Piciorul atletului

Piciorul atletului este o infecție fungică care apare între degetele piciorului sau în orice altă zonă a corpului care oferă condițiile de reproducere perfecte pentru ciuperci. Poate chiar să se stabilească în zona inghinală, la subraț sau pe tălpi.

 

Cine suferă de piciorul atletului?

Aproape oricine se poate procopsi cu piciorul atletului. În plus, ciupercile pot fi transmise de la un individ la altul. Bucăți mici de piele contaminată care cad de pe piciorul unui individ infectat sunt cei mai mari purtători ai acestei infecții fungice.

 

Care sunt semnele și simptomele?

Inflamația moderată și mâncărimea sunt printre primele simptome ale infecțiilor fungice, cum ar fi piciorul atletului. În cazul în care infecția nu este tratată la timp, va duce la formarea de cruste tari și argintii. Unele persoanear putea chiar să aibă infecția pe mâini, dacă nu se iau măsuri preventive.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru vindecarea infecției numită piciorul atletului

Uleiurile eterice se numără printre cele mai bune alternative naturale, față de cremele și loțiunile pe care medicii le recomandă pentru infecțiile fungice, cum ar fi piciorul atletului. Iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pe care vi le recomandăm pentru această afecțiune.

 

Topul celor mai bune 5 uleiuri esențiale pentru piciorul atletului

 

1. Ulei esențial de tea tree

Uleiul esențial de tea tree este cunoscut pentru proprietățile sale anti-bacteriene și anti-fungice. Iată cum se utilizează uleiul de tea tree pentru cea mai bună vindecare posibilă:

 

Baie la picioare

Puteți face o baie la picioare prin adăugarea a 10 ml de ulei esențial de tea tree și 3 ml de ulei de măsline la un litru de apă păstrată într-un lighean curat. Înmuiați piciorul infectat în acest amestec timp de 20-30 de minute. Repetați tratamentul cel puțin de trei ori pe zi, pentru a scăpa de infecție.

 

Masaj la picioare

Un alt mod în care vă puteți ajuta să scăpați de această problemă este masarea uleiului esențial de tea tree pe zonele afectate. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu utilizați ulei de tea tree în formă nediluată, deoarece vă poate irita pielea. Puteți să-l amestecați cu un ulei de bază, cum ar fi uleiul de migdale.

 

Folosind ulei de tea tree cu pulbere de arrowroot

Lucruri de care ai nevoie:

1/2 pahar arrowroot

O cană de măsură

Ulei esențialde tea tree

Linguriţă

Castron de amestecare

Mod de preparare: Luați o jumătate de pahar de pulbere de arrowroot într-o cană de măsură și turnați amestecul într-un castron cu 40 ml de apă. Ulterior, adăugați 40 de picături de ulei de tea tree, amestecând pulberea și uleiul cu o lingură.

 

Aplicare: Puneți-vă șosete și presărați amestecul din belșug pe ele. Lăsați șosetele în picioare timp de 25 de minute, apoi scoateți șosetele, clătiți-vă picioarele cu apă rece și ștergeți-le bine cu un prosop uscat. Urmați acest tratament de două ori pe zi, timp de 4 săptămâni pentru a scăpa de infecția fungică.

 

Avertizare

Uleiul de tea tree poate provoca iritarea pielii și înroșirea pielii. Faceți un test de alergie înainte de utilizare.

Cercetările au arătat că un amestec care conține 25% până la 50% ulei de tea tree poate elimina complet infecția fungică în afecțiuni precum piciorul atletului, dar amestecurile slabe nu vor avea acest efect. Deși uleiul de tea tree ar putea să fie mai eficace decât medicamentele, este recomandat să consultați un medic înainte de a-l folosi.

 

2. Ulei esențial de mentă

Uleiul esențial de mentă conține acizi grași omega 3, care hrănesc pielea. În plus, mentolul prezent în uleiul de mentă ajută la ameliorarea pielii inflamate și la înmuierea acesteia.

De asemenea, puteți face un scrub natural utilizând ulei de mentă, prin adăugarea unei lingurițe de ulei la o ceașcă de ovăz și o jumătate de ceașcă de sare de mare. Bucurați-vă picioarele cu acest scrub de exfoliere, pentru o alinare vizibilă în afecțiunea numită picioarele atletului.

 

3. Ulei esențial de lavandă

Lavanda este folosită de nenumărați ani pentru diferite tipuri de afecțiuni ale pielii. Puteți să-l utilizați direct pe picioare, făcându-vă masaj, pentru a beneficia de proprietățile antiinflamatorii, regenerative și antibacteriene ale acestui ulei. O altă opțiune este săadăugațicâteva picături de ulei esențial de lavandă la loțiunea de corp naturală preferată și să vă masați picioarele cu acest amestec. Atunci când utilizați această rețetă, este recomandat să dormiți purtând șosete. Acest lucru va ajuta uleiul esențial să pătrundă adânc în piele.

 

4. Ulei esențial de lămâie

În timp ce vă ajută să scăpați de infecția de la nivelul picioarelor, uleiul esențial de lămâie vă ajută și să vă relaxați. El promovează o circulație mai bună a sângelui, ajutându-vă corpul să se vindece din interior. Aplicarea sa directă pe piele îi conferă un aspect mult mai sănătos. Doar adăugați 8 picături de ulei de măsline, 8 picături de ulei esențial de lămâie într-un litru (1000 ml) de apă caldă și înmuiați picioarele în acest amestec. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați corpul după o zi agitată și să vă îngrijiți picioarele, în cel mai bun mod posibil.

 

5. Ulei esențial de eucalipt

Uleiul de eucalipt poate ucide bacteriile responsabile de producerea călcâielor crăpate și a bășicilor pe picioare. În plus, hidratează, îngrijește și înmoaie pielea uscată. Tot ce aveți nevoie este un masaj relaxant cu acest ulei. Acest ulei poate fi folosit și ca procedură preventivă.

Amestecați 1 linguriță de ulei de eucalipt cu 2 cupe de apă și puneți-o într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați acest amestec în pantofi pentru a îi dezinfecta, mai ales după o activitate fizică.

 

8 Rețete pe bază de uleiuri esențiale pentru cea mai bună vindecare de piciorul atletului

Uleiurile esențiale folosite în următoarele rețete sunt antimicrobiene și antifungice și vă vor ajuta să ucideți ciupercile care au cauzat piciorul atletului. Totuși, asigurați-vă că faceți un test de alergie înainte de a utiliza uleiuri esențiale pe piele.

Rețeta 1 – Picături de ulei pentru tratarea ciupercii la picior

Ingrediente

Combinați uleiurile esențiale alese de dumneavoastră, din lista prezentată mai sus.

Mod de preparare

Se amestecă câteva picături din fiecare dintre aceste uleiuri și se toarnă o cantitate mică din acest amestec pe o bucată de vată. Plasați-o între degetele de la picioare. S-ar putea să usture un pic, însă acesta este un semn bun care sugerează că tratamentul funcționează.

 

Rețeta 2 – Amestec de masaj pentru piciorul atletului

ingrediente

1 linguriță de ulei de migdale

1 picătură de ulei esențial de tea-tree

1 picătură de ulei esențial de smirnă

1 picătură de ulei esențial de lavandă

Mod de folosire

Combinați cu atenție toate ingredientele și masați picioarele de 3 ori pe zi.

 

Rețeta 3 – baie de picioare

5 picături de ulei de tea tree

1 picătură de ulei de lămâie

1 lingură de bicarbonat de sodiu

1 lingură de sare epsom

2 linguri de oțet de cidru

Se amestecă toate ingredientele într-un lighean cu apă caldă și se înmoaie picioarele în el timp de cel puțin 5 minute pe zi. Nu uitați să spălați complet picioarele după fiecare utilizare.

 

Variantă

2 picături de ulei esențial de chiparos

25 de picături de ulei esențial de lavandă

30 picături de ulei de tea-tree

Combinați toate ingredientele și mențineți amestecul într-o sticlă de sticlă închisă la culoare. Se toarnă câteva picături pe un tampon de bumbac și se tamponează cu el între degetele picioarelor și pe toată laba piciorului. Această rețetă poate fi folosită și pentru copii.

 

Rețeta 4 – Pudră pentru picioare

5 picături de ulei esențial de lemn de cedru

10 picături de ulei esențial de lavandă

10 picături de ulei de esență de ace de pin

1 ceașcă cu argilă

Adăugați toate ingredientele active într-un recipient și amestecați până când toate uleiurile esențiale sunt omogenizate în întregime. Lăsați amestecul să se usuce complet, apoi mai amestecați o dată pentru a elimina orice fel de cocoloașe. Utilizați această pudră de picioare de 3 ori pe zi, pentru o perioadă de 2 luni.

 

Rețeta 5 – Masaj pentru picioare

ingrediente

6 picături de ulei de lavandă

3 picături de ulei de lămâie

12 picături de ulei de tea-tree

3 picături de ulei de mentă

1/2 linguriță de ulei de primule și ulei de vitamina E

Se amestecă toate ingredientele și se masează zilnic picioarele curate și uscate.

 

Rețeta 6 – Spray pentru picioare

250 ml apă purificată *

10 picături de ulei de lavandă

10 picături de mentă

8 picături de rozmarin

15 picături de ulei esențial de tea tree

* Puteți utiliza apă distilată, îmbuteliată sau filtrată, sau apă de izvor. Alternativ, puteți fierbe apă de la robinet timp de aproximativ 15 minute pentru a elimina contaminanții prezenți în aceasta. Lăsați apa să se răcească înainte de a adăuga uleiuri esențiale.

Se agită bine toate ingredientele și se pulverizează pe picioarele curate și uscate. Acest lucru nu numai că va ajuta la tratarea bolii, dar va elimina și numeroasele mirosuri urâte implicate în asemenea problemele ale picioarelor.

 

Rețeta 7 – Ulei de masaj pentru picioare

3 picături de ulei esențial de lavandă

1 picătură de ulei esențial de lămâie

5 picături de ulei de arbore de ceai

1 lingură de ulei de susan

Utilizați o cantitate mică din acest amestec pentru a masa zona afectată. Cel mai bine este să folosiți acest amestec noaptea, după o baie de picioare, și să aveți picioare uscate bine. De asemenea, puteți folosi această rețetă pentru copii.

 

Rețeta 8 – Amestec cu ulei de tea tree pentru piciorul atletului

ingrediente

2 linguri de ulei de cocos

3 picături de ulei esențial de tea tree

4 picături ulei esențial de cimbru

2 picături de ulei esențial de lavandă

2 picături de ulei esential de geranium

Instrucțiuni

Se amestecă toate ingredientele și se aplică pe zonele afectate de până la 3 ori pe zi.

 

Câteva sfaturi suplimentare

Dacă aveți alergie sau o piele extrem de delicată, este necesar să se dilueze aceste uleiuri esențiale cu părți echivalente de ulei de măsline, atunci când se face masaj direct pe picioare. Înainte de a începe orice tratament de masaj, nu uitați să vă înmuiați picioarele și călcâiele în apă caldă timp de aproximativ 15 minute.

Unele uleiuri esențiale vă pot păta hainele, lenjeria și mobilierul. Aveți grijă. În plus, utilizați o piatră ponce pentru a elimina celulele moarte ale pielii, înainte de a utiliza uleiuri esențiale.