Dureri de spate

Mulți oameni sunt afectați de dureri de spate la un moment dat în viața lor. Durerea poate apărea din cauza unei poziții incorecte în timp ce stați pe scaun sau în picioare. Unele persoane suferă de dureri de spate din cauza ridicării incorecte a lucrurilor grele sau când se apleacă în mod brusc. Este, de asemenea, de remarcat faptul că majoritatea oamenilor nu suferă de dureri de spate ca urmare a unei afecțiuni anume și vor scăpa de durerea de spate în câteva săptămâni sau luni. Cu toate acestea, în unele cazuri, oamenii se confruntă cu dureri pe termen lung care continuă să revină, și aici intră în joc uleiurile esențiale. Să vedem cum pot fi utile uleiurile esențiale in tratarea unor probleme cum ar fi durerile de spate.

 

Care sunt diferitele tipuri de dureri de spate?

Majoritatea persoanelor care suferă de dureri de spate le resimt în partea inferioară a spatelui, fiind cunoscute sub denumirea de lumbago. Această durere poate radia de oriunde, din zona gâtului până la coloană vertebrală. Diverse boli sau leziuni pot provoca de asemenea dureri de spate. Iată câteva dintre motivele pentru care apar dureri de spate:

Spondilita anchilozantă: este o problemă pe termen lung care produce durere și rigiditate în zona în care se întâlnesc pelvisul și coloana vertebrală.

Hernia de disc: datorată unor leziuni ale coloanei, sau datorită terminațiilor nervoase prinse intre vertebre.

Sciatica: cauzată de compresia sau iritarea nervului sciatic, ce provoacă furnicături, amorțeală și durere până la nivelul labelor picioarelor.

De ce uleiuri esențiale sunt benefice pentru ameliorarea durerilor de spate?

Iată câteva dintre motivele pentru care uleiurile esențiale sunt soluția cea mai viabilă și eficientă pentru probleme cum ar fi durerile de spate:

– Uleiurile esențiale calmează și reconstruiesc țesuturile deteriorate

– Uleiurile esențiale sunt eficiente in ameliorarea durerii

– Uleiurile esențiale îmbunătățesc circulatia sângelui ajutând astfel la recuperarea mai rapidă

– Uleiurile esențiale sunt utile pentru relaxarea mușchilor și spasmelor dureroase

– Uleiurile esențiale ajută la reducerea inflamației

 

Ce uleiuri esențiale oferă cea mai puternică alinare a durerilor de spate?

Alegerea uleiurilor esențiale cele mai potrivite pentru utilizat într-o astfel de situație, va depinde de tipul de dureri de spate pe care le aveți. Unele dintre aceste uleiuri esențiale pot fi aplicate direct pe punctele de presopunctură, în timp ce altele trebuie să fie masate corespunzător în zonele afectate, după amestecarea lor cu un ulei de bază precum uleiul de migdale.

Deși există multe uleiuri care sunt sigure pentru consumul oral (atenție, nu toate!), utilizatorii trebuie să citească cu atenție instrucțiunile specifice uleiului (dacă acestea există). În plus, unele uleiuri pot fi prea puternice pentru a fi aplicate pe zone sensibile. Iată câteva dintre uleiurile esențiale folosite pentru ameliorarea durerilor de spate:

1. Wintergreen

Aceasta este singura plantă din lume după salcie care conține salicilat de metil natural, ingredientul principal care se găsește în aspirină. Nativii americani folosesc de obicei wintergreen ca un remediu natural pentru durere. Câteva studii demonstrează că uleiul de wintergreen are efecte asemănătoare cortizonului, fiind în același timp extrem de benefic în ceea ce privește obținerea unei ameliorări rapide a durerii. Proprietățile anti-spastice, antiinflamatorii și analgezice ale acestui ulei îl fac extrem de util pentru probleme cum ar fi articulațiile rigide și durerile musculare.

 

2. Măghiran

De asemenea, cunoscut sub nume ca planta fericirii sau bucuria munților, măghiranul are proprietăți sedative puternice. Uleiul extras din această plantă este extrem de eficient în ameliorarea rigidității, oprirea spasmelor musculare, ameliorarea durerii artritice și eliminarea migrenelor. În plus, uleiul este util în relaxarea grupurilor musculare involuntare, care includ inima, colonul și diafragma. Din același motiv, uleiul de măghiran este utilizat pentru tratarea astmului, constipației și bronșitei. În plus, joacă un rol important și în menținerea sănătății inimii. Acest ulei este de asemenea benefic pentru persoanele care suferă de stres și traume emoționale.

 

3. Chiparos

Acesta este un ulei excelent pentru a ajuta la reglarea circulației sanguine. Când utilizați acest ulei, o bună metodă este întotdeauna să masați în sensul acelor de ceasornic, în cercuri mici care se deplasează spre inimă. Această direcție de masaj facilitează intensificarea circulația sanguină.

 

4. Tămâie

Tămâia, cunoscