe ulei de alune de pădure

2 linguri de ulei de avocado

Mod de folosire: Combinați toate ingredientele într-o sticlă închisă la culoare, cu picurator. Se agită câteva minute. Utilizați numai 1 sau 2 picături de ser sub ochi, nu mai mult.

 

Unele argumente pro și contra în ce privește folosireauleiuriloresențiale pentru tratamentul ridurilor prezente în jurul ochilor:

 

Pro:

Spre deosebire de medicamentele și gelurile artificiale disponibile în magazine, utilizarea uleiurilor esențiale este o abordare naturală și sănătoasă a tratării afecțiunilor cutanate, cum ar firidurile.

În afară de faptul că uleiurile specifice sunt anti-rid, aroma lorvă menține vioi pe parcursul zilei.

 

Contra:

Unele uleiuri esențiale pot să reacționeze cu pielea și să provoace efecte nedorite, în special atunci când sunt utilizate în apropierea unor zone sensibile, precum ochii.

 

Uleiurile esențiale sunt alegerea potrivită pentru a scăpa de ridurile de sub ochi. Încorporați-le direct în regimul zilnic de îngrijire a pielii și veți vedea cum ridurile, precum și alte semne ale îmbătrânirii vor dispărea. Ele miros minunat, se simt minunat și lucrează asupra tenului toată noaptea!