Durerea de picioare

Durerea de picioare este o problemă comună, cu o gamă largă de posibile cauze. În timp ce unele dintre cauzele care provoacă dureri de picioare se pot trata acasă, asistența medicală pote fi necesară în cazurile de durere cronică și consistentă a picioarelor. Uleiurile esențiale cu efect răcoritor și relaxant alină picioarele obosite, supraîncălzite și suprasolicitate. De fapt, nimic nu întrece impactul revitalizant, alinător și tonifiant al uleiurilor esențiale atunci când sunt pulverizate pe picioarele dureroase.

Care sunt cauzele obișnuite ale durerilor de picioare?

Să începem cu ceea ce cauzează astfel de dureri:

Oase rupte sau fisurate (fracturi)

Probleme cu picioarele, datorate diabetului

Edem

Probleme cu tendonul lui Achille

Neuroma lui Morton

Metatarsalgia

Fasciita plantară (durere de călcâi)

Unghiile degetelor de la picioare crescute sub carne

Artrită

Bătături

Entorse

Bășici

Gută

 

Ce rol joacă uleiurile esențiale în reducerea durerii picioarelor?

Uleiurile esențiale sunt foarte mai bune pentru îngrijirea picioarelor, deoarece proprietățile lor puternic antibacteriene și antifungice vă mențin picioarele igienizate, curate și sănătoase. Tea tree este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale care pot fi utilizate pentru tratarea problemelor picioarelor, iar atunci când este amestecat cu chiparosul, devine destul de util pentru cei care se luptă împotriva transpirației abundente a picioarelor.

Alte uleiuri esențiale cunoscute pentru proprietățile lor antifungice includ smirna, wintergreen și salvia, care sunt toate bune și pentru tratarea durerii de picioare. La fel ca și Tea Tree, aceste uleiuri esențiale pot fi aplicate local, diluate într-un ulei de bază sau folosite într-o baie de picioare. Amintiți-vă să vă uscați complet picioarele după baie, în special zonele dintre degete. În plus, asigurați-vă că aveți grijă de unghiile de la picioare, deoarece ciupercile de unghii pot, în unele cazuri, să intre sub unghii cauzând re-infectarea lor (în cazul în care a existat o asemenea problemă).

 

Cele mai utile uleiuri esențiale de utilizat pentru ameliorarea durerii picioarelor

1. Ulei de mentă

Uleiul de mentă este foarte bun pentru ameliorarea durerilor musculare și a articulațiilor, pentru ameliorarea durerilor de cap, pentru îmbunătățirea nivelului energetic, erupții cutanate, sprijin pentru cei care suferă de ADHD, mușcături de insecte, pentru îngrijirea sinusurilor, arsuri, acnee, și chiar pentru creșterea părului. Proprietățile antimicrobiene naturale ale acestui ulei si senzația de răcoare pe care o conferă, vor menține picioarele revigorate pe tot parcursul zilei.

2. Mușețelul german

Mușețelul german are proprietăți antiinflamatorii puternice și este un eficient antiinflamator și analgezic. Conferă alinare în probleme cum ar fi durerile de cap, abcese, arsuri, febră, alergii, inflamații, erupții cutanate și răni. În plus, efectele liniștitoare și relaxante ale mușețelului vă ajută să dormiți mai bine.

3. Eucalipt

Eucaliptul este un bactericid foarte eficient cu proprietăți antivirale. În afară de faptul că este foarte eficient în ameliorarea durerilor picioarelor, acest ulei este foarte util de folosit pentru sinuzită, astm, dureri musculare articulare și în inflamații.

 

Rețete cu uleiuri esențiale pentru ameliorarea rapidă a durerilor de picioare

Rețeta 1

Pentru a vă trata picioarele cu uleiuri esențiale, umpleți un castron cu apă fierbinte și adăugați câte 4 picături de ulei de eucalipt și rozmarin și 2 picături de ulei de mentă. Țineți picioarele în această apă timp de 10 minute.

Rețeta 2
Pentru a vă face un unguent stimulator, adăugați 6 picături de ulei de cuișoare, cunoscut ca un stimulent pentru circulația sanguină, și 3 linguri de ulei de susan. Se amestecă bine ingredientele și se masează picioarele când sunt dureroase.
Rețeta 3
Se amestecă 4 picături de ulei de lavandă, 2 picături de ulei de mușețel și 3 picături de ulei de geranium în 2 lingurițe de ulei de măsline. Se amestecă bine ingredientele și se masează picioarele când sunt dureroase.

Rețetă 4

Dacă nu aveți uleiuri esențiale la domiciliu, preparați o ceașcă foarte puternică de ceai de mentă și adăugați-o în apă. Îmbăiați-vă picioarele în această apă caldă după adăugarea unei linguri (5 ml) de arnică. Îmbunătățirea circulației sanguine datorată efectului acestor ingrediente va reduce durerea aproape instantaneu.

 

Rețete pentru picioarele transpirate și uscate, crăpate și descuamate

Rețetă pentru hidratarea picioarelor

Pentru a ajuta la curățarea picioarelor și la prevenirea infecțiilor labei piciorului, inflamațiilor și ulcerelor, încercați să hidratați picioarele.

Ingrediente:

2 picături de ulei de mușețel

2 picături de ulei de eucalipt

2 picături de ulei de salvie

2 picături de ulei de măghiran

1 cană de sare de la Marea Moartă sau sare Epsom

Instrucţiuni:

Se amestecă toate ingredientele și se depozitează într-un recipient din sticlă. Se fierbe puțină apă și se toarnă într-un castron mare. Lăsați-o să ajungă la o temperatură confortabilă. Se amestecă uleiurile esențiale cu sarea Epsom și se înmoaie picioarele în această apă timp de 15 minute.

 

Rețetă pentru picioarele transpirate

Această rețetă de pulbere pentru picioare va absorbi excesul de transpirație de pe picioare și vă va ajuta să vă mențineți picioarele uscate. Cu toate acestea, nu este recomandat să utilizați acest amestec dacă există ulcere deschise la nivelul picioarelor. Pentru această rețetă, veți avea nevoie de o pulbere absorbantă. Ca și pulbere absorbantă: bicarbonat de sodiu, pulbere de tapioca, amidon de porumb sau argilă albă. Iată cum se prepară pulberea antimicrobiană pentru picioare.

Ingrediente:

3 picături de ulei de rozmarin

3 picături de ulei de tea tree

3 linguri de pulbere absorbantă

Instrucţiuni:

Adăugați uleiurile esențiale în pulbere și amestecați până când toate ingredientele sunt omogenizate complet. Apoi, dați-vă cu această pulbere pe picioare înainte de a vă pune șosetele.

 

Rețetă pentru picioarele uscate, crăpate și descuamate

Acesta este un amestec antimicrobian pe care îl puteți masa cu grijă pe picioarele zgâriate, inflamate, uscate, crăpate și descuamate.

Ingrediente:

30 ml de ulei de măsline

4 picături de ulei de lavandă

6 picături de ulei de tea tree

6 picături de ulei de mușețel

Instrucţiuni:

Se amestecă toate aceste uleiuri esențiale cu uleiul purtător, care este ulei de măsline în acest caz, și se depozitează amestecul într-un flacon din sticlă. Masați ușor acest amestec  pe picioare înainte de a vă pune șosetele sau de a vă culca.