Negi

Deși nu există niciun dubiu că trebuie făcute cercetări mai bune despre uleiurile esențiale în tratarea negilor, folosirea lor este adesea una dintre cele mai bune modalități de a începe tratamentul bolilor de piele, cum ar fi negii.

Negii sunt iritanți! În afară de a fi ajuns pe post de marcă comercială pentru vrăjitoarele din filme, oamenii suferă din cauza negilor literalmente de secole.

Lui Shakespeare i-a plăcut să îi descrie în detaliu în lucrările sale! Negi au fost găsiți pe mumiile care au peste 3000 de ani.

Dar, deși negii nu sunt atât de periculoși, sunt cu siguranță inutili (și jenanți!). Și din moment ce se datorează unui virus, negii, în general, nu răspund la tratamentul cu medicamente.

În acest segment, vom analiza ce sunt aceste excrescențe și dacă putem face ceva contra lor.

Un neg este o excrescență mică, dură, tare, inofensivă a pielii provocată de virusul uman papiloma. Ei pot apărea ca un neg sau un grup concentrat într-un singur loc. În mod obișnuit, aceștia se găsesc pe mâini și picioare, dar ei pot apărea și în alte zone.

Aceste excrescențe noncanceroase sunt similare cu cele ale restului pielii, însă aspectul poate diferi în funcție de locul în care se află negii, sau de tipul de neg.

Cu excepția unuia sau a două tipuri, negii nu sunt, în general, dureroși și nu sunt însoțiți de alte simptome. Negii sunt extrem de prezenți, fiind rapoarte care arată că majoritatea oamenilor se vor infecta la un moment dat și vor avea negi. Cu toate acestea, infecția este mai frecventă la tineri. Aproximativ 1 din 3 copii și adolescenți au tendința de a avea negi, cel mai probabil din cauza sistemului lor imunitar mai puțin dezvoltat.

Ce cauzeaza negii?

 

Contrar opiniei populare, atingerea unei broaște sau a oricărei alte reptile nu vă va provoca negi! Poate dezgust, dar nu negi…

Negii sunt cauzați de virusul uman papiloma (VUP). Până în prezent, există peste 130 de tulpini de origine genetică ale acestui virus. Cu toate acestea, fiecare tip este capabil să infecteze anumite zone ale corpului.

Cel mai frecvent mijloc de contagiune este contactul direct cu o persoană infectată. Este posibil să vă contaminați cu VUP în medii fierbinți și umede, cum ar fi dușuri publice, vestiare, bazine, printre altele. Virusul caută zone cu recente leziuni ale pielii și ar putea să incubeze între o lună și opt luni.

 

Simptome legate de negi

Negii prezintă foarte puține simptome. În afară de a vedea fizic negii, majoritatea oamenilor pot să-și trăiască viața fără să-și dea seama că au aceste mici excrescențe. Veți putea vedea aceste excrescențe mici și dure ca un prim simptom. Pentru condiloamele și negii din tălpi, durerea și disconfortul vă va reaminti prezența lor.

 

Tipuri de negi

Există șase tipuri majore de negi – fiecare cu un aspect distinct și regăsit într-o altă zonă pe trup.

 

1) Negi comuni

Aceste excrescenței mici, dure se găsesc cel mai adesea pe degete, pe partea posterioară a mâinilor și pe degetele de la picioare. Mărimea diferă de la o gămălie minusculă până la un neg de mărimea unei boabe de mazăre cu un aspect dur, granulat și cu vârf rotunjit. În mod obișnuit, negii comuni apar în cazul în care pielea a fost crăpată.

 

2) Negi plantari

Dacă simți ca și cum ai pietricele în pantofi, ar putea fi niște negi plantari. Aceștia sunt de obicei regăsiți la nivelul tălpilor, după cum sugerează și numele ”plantar”. Spre deosebire de alți negi, negii plantari cresc în piele, ca rezultat al presiunii de la mers și stat în picioare. Adesea se confundă cu alte probleme ale pielii, deoarece sunt groși și plați. Dar ei pot fi identificați prin punctele negre de pe suprafața tălpilor.

 

3) Negi plați

Negii plați sunt creșteri de culoare maronie care apar pe față, pe brațe și pe coapse. Negii plați sunt mai mici și mai netezi. Dezavantajul este că aceștia apar în număr copleșitor, de până la 100.

