Hemoroizii: Un important subiect tabu

Hemoroizii sunt o problemă frecventă întâlnită la peste 50% din persoanele cu vârsta până 50 de ani. Problemele asociate cu această afecțiune sunt considerate un subiect tabu, forțând multe persoane să-și amâne tratamentul și să sufere inutil pentru prea mult timp.

Există numeroase tratamente naturale pentru hemoroizi: unele au grijă doar de simptome, în timp ce altele abordează cauza în sine. Utilizarea uleiurilor esențiale este foarte recomandată, pentru că oferă o ușurare pe termen lung. Acestea fiind spuse, iată tot ce trebuie să știți despre utilizarea uleiurilor esențiale pentru tratamentul hemoroizilor.

Ce anume fac uleiurile esențiale atât de benefice pentru tratamentul natural al hemoroizilor? – Topul celor mai importante 3 motive

În continuare sunt prezentate 3 motive pentru care uleiurile esențiale sunt de neprețuit pentru tratarea hemoroizilor:

1. Reducerea inflamației cauzate de hemoroizi

Uleiurile esențiale sunt recunoscute pentru efectele lor antiinflamatorii. Prin relaxarea capilarelor și a țesuturilor inflamate, aceste uleiuri elimină presiunea care contractă canalul anal, reducând astfel durerile cauzate astfel.

2. Îndepărtarea disconfortului produs de senzația de arsură, usturime și mâncărime a hemoroizilor

Când hemoroizii sunt inflamați, ei devin foarte delicați. Acesta este motivul pentru care pot răspunde chiar la o atingere ușoară, provocând durere și mâncărime. Această hipersensibilitate a receptorilor de durere este cauzată de agenții chimici eliberați de organism pentru a depăși inflamația. Uleiurile esențiale sunt recunoscute pentru a reduce această hipersensibilitate a receptorilor de durere, oferind astfel o ușurare a durerii altfel inutile.

3. Vindecarea fisurilor cauzate de hemoroizi și oprirea sângerării

Sângerarea de la hemoroizi poate fi responsabilă pentru producerea anemiei. Uleiurile esențiale pot vindeca pielea fisurată și pot reduce umflarea, ceea ce reduce în consecință pierderea de sânge.

Cele mai bune 6 uleiuri esențiale pentru tratarea hemoroizilor

Ulei de Tea Tree

Uleiul de Tea Tree este un agent antiinflamator care poate fi aplicat direct pe hemoroizii umflați. Considerăm că uleiul de Tea Tree devine mai eficient atunci când 2 picături de ulei sunt amestecate cu ulei de ricin. Pur și simplu aplicați acest amestec pe o bucată de bumbac sau țesătură moale și atingeți cu grijă zona afectată.

Ulei de lavandă

Amestecul de ulei de lavandă cu ienupăr se aplică direct pe părțile umflate. O altă modalitate de a le folosi este adăugarea lor când faceți baie. Lavanda va reduce cu siguranță durerea si mâncărimea.

Ulei de chiparos

Acest ulei poate fi utilizat direct pe hemoroizii sângerânzi. Alternativ, puteți să îl diluați prin adăugarea a două picături într-o lingură de ulei de bază (cum ar fi migdale dulci, jojoba, ulei de nucă de cocos sau avocado) și apoi să adăugați două picături de suc de lămâie. Acest amestec poate fi apoi aplicat pe hemoroizii dureroși. Acest amestec de uleiuri este, de asemenea, la fel de util atunci când este utilizat în apa din baia de șezut.

Ulei de mărar

Uleiul de mărar trebuie diluat utilizând un ulei de bază înainte de a fi folosit pe părțile afectate. Pentru a dilua acest ulei esențial, puteți adăuga 2 picături de ulei la o lingură de ulei de bază. Acest lucru vă va ajuta să depășiți episoadele dureroase.

Ulei de tămâie

Pentru hemoroizi, amestecați 2 până la 3 picături de ulei de tămâie în 2 linguri de lanolină lichidă și masați părțile afectate.

