Celulită

Celulita este o problemă ce există de foartă multă vreme, care deranjează femeile din întreaga lume. Mai mereu citim prin mass-media sau pe rețelele sociale despre celebrități care au împărtășit rețetele lor secrete pentru eliminarea celulitei. Există, de asemenea, multe remedii naturale contra celulitei, care apar pe site-urile și revistele pentru femei, însă considerăm că problema nu este încă rezolvată, deoarece cauza principală a bolii nu este abordată.

Până în prezent, motivele pentru formarea celulitei nu sunt cunoscute, totuși factori precum hormonii, genetica, dieta, stilul de viață și chiar îmbrăcămintea au fost prezentate drept teorii probabile. Dacă femeile care sunt obeze tind să aibă celulită, și femeile cu un trup mlădios se plâng de această problemă.

 

De ce să folosim uleiuri esențiale pentru celulită?

Uleiurile esențiale pot pătrunde adânc în piele și pot rezolva o serie de probleme cum ar fi stresul, durerile de cap, perioadele menstruale neregulate, acneea și tulburările de somn. Aromaterapia cu uleiuri esențiale poate fi, de asemenea, un excelent ajutor în lupta împotriva celulitei.

Multe uleiuri esențiale au capacități restaurative, care rezolvă dezechilibrul hormonal (estrogenul este hormonul care contribuie atât la celulită, cât și la obezitate); alte uleiuri esențiale sunt bune pentru piele, în general. De fapt, unii hormoni au caracteristici diuretice care provoacă retenția de apă în corp, acesta fiind motivul principal al celulitei. Indiferent dacă sunteți fericite să vă dați partea inferioară a trupului pe mâna unui profesionist în aromoterapie, sau dacă vă place să vă preparați singure un remediu pentru celulită, faceți tot ce știți cu privire la eliminarea celulitei cu ajutorul uleiurilor esențiale. Deci mai întâi să înțelegem: ce este celulita …

Ce este mai exact celulita?

Celulita este o stare în care pielea dezvoltă depozite de grăsime, creând un aspect similar cojii de portocale. În majoritatea cazurilor, celulita este o afecțiune care apare după adolescență și este mai frecvent observată pe coapse și fese.

Dacă aveți celulită nu înseamnă că sunteți obeze – chiar și persoanele slabe fac celulită. Dacă sunteți supraponderale, atunci reducerea greutății ar putea reduce celulita. Celulita este mai frecventă la femei decât la bărbați. Există o probabilitate foarte mare de a avea celulită dacă alte femei din familia dvs. au avut această problemă.

 

Cum vă ajută uleiurile esențiale pentru a scăpa de celulită?

Este necesar să vă feriți de diversele produse de pe piață, cum ar fi cremele de celulită, tratamentele cu vibrații și cu laser, medicamentele pentru îndepărtarea celulitei și hainele anticelulitice care vă pot face doar mai confuze.

Vindecarea cu ajutorul uleiurilor esențiale de calitate se adresează cauzei bolii, ajutând organismul să scape de toxinele care se acumulează în celulele grase. În plus, ele sporesc circulația sângelui în organism și oferă mai mult oxigen celulelor, ajutând organismul să scape de celulită pe cont propriu. Iată unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale, care s-au dovedit a fi benefice pentru celulită.

 

Cele mai bune 14 uleiuri esențiale pentru reducerea celulitei

1. Ulei esențial de grapefruit

Uleiul esențial de grapefruit este popular pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Îndepărtează toxinele din organism și poate fi utilă pentru a reduce în mod eficient celulita și pentru a opri o posibilă revenire a ei. În plus, datorită conținutului ridicat de vitamina C, uleiul esențial de grapefruit vă ajută să luptați împotriva obezității, care este principalul motiv pentru dezvoltarea celulitei. Amestecați o cantitate mică de ulei esențial de grapefruit cu un ulei bun de bază și masați zonele afectate în fiecare dimineață și seara.

De asemenea, puteți mânca grapefruit în fiecare zi, pentru rezultate mai bune. Cu toate acestea, asigurați-vă că beți multă apă după ce ați consumat grapefruit, deoarece va avea un efect diuretic asupra sistemului dumneavoastră.

 

2. Ulei esențial de chiparos

Uleiul esențial de chiparos este un astringent puternic, care îmbunătățește circulația sângelui, previne retenția de lichide și elimină toxinele prezente în organism. Fiind capabil să gestioneze toate aceste condiții dăunătoare înseamnă că veți scăpa cu ușurință de toate grăsimile inestetice și de celulită. Amestecați acest ulei cu un ulei de bază și masați viguros pe locurile afectate, de două ori pe zi, pentru a obține cel mai bun rezultat.

 

3. Ulei esențial de ienupăr

Uleiul esențial de ienupăr este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce retenția de apă din organism. Masați-l pe locurile influențate de celulită în fiecare zi, pentru a scăpa de colesterolul rău, care este cauza principală a dezvoltării celulitei în diferite zone ale trupului.

 

4. Ulei de geranium

Fiind eficient pentru îndepărtarea celulitei, uleiul de geranium are și abilități remarcabile de tonifiere a pielii. Masându-l zilnic pe zonele afectate ale corpului, vă va ajuta să scăpați de celulită cât mai repede posibil.

 

5. Ulei de rozmarin

Pentru cei care au probleme cu circulatia sângelui, uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale de întrebuințat. Capacitatea sa de a combate blocajul limfatic îl face un aliat util în lupta împotriva celulitei. Masați câteva picături de ulei esențial de rozmarin pe locurile afectate ale trupului, zilnic, pentru a obține un tonus minunat al pielii și pentru a minimiza dezvoltarea celulitei. Celulita are nevoie de timp pentru a se lichefia, așa că nu vă pierdeți speranța așa de repede.

 

6. Ulei esențial de scorțișoară

Scorțișoara consolidează țesuturile conjunctive și ajută la promovarea unei circulații mai bune a sângelui.

 

7. Ulei esențial de alune de pădure

Uleiul esențial de alune de pădure înmoaie pielea, ajutându-vă să scăpați de celulită mai ușor.

 

8. Ulei esențial de Neroli

Neroli înmoaie pielea și reglează producerea de sebum (sebumul este responsabil pentru menținerea tenului hidratat).

 

9. Ulei esențial de portocale

Uleiul esențial de portocale îmbunătățește circulația sângelui și ajută la prevenirea acumularii limfei și a retenției de apă. În același timp, acesta tonifică pielea și consolidează vasele de sânge.

10. Ulei esențial de spearmint

Fiind un antibacterian puternic și antiinflamator, uleiul de spearmint reglează metabolismul grăsimii din organism. Când se utilizează în combinație cu grapefruit, efectul său este în mare măsură amplificat.

 

11. Ulei esențial de mandarine

Uleiul esențial de mandarine este cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți circulația sângelui și digestia alimentelor, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. Adăugați o picătură de ulei de mandarine de calitate într-un pahar de apă filtrată pentru a o face suficient de gustoasă și consumați mai mult de 8 pahare pe zi. Mirosul de citrice al acestui ulei va spori cu siguranță buna dispoziție și vă va permite să vă odihniți.

 

12. Ulei esențial de lemongrass

Acest ulei esențial de culoare galbenă are o aromă similară cu uleiul esențial de lămâie. Printre celelalte beneficii ale folosirii uleiului esențial de lemongrass, unul dintre cele mai importante este capacitatea sa de a dizolva depozitele de celulită.

Mai mult, uleiul de lemongrass este, de asemenea, util pentru tratarea unor probleme cum ar fi hiperhidroza sau transpirațiile extreme. Două picături de ulei esențial de lemongrass pot fi adăugate la orice alt ulei esențial ales de dvs. înainte de a-l freca pe piele, pentru a elimina celulita.

 

13. Uleiul esențialde fenicul dulce

Uleiul esențial de fenicul dulce este obținut din semințele zdrobite ale plantei de fenicul. Femeile însărcinate sau care au epilepsie ar trebui să evite utilizarea uleiului esențial de fenicul.

14. Ulei esențial de patchouli

Uleiul esențial de patchouli provine din distilarea frunzelor uscate și fermentate ale plantei numite Patchouli. În afară de faptul că are un parfum fantastic, capacitatea de vindecare a acestui ulei poate ajuta la reducerea poftei de mâncare și a celulitei. În plus, proprietățile diuretice ale acestui ulei ajută la reducerea retenției de apă.

 

Cum să folosiți uleiurileesențiale pentru o ameliorare remarcabilăa celulitei?

Există două modalități ușoare de utilizare a uleiurilor esențiale pentru elimnarea celulitei: 1. Masaj și 2. Rețete cu ulei esențial.