 

4) Negi filiformi

Negii filiformi sunt asemănători cu niște fire sau pete pe piele. Deoarece cresc în jurul gurii, ochilor, ochilor și restului feței, ei pot fi foarte enervanți și jenanți.

 

5) Negi genitali

Aceștia sunt mici, răspândiți sau grupați, de culoarea pielii, care seamănă cu mici conopide. Negii genitali îi veți avea după ce faceți amor cu o persoană care îi are deja. Acești negi pot fi foarte greu de tratat.

6) Negi periungulari

Negi periungulari sunt printre cele mai dureroase tipuri de negi. Ei se aseamănă cu negii comuni, dar cresc sub unghiile de la mâini și de la picioare. Nu numai că provoacă disconfort, darafectează și creșterea unghiilor.

Sunteți îngrijorați în legătură cu negii dvs.? Sunt negii periculoși? Într-un cuvânt – Nu. Negii nu sunt deloc periculoși.

Cu toate acestea, ei sunt atât de incredibil de contagioși încât nici măcar nu trebuie să aveți contact direct cu ei pentru a fi infectați. Ați putea să mergeți desculți în jurul unei piscine publice și și să vă infectat deja cu virusul ce produce negi.

Negii genitali sunt, de asemenea, destul de gravi datorită impactului social și emoțional pe care îl au. Deci, cei mai mulți negi sunt benigni și, în general, nu sunt periculoși, în sensul că nu amenință viața, însă pot provoca cu siguranță durere, disconfort și multă frustrare.

 

Când e cazul să consultațiun doctor

Din moment ce l-am menționat deja Shakespeare, putem glumi puțin: să îi tratăm sau să nu îi tratăm? Aceasta este întrebarea.

Știm deja că majoritatea negilor sunt inofensivi și nu necesită o atenție deosebită. Dar ce spuneți de cei care nu sunt inofensivi? Despre cei cei care provoacă durere zilnică și jenă?

Uneori, așteptând ca un negii să dispară pe cont propriu poate să să fie o alegere greșită. S-ar putea să devină mai mari, să se multiplice sau chiar să-ți infectezi prietenii și familia. Iată câteva situații în care solicitarea consultanței medicale este imperativă:

  • Dacă aveți negi pe față, nas sau părțile sensibile ale corpului care provoacă jenă.
  • Dacă negii sunt dureroși sau încep să își schimbe forma și culoarea.
  • Dacă negii încep să sângereze după doar o ușoară lovire.
  • Dacă aveți negi genitali care ar putea interfera cu viața sexuală.

 

Cum să preveniți negii

Există mai multe modalități diferite de a preveni infecția cu virusul papiloma. Dar, în primul rând, cel mai important lucru este împiedicarea răspândirii negilor. Dacă aveți negi, amintiți-vă că sunt foarte contagioși. Așadar, depinde de dvs. să vă asigurați că nu se răspandesc la alte persoane sau în alte părti ale corpului dvs.

Asigurați-vă că vă spălați pe mâini de câte ori este necesar, indiferent dacă aveți negi sau nu. Asigurați-vă că vă acoperiți toți negii cu plasture, dacă este posibil și nu îi râcâiți. Și atunci când sunteți în dușuri publice sau piscine, purtați flip flops pentru a preveni contactul cu suprafețele umede. De asemenea, nu împărțiți cu nimeni produsele dvs. de igienă personală, cum ar fi prosoapele.

 

Fapte despre negi

Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale de utilizat pentru tratamentul negilor?

În timp ce există sute de uleiuri esențiale disponibile pentru diferite tipuri de afecțiuni, numai câteva dintre ele vă pot ajuta să eliminați negii. Cele mai populare cinci uleiuri esențiale folosite pentru tratamentul negilor includ: Tea tree, Oregano, Lămâie, Cimbru și Eucalipt.

 

Studiile au arătat că aceste uleiuri pot contribui în mod substanțial la prevenirea creșterii negilor, iar în multe cazuri, negii nu mai reapar niciodată. Iată ce este necesar să știți înainte de a utiliza aceste uleiuri pentru eliminarea negilor.

 

11 uleiuri esențiale care se vă vor scăpa de negi pe cale naturală

Uleiurile esențiale s-au dovedit a fi foarte eficiente împotriva diferitelor boli ale pielii, inclusiv împotriva negilor. Cele mai bune 11 uleiuri esențiale pentru a scăpa de negi includ:

 

1. Oregano

Uleiul esențial de oregano este cel mai rapid și cel mai eficient remediu natural împotriva negilor. Pe lângă proprietățile sale antimicrobiene puternice, uleiul de oregano conține un compus numit carvacrol, care este responsabil pentru efectul antiviral ce acționează rapid și care ucide virusul VUP.

Fiți precauți: Uleiul de oregano este printre cele mai puternice uleiuri fierbinți. Aceasta înseamnă că creează o senzație de arsură care irită pielea. Deci, aveți grijă cum îl manevrați. El este absolut uleiul potrivit pentru a arde acei negi încăpățânați.

 

2. Scorțișoară

Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și antioxidante care ar pot fi exploatate pentru a trata și a preveni infecțiile ce cauzează negi.

Uleiul de scorțișoară acționează de asemenea ca un iritant care arde negii și curăță pielea. Dar fiți precauți și asigurați-vă că îl diluați într-un ulei de bază, deoarece este destul de puternic. Mirosul a fost, de asemenea, lăudat pentru proprietățile sale aromaterapeutice și înălțătoare.

3. Cuișoare

Uleiul esențial de cuișoare este cunoscut a fi un remediu străvechi contra negilor. Acest lucru se datorează în principal combinației unice de proprietăți analgezice, antiseptice și antimicrobiene.

Aceste două trăsături se combină pentru a face uleiul de cuișoare un remediu eficient pentru negi și alte probleme ale pielii. Când este folosit la concentrația potrivită, uleiul de cuișoare ar trebui să poată elimina negii și să diminueze durerea și disconfortul care apar cu anumite tipuri de negi.

 

4. Rozmarin

Iată un alt ulei care este faimos în industria de îngrijire a pielii. Dacă aveți de-a face cu tumori ale pielii și negi dureroși pe orice parte a corpului, atunci acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru a ajuta la rezolvarea situației. Funcționează la fel de bine, chiar și când este difuzat în aer.

Uleiul de rozmarin prezintă o combinație unică de proprietăți antioxidante, de vindecare și ameliorare a durerii. Deci, când utilizați unele dintre cele mai dure uleiuri pentru a elimina negii, uleiul de rozmarin va fi necesar pentru ameliorarea durerii și accelerarea procesului de vindecare.

 

5. Tea tree

Nu există nici un secret aici; Tea tree este deja un ingredient utilizat pe scară largă pentru numeroase produse de igienă și frumusețe. De la săpunurile de îngrijire a pielii până la dezinfectanți de uz casnic, uleiul esențial de Tea Tree se poate ”ocupa de toate”, inclusiv de a trata negii.

 

Uleiu de Tea Tree are proprietăți puternice antifungice, antivirale și antibacteriene care pot distruge VUP. În același timp, proprietățile de regenerare ale uleiului de Tea Tree vor ajuta la vindecarea pielii mult mai repede.

 

6. Eucalipt

Deși nu este la fel de puternic ca și uleiul de Tea tree sau unele dintre celelalte uleiuri de pe această listă, uleiul de eucalipt poate fi cu siguranță utilizat pentru tratamentul negilor. Știm deja despre proprietățile de răcire și antioxidante ale uleiului de eucalipt, care se aseamănă celor ale uleiului de mentă.

Uleiul de eucalipt funcționează cel mai bine atunci când este utilizat împreună cu un alt ulei esențial, cum ar fi oregano sau Tea Tree. Acest lucru îi permite să atenueze efectul de ardere a uleiurilor fierbinți și să îmbunătățească circulația în zonă pentru o vindecare și recuperare mai rapidă.

 

7. Cimbru

După cum știm deja, negii sunt cauzați de virusul VUP care poate fi foarte infecțios și greu de tratat. În plus, virusul se adaptează mereu, făcându-l rezistent la medicamente. Într-un asemenea caz, uleiul esențial de cimbru se ocupă de negii încăpățânați.

Este bine cunoscut pentru eficiența sa în eliminarea bacteriilor, virușilor, ciupercilor și a altor organisme dăunătoare. Deci, dacă aveți vreun virus care este rezistent la medicamente și care trăiește pe piele, nu mai căutați alt remediu, deoarece uleiul de cimbru poate fi o opțiune excelentă pentru a îi face față și pentru a preveni infecțiile ce provoacă negi.

 

8. Chiparos

Obținut din frunzele verzi de chiparos, acest ulei esențial este de mult timp apreciat pentru aplicațiile sale în industria medicală. Mulți oameni îl folosesc deja pentru dureri de cap, dureri musculare, infecții și cel mai important pentru noi, contra negilor.

Acest lucru poate fi atribuit unei componente complexe active, care conferă acestui ulei proprietățile sale renumite de vindecare. Cercetările au demonstrat cum compusul antiviral conținut de acest ulei combate virusul herpes simplex 1, care se numără printre cei care cauzează negii genitali.

 

9. Tămâie

Uleiul esențial de tămâie are o istorie bogată în numeroasele culturi. Nici un ritual tradițional sau religios nu a fost complet fără el. Acest lucru ar putea fi atribuit proprietatilor puternice astringente, antimicrobiene si vindecătoare pe care le conține uleiul.

Astăzi, putem valorifica puterea completă a uleiului de tămâie pentru a ajuta la eliminarea și prevenirea preluării negilor. Puteți găsi deja mai multe produse antimicrobiene de îngrijire a pielii și săpunuri infuzate cu ulei de tămâie, ceea ce îl face cel mai recomandat pentru a fi utilizat în zone publice cum ar fi plaja, sala de gimnastică, piscina sau dușuri publice.

 

10. Lămâie

Până acum, ați observat probabil că cele mai multe uleiuri esențiale pentru negi par să țină de proprietatea antibacteriană, antivirală sau antimicrobiană. Ei bine, asta pentru că acestea sunt cele care vizează în mod specific virușii care cauzează negi.

 

 

În plus față de toate proprietățile de mai sus, uleiul de lămâie are proprietăți antiseptice și astringente fără egal, care distrug în mod eficient VUP și micșorează negii de pe piele. Puteți folosi uleiul de lămâie în locul celui de tea tree, dacă aveți pielea prea sensibilă, dar asigurați-vă că nu expuneți zona la lumina UV timp de 8 ore după utilizare.

 

11. Lavandă

Deși într-adevăr nu există un singur tratament direct pentru negi, lavanda are multe beneficii în această direcție. Sigur, uleiul are proprietăți antiseptice și antimicrobiene care ajută la tratarea unei întregi serii de afecțiuni ale pielii.

Dar mai importante pentru noi sunt proprietățile aromaterapeutice de neegalat care au făcut uleiul de lavandă faimos. Mirosul dulce de lavandă este suficient pentru a vă distrage mintea de la disconfortul care vine la pachet cu unele tipuri de negi. Difuzarea uleiului peste noapte va ajuta la ușurarea unor dureri și tensiuni și va permite o vindecare sănătoasă și naturală.

 

Cum să utilizați uleiurileesențiale pe negi

Folosind oricare dintre uleiurile esențiale de mai sus, remedii naturale, puteți să vă vindecați și în aceeași măsură să distrugeți negii.

În timp ce unele uleiuri esențiale au proprietăți puternice antivirale și corozive, care vor arde negii și vor distruge toți virușii implicați, altele vor avea efectul opus, care este de asemenea important. Acest lucru înseamnă că, după utilizarea uleiurilor mai puternice pentru a distruge negii, puteți folosi efectul de vindecare și regenerare al uleiurilor esențiale pentru a vindeca mult mai rapid zona afectată.

 

Dar, ca orice alt tratament, folosirea uleiurilor esențiale pentru a elimina negii este un proces lent care necesită timp și perseverență. Negii nu vor dispărea peste noapte. Cheia este răbdarea, persistența și arsenalul potrivit al uleiurilor esențiale.

Ar putea dura câteva săptămâni sau chiar o lună pentru orice tratament cu ulei esențial pentru eradicarea completă a negilor. Cu toate acestea, este posibil să începeți să vedeți modificările în câteva zile. Să examinăm acum diferitele metode de aplicare a acestor uleiuri esențiale.

