Efectul aurului coloidal asupra funcțiilor cognitive: un studiu pilot.

Guy E. Abraham, MD; Souhaila A. McReynolds; Joel S. Dill, PhD
Optimox Corporation, Torrance, California

Sumar

În scopul evaluării efectului aurului coloidal asupra funcțiilor cognitive, s-au aplicat seturile de teste Wechsler revizuite (WAIS-R) la 5 subiecți cu vârste cuprinse între 15 și 45 ani, înaintea, în timpul (după 4 săptămâni) și la 1-3 luni după tratamentul cu aur coloidal. Scorul total WAIS-R (IQ) a fost calculat prin însumarea punctajelor obținute la testele verbale cu cele obținute la testele de performanță. După 4 săptămâni de tratament cu aur coloidal, câte 30 mg/zi, s-a constatat o creștere cu 20% a scorurilor IQ, de la media 112,8 dinainte de tratament, până la 137 în timpul tratamentului. Ambele tipuri de teste au contribuit în mod egal la creșterea IQ. Efectele aurului coloidal au persistat la 3 dintre subiecți 1-2 luni, dar la subiecții la care s-au refăcut testele după 3 luni, punctajele IQ reveniseră la nivelul inițial.

Nota AquaNano: În acest studiu vorbim despre niște cantități foarte mari de aur care au fost ingerate. Pentru obținerea acestor rezultate s-a utilizat produsul Aurasol, un coloid de aur de 100-1000 mg/l (100 – 1000 ppm). Am ales această gamă, deoarece într-o variantă anterioară a articolului există precizarea concentrației de 100 ppm, iar în actuala 1000 ppm.

Oricum, în testele realizate, noi am constatat că aceste efecte apar și la concentrații mult mai reduse, de 5-20 ppm, cu condiția ca respectivul coloid să fie menținut sublingual o perioadă cât mai lungă posibil (5-15 minute). 

Citește sau downloadează aici articolul original în limba engleză.