 

1. Masaj

Adăugați 3 până la 4 picături de ulei esențial la alegere (din lista de mai sus) la o lingură de ulei de migdale și frecați amestecul viguros direct pe piele, pentru a obține un aspect hidratat și mai ferm. Faceți acest lucru zilnic, pentru cele mai bune rezultate.

 

Tehnica uimitoare de periere – ce fel de perie să folosiți

Părul periei pe care intenționați să o utilizați trebuie să fie natural, nu artificial. În mod ideal, acestea ar trebui să fie făcute dintr-un material derivat dintr-o sursă naturală. Cu toate acestea, firele trebuie să fie destul de rigide, deși nu prea rigide. Căutați o perie cu mâner lung, pentru zone greu accesibile, dacă este necesar.

 

Faceți un amestec

Rețineți că uleiurile esențiale pe care le utilizați în această tehnică ar trebui să fie diluate în ulei de bază, cum ar fi ulei de avocado, lavandă sau jojoba. Utilizați 2 ml de ulei de bază pentru fiecare picătură de ulei esențial pe care îl utilizați. De exemplu, dacă utilizați 15 picături de uleiuri esențiale, veți avea nevoie de 30 ml de ulei de bază.

 

Cum se face periajul

Folosind o perie de corp, periați zonele afectate de celulită, cu uleiul dumneavoastra de casă, făcând mișcări semicirculare îndreptate spre inimă, până cand pielea absoarbe tot uleiul sau devine roșie. După masaj, trebuie să faceți un duș fierbinte și să vă spălați pielea bine. Periați pielea de fiecare dată înainte de a face duș. Pentru cele mai bune rezultate, masați pielea puțin cu mâna, înainte de a începe masajul cu peria.

 

Atenție

Nu periați pe zone cu pielea ruptă sau iritată și nu periați pielea când e umedă.

Nu utilizați niciunul dintre uleiurile esențiale, dacă sunteți gravidă.

Baie: Adăugați 5-10 picături de ulei esențial într-o cadă cu apă pentru a vă împrospăta pielea și a începe procesul de eliminare a celulitei.

Inhalare: simpla inhalare a aromei pure a acestor uleiuri esențiale poate revitaliza trupul și poate pune în mișcare procesele de dezintoxicare necesare.

 

2. Rețete cu ulei esențial pentru îndepărtarea rapidă a celulitei

2a. Uleiul de masaj anti-celulită ce încălzește

Vă puteți aștepta să eliminați celulita urâtă cu ajutorul acestui ulei de masaj în doar 15 zile. Cele două condiții pe care trebuie să le respectați trebuie să fie consecvența și, de asemenea, uleiurile esențiale pe care le folosiți trebuie să fie de cea mai bună calitate. Fiți pregătiți pentru o senzație puțin înțepătoare și fierbinte, când utilizați acest amestec de uleiuri esențiale.

ingrediente

10 picături de ulei esențial de portocale

10 picături de ulei esențial de chiparos

10 picături de ulei esențial de ienupăr

10 picături de ulei esențial de scorțișoară

1/4 ceașcă ulei de jojoba

1/4 ceașcă de ulei de alune

Mod de folosire

Puneți cantitatea precizată a fiecăruia dintre uleiurile esențiale într-o sticlă cu capac. Masați zonele afectate folosind acest amestec, în fiecare seară înainte de a merge la culcare.

Atenție

Păstrați flaconul închis și agitați bine înainte de fiecare utilizare.

Uleiul de masaj trebuie păstrat într-un loc întunecat și rece. Puteți păstra uleiurile esențiale timp de 6 luni.

 

2b. Combinație anti-celulită cu uleiuri de fructe

Acest amestec de ulei de masaj de citrice miroase fantastic și ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, atunci când este folosit în mod regulat.

ingrediente

5 picături de ulei esențial de lămâie

5 picături de ulei esențial de lime

5 picături de ulei esențial de portocale

7 picături de ulei esențial de lemn de cedru

8 picături de ulei esențial de grapefruit

10 picături de ulei esențial de chiparos

1/4 ceașcă de ulei de jojoba

1/4 ceașcă de ulei de alune

 

Mod de folosire

Luați ingredientele de mai sus și puneți cantitatea precizată din fiecare ulei într-o sticlă cu un capac. Masați zonele afectate folosind acest amestec în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Agitați bine înainte de fiecare utilizare și depozitați uleiurile esențiale într-un loc rece și întunecat.