 

Exact așa cum este – Orice ulei esențial poate fi utilizat în forma sa concentrată, fără a fi nevoie de un ulei de bază. Desigur, acest lucru nu este de obicei recomandat, nici chiar de către noi. Dar, deoarece avem de-a face cu niște bucăți de piele groase și dure, poate fi necesar să folosiți uleiuri esențiale în forma lor pură pentru a obține un beneficiu maxim. Dar faceți un test de sensibilitate și luați în considerare și riscurile potențiale de iritare a pielii, atunci când utilizați uleiuri esențiale nediluate.

 

Diluat – Puteți folosi oricare dintre uleiurile esențiale de mai sus sau chiar un amestec de două (sau mai multe uleiuri) și diluați-le în 2 lingurițe de oțet de cidru de mere. Atunci când utilizați amestecul local, aplicați cu ajutorul unui bețișor de urechi direct pe neg și evitați să atingeți pielea care înconjoară negii, iar apoi acoperiți negul cu ajutorul unui plasture.

 

Băile – Unele tipuri de negi vor răspunde foarte bine la băile cu ulei esențial, în special cei situați pe laba piciorului. Dacă aveți negi plantari, o baie regulată cu sare și cu ulei esențial îi va elimina rapid.

 

Comprese cu ulei esențial – De asemenea, acestea funcționează bine pe negii din anumite zone. Combinată cu apă fierbinte, compresa permite uleiurilor esențiale să intre în piele.

 

Difuzia– nevizând propriu-zis negii, puteți difuza uleiuri esențiale pentru a stimula sistemul imunitar toată noaptea. Acest lucru ar putea ajuta la eliminarea negilor și la prevenirea viitoarelor infecții.

 

Opt rețete cu ulei esențial, care vă vor ajuta să eliminați ușor negii

 

1. Rețetă ușoară pentru o alinare rapidă a tuturor tipurilor de negi

ingrediente:

1 lingură de oțet de cidru de mere

2 picături de ulei de chiparos

4 picături de ulei de lămâie

Puneți ingredientele de mai sus într-o sticlă curată și amestecați bine. Îmbibați o rondea de bumbac în amestec și aplicați direct pe neg, asigurându-vă că nu atingeți zonele din jurul negului. Puneți în aplicare acest procedeu de două ori pe zi, până la dispariția completă a negilor.

 

2. Amestec contra negilor pentru copii

ingrediente:

30 ml jojoba (ulei de bază)

6 picături de ulei de tămâie

8 picături de ulei de eucalipt

4 picături de ulei de lavandă

Se amestecă toate ingredientele de mai sus într-o sticlă de sticlă închisă la culoare și se aplică doar una până la două picături din acest amestec, de două ori pe zi, direct pe neg. Continuați acest tratament timp de cel puțin 2 săptămâni.

 

3. Rețetă pentru negi pe mâini și degete

Dacă aveți negi care cresc pe degete și mâini, atunci este cel mai probabil doar un caz de negi comuni. Și din moment ce mâinile / degetele au o piele mult mai dură, aceasta este șansa noastră de a folosi unele dintre uleiurile noastre esențiale mai puternice.

Uleiul de oregano este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale, pentru a face față chiar și celui mai încăpățânat neg. Aceasta pentru că, în plus față de proprietățile antimicrobiene puternice, uleiul esențial de oregano este de fapt un ulei fierbinte.

Acest lucru îi dă o componentă corozivă, care îi permite să ardă chiar și cele mai încăpățânate condiloame. Adăugarea de ulei de tea tree și de scorțișoară este, de asemenea, excelent pentru acest tratament, deoarece acestea au o mulțime de proprietăți antivirale, antifungice, și antibacteriene.

 

Tratamentul obișnuit al uleiurilor ”fierbinți”

De ce aveți nevoie:

3 picături ulei de oregano

3 picături ulei de tea tree

2 picături ulei de scorțișoară

1 lingură de ulei de cocos

O sticluță de sticlă

Rondele de bumbac

Instrucțiuni: Acesta este cel mai rapid remediu și cel mai eficient mod de a scăpa de negi. Dar trebuie să vă avertizăm, amestecul este menit să aibă un efect de ardere, deci asigurați-vă că diluați cu mai mult ulei de bază (2 sau 3 linguri) dacă aveți pielea sensibilă.