Ulei de mușețel

Mușețelul este un ulei esențial care vă ajută să depășiți durerea și ameliorează pielea inflamată. Se poate dilua cu uleiul de bază și se poate folosi direct pe zonele afectate. Dacă preferați o alternativă naturală unei intervenții chirurgicale dureroase, indiferent dacă ați prolapsat sau trombozat, sau aveți hemoroizi cu hemoragie minoră, nu mai căutați altceva. Oferă garantat o ameliorare rapidă a stării hemoroizilor, fără nici o durere.

3 modalități de a utiliza uleiurile esențiale, pentru o cât mai bună a problemelor date de hemoroizi

1. Aplicare locală

În timp ce unele dintre uleiurile esențiale pot fi folosite direct pe piele, altele trebuie diluate cu uleiuri de bază. Unele dintre uleiurile care pot fi utilizate ca uleiuri de bază includ uleiul de ricin, jojoba, migdale dulci, ulei din semințe de struguri, ulei de susan și ulei de măsline. Puneți 2-3 picături de amestec de ulei esențial ales de dvs., pe o țesătură curată sau o cârpă pre-umezită și aplicați ușor pe porțiunea afectată. Puteți repeta acest lucru o dată pe zi sau de mai multe ori, după cum este necesar.

2. Baie la șezut

Faceți zilnic baie la șezut pentru a reduce durerile și pentru a facilita procesul de recuperare. Adăugați aproximativ 8 picături de ulei esențial de lavandă la un ulei de bază puțin și amestecați-l cu apa caldă din baie. Faceți o baie în această apă pentru a calma mâncărimea și durerea cauzată de hemoroizi.

3. Masaj

Rețeta pentru ulei de masaj pentru hemoroizi:

Pasul 1: Se amestecă următoarele uleiuri

40 picături de ulei de bază (cum ar fi ulei de ricin, jojoba sau migdale dulci)

3 picături de ulei de mușețel

4 picături de ulei de lavandă

5 picături de ulei de geranium

Pasul 2: Amestecați-le bine și păstrați-le într-un flacon din sticlă. Masați 2-3 picături de acest amestec pe zonele afectate, de 3 ori pe zi.

Ce trebuie să faceți dacă aveți hemoroizi în timpul gravidității?

Hemoroizii sunt un scenariu comun în timpul gravidității, în special în trimestrul III. Unele femei se confruntă cu ei pentru prima dată atunci când sunt însărcinate. Iar dacă i-ați avut înainte de sarcină, probabil că îi veți avea din nou. Hemoroizii ar putea fi, de asemenea, cauza principală pentru multe dintre problemele timpurii postnatale. Cu toate acestea, hemoroizii care s-au dezvoltat în timpul gravidității vor începe să dispară rapid după naștere, cu condiția să fiți precaute și să evitați să fiți constipate.

De ce folosirea uleiurilor esențiale este soluția cea mai practică pentru a trata hemoroizii în timpul sarcinii?

Uleiurile esențiale de calitate terapeutică sunt produse naturale. Prin urmare, este complet sigur să le folosiți în timp ce sunteți însărcinată, atâta timp cât sunteți sănătoase și știți cum să le utilizați. Majoritatea uleiurilor esențiale au efect foarte repede, deci este necesar să le folosim moderat. Deși este adevărat că tratamentele cu uleiur esențiale sunt naturale și sigure, este necesar să vă asigurați că uleiurile cumpărate sunt de cea mai bună calitate.

Cum să utilizați uleiuri esențiale pentru tratarea hemoroizilor în timpul sarcinii

Amestecarea uleiurilor volatile de chiparos, geranium și lavandă cu ulei de nucă de cocos și aplicarea acestui amestec pe zonele afectate poate face minuni în ceea ce privește ameliorarea hemoroiziilor. Puteți folosi amestecul direct pe zona afectată, atât în timpul sarcinii cât și post-natal. Pulverizarea sa, poate fi de asemenea o modalitate destul de eficientă de aplicare.

Puteți amesteca, de asemenea, într-o sticlă cu ulei de jojoba de 120 ml cu 10 picături de ulei esențial de geranium și 30 de picături de ulei esențial de chiparos și puteți masa câteva picături din acest amestec în jurul zonei anale, de două ori pe zi pentru o ameliorare substanțială.