Pentru a utiliza această rețetă, începeți prin amestecarea tuturor uleiurilor într-o sticluță de sticlă. Completați cu 1 lingură de ulei de cocos pentru a le dilua, și se amestecă bine.

Odată ce ingredientele sunt amestecate omogen, înmuiați câteva rondele de bumbac, pentru câteva secunde. În timp ce se înmoaie, aplicați niște vaselină pe pielea sănătoasă din jurul negului, pentru a o proteja. Puneți rondelele de bumbac îmbibate direct pe negi și acoperiți-le cu ajutorul unui plasture. Repetați de trei ori pe zi, până când toți negii de pe mâini se desprind.

 

4. Rețetă pentru negi faciali

Dintre toate tipurile diferite de negi, nu există, probabil, unii mai jenanți decât cei care apar pe față.

Adică, feța este primul lucru pe care oamenii îl văd când ne privesc. Nimeni nu vrea ca prima impresie pe care o face să fie negi, negi și mai mulți negi. Pe față, cel mai probabil sunt fie negii plați, fie negii filiformi.

Veți avea nevoie de un ulei esențial, care să vă curețe fața cu blândețe și eficient. Uleiul de tămâie este foarte bun împotriva eczemelor și a altor afecțiuni ale pielii și s-a dovedit că proprietățile sale antiinflamatoare ajută și la înlăturarea negilor feței.

Rețetă simplă contra negilor faciali

ingrediente

8 picături de ulei de tămâie

4 picături de ulei de lemongrass

2 picături de ulei de lavandă

30 ml ulei de măsline

Instrucțiuni: Veți observa că majoritatea uleiurilor utilizate pentru negii faciali sunt blânde și vin cu o rată de diluție scăzută, de 1%. Ultimul lucru pe care vi-l doriți este să vă ardeți fața în timp ce eliminați negii, deci nu ezitați să modificați rata de diluție, prin adăugarea unor uleiuri de bază (puteți adăuga o cantitate suplimentară de aproximativ 15 ml).

Pentru a utiliza această rețetă, amestecați toate uleiurile într-un castron mic. Înmuiați un prosop mic și tamponați toți negii de pe față. Asigurați-vă că i-ați tratat pe toți. Lăsați uleiul pe față timp de 2-3 ore, înainte de a vă spăla fața. Repetați de două ori pe zi, până când negii faciali încep să se usuce.

 

5. Rețetă pentru negi pe picioare

Vorbim despre negii de pe partea superioară a picioarelor și degetelor de la picioare. În mod obișnuit, aceștia sunt, de obicei, fie negii comuni, fie un tip diferit cunoscut sub numele de negi periunguali.

Vă oferim o rețetă cu Tea Tree, ca ingredient principal antiseptic, și ulei esențial de Manuka ca un antiviral puternic, care va impiedica ca virusul VUP săse răspândească în alte zone ale picioarelor.

 

Amestecul

ingrediente

2 picături de ulei de tea tree

2 picături ulei de manuka

1 picătură de ulei de eucalipt

1 picătură de ulei de lămâie

1 lingură de ulei de jojoba

Rondele de bumbac

Mod de folosire: Această rețetă va fi destul de similară celei pentru negii comuni, cu câteva diferențe cheie. Una dintre ele este faptul că această rețetă va fi folosită pe timp de noapte. Deci, amestecați toate uleiurile într-o sticlă de sticlă și completați cu ulei de jojoba.

Poți folosi mai puțin ulei de bază (o linguriță în loc de o lingură) pentru a dilua, deoarece pielea de pe degetele de la picioare este destul de dură. Îmbibați rondelele de bumbac în amestecul pe care l-ați preparat și aplicați în toate zonele cu negi. Acoperiți-le cu plasture, și păstrați-le astfel pe tot parcursul nopții.

 

6. Rețetă pentru negii genitali

Din fericire, există numeroase tratamente pentru acești negi. La diluția potrivită, uleiul de tea tree și cimbrul se combină bine pentru a elimina condiloamele genitale.