Puteți face de asemenea băi de șezut. Se amestecă apă caldă și sare Epsom. Adăugați câteva picături de uleiuri esențiale la acest amestec înainte de a-l adăuga la apa de baie. Stați cu șezutul în această apă timp de 10 minute, de mai multe ori pe zi.

Rețetă excelentă cu uleiuri esențiale, pentru ameliorarea hemoroizilor, în timpul gravidității

Într-o sticlă goală de 5 ml adăugați 2 picături de helichrysum, 2 picături de chiparos, 2 picături de geranium, 2 picături de lavandă, 2 picături de smirnă și 20 de picături de ulei de bază. Întrucât se va aplica pe o membrană mucoasă, care este foarte sensibilă, trebuie să utilizați un ulei de bază cum ar fi migdale, măsline, uleiul de nucă de cocos etc. Pentru a permite acestor uleiuri să se amestece bine, agitați bine.

Cum se utilizează acest amestec?

Luați 2 picături din acest amestec pe deget. și frecați-l peste locul inflamat, pe rect, de fiecare dată când mergeți la baie. În plus, utilizarea acestuia într-n flacon din sticlă este o idee binevenită, deoarece pur și simplu trebuie să folosiți câteva picături pe zona afectată. Utilizați acest amestec timp de 7-10 ori pe zi și cu siguranță vă va ajuta să reduceți inflamația și sângerarea.

Tratamentul hemoroizilor cu ulei de Tea Tree

Un amestec de ulei de Tea Tree pentru tratamentul hemoroizilor trebuie să fie pregătit și folosit cu multă atenție. Deoarece este foarte puternic, folosirea uleiul de Tea Tree poate declanșa efecte negative la început.

Pentru tratamentul hemoroizilor cu ulei de Tea Tree, acesta trebuie întotdeauna diluat într-un ulei de bază, cum ar fi migdale dulci, cu doar câteva minute înainte de a fi aplicat pe piele. Este de remarcat faptul că preparatele pe bază de ulei de Tea Tree nu rezistămult timp în prezența oxigenului și a luminii solare. Prin urmare, depozitați într-un loc răcoros și întunecat, cu capacul închis.

Atunci când uleiul de Tea Tree este pregătit pentru tratamentul hemoroizilor pe termen lung, este indicat să fie menținut amestecat într-un unguent sau cremă. Acest lucru evită intrarea în contact direct cu lumina sau cu oxigenul. În majoritatea cazurilor, dacă suferiți de o infecție hemoroidală de orice fel, tratamentul bazat pe ulei de Tea Tree poate ameliora aceasta problemă rapid. Pe deasupra, tratamentul bazat pe ulei de Tea Tree poate preveni astfel de infecții.

5% ulei de Tea Tree este suficient pentru a vă oferi o alinare durabilă prin uciderea tuturor bacteriilor dăunătoare prezente în regiunea anală.

Tratamente pe bază de ulei de TeaTree pentru hemoroizi – Efecte secundare

Firește, ceva atât de eficient ca și uleiul de TeaTree poate provoca mici efecte secundare. Nici un tratament nu funcționează fără a provoca reacții adverse minore. Cu toate acestea, cu un pic de cercetare și bun simț, aceste reacții adverse pot fi reduse la minimum.

Mai întâi, trebuie să vă amintiți întotdeauna să păstrați toate amestecurile bazate pe ulei de TeaTree departe de copii și animale de companie.

Efectuați totdeauna un test de sensibilitate. înainte de a efectua orice tratament bazat pe ulei de TeaTree. În cazul în care există semne de roșeață sau mâncărime, întrerupeți tratamentul imediat. De asemenea, trebuie să întrerupeți tratamentul dacă există prea multă pierdere de sânge. Unele persoane au o piele foarte delicată și reacționează puternic chiar și în cazul formulelor diluate de ulei de Tea-Tree. Dacă nu există nicio îmbunătățire vizibilă după folosirea uleiului de TeaTree pentru o perioadă de 3 săptămâni, atunci este timpul să consultați medicul.