 

Formula contra negilor genitali

ingrediente

2 picături de ulei de tea tree

2 picături de ulei de cimbru

1 lingură ulei de cocos

Vaselina

Mod de preparare: În timp ce doriți să finalizați rapid eradicarea negilor genitali, pielea din jurul acestei zone este foarte sensibilă, deci asigurați-vă că sunteți foarte atenți.

 

Se amestecă ingredientele de mai sus și se aplică direct pe negii genitali, după ce se acoperă zona din jur cu vaselină. Nu aplicați amestecul intern, în anus sau vagin.

 

7. Rețetă pentru negi orali / pe limbă

Pentru cei care fac amor oral, există o șansă de a contracta negi în gură și pe limbă cunoscuți sub numele de negi orali.

Acești negi orali ar putea provoca dureri în gât, dureri la înghițire, răgușeală și ganglionii limfatici umflați. Cu excepția cazului în care doriți să așteptați aproximativ doi ani pentru ca VUP oral să moară, eventual, sperăm că veți dori să încercați următoarea rețetă. Ulei esențial de Tea tree, cuișoare și usturoi funcționează excelent pentru acest lucru.

 

Gargară contra negilor orali

ingrediente

4 picături de ulei esențialde tea tree

3 picături de ulei esențialde usturoi

2 picături de ulei esențialde cuișoare

O sticlă de apă călduță

Instrucțiuni: Într-un pahar cu apă călduță, picurați uleiurile esențiale așa cum este indicat mai sus și agitați bine. Luați o gură de amestec și faceți gargară pentru câteva minute. Repetați de 3 ori pe zi, pentru a accelera vindecarea negilor orali.

Pentru eficiență sporită, reduceți cantitatea de apă sau creșteți dozajul uleiurilor esențiale. De asemenea, puteți dilua uleiurile esențiale în 2 linguri de ulei de cocos și utilizați un bețișor de urechi pentru a aplica amestecul direct pe negi.

 

8. Rețetă pentru negi plantari

Negii plantari se găsesc, în general, pe tălpi, sunt rotunzi și mici, cu un exterior mai dur, care arată ca un mic punct negru pe piele. Dacă i-ați avut vreodată, atunci știți cât de dureroși pot fi. În plus, condițiile de igienă din pantofii dvs. lasă mult de dorit.

De aceea aveți nevoie de un amestec puternic care să omoare VUP, să elimine negii și să aline durerea. Pentru negii plantari, uleiurile esențiale de oregano și eucalipt sunt de bază, împreună cu oțet, pentru a păstra igiena în pantofii dvs.

 

Formulă cu oțet și uleiuri esențiale pentru negii plantari

ingrediente

3 picături de ulei esențial de oregano

2 picături de ulei esențial de eucalipt

2 picături de ulei esențial de cimbru

1 linguriță de oțet de cidru de mere

1 lingură de ulei de cocos

Bicarbonat de sodiu

Mod de preparare: Această rețetă este foarte eficientă. Aveți grijă, deoarece este incredibil de puternică. Pentru a o folosi, amestecați toate uleiurile într-un castron și adăugați uleiul de cocos, așa cum este indicat. Apoi, adăugați oțetul în timp ce amestecați și la sfârșitadăugați bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu, în afară de faptul că este antiinflamator, permite amestecului să rămână pe tălpi ca o pastă groasă. Aplicați acest amestec într-un mod generos în fiecare seară pe negii de pe tălpi și acoperiți cu un bandaj sau purtați niște șosete pentru a evita pătarea așternuturilor.

 

Tratament de aplicat, după ce au dispărut negii

Odată ce negii a fost înlăturați, este normal să lase pielea deteriorată. Pentru a regenera pielea, a accelera vindecarea și a vă asigura că negii nu revin, veți avea nevoie de o rețetă eficace post-tratament.

 

Amestec de regenerare

ingrediente:

7 picături de ulei esențial de rozmarin

4 picături de ulei esențial de lavandă

5 picături de ulei esențial de lămâie

3 picături de ulei esențial de cătină

30 ml ulei de cocos

Mod de folosire: Acest amestec delicat va reface și întineri pielea după o sesiune dureroasă cu uleiuri care au ars negii. Rozmarinul și lavanda îmbunătățesc circulația în zona afectată și ajută vindecarea, în timp ce uleiul de lămâie și cuișoare vă asigură că virusul VUP nu se manifestă din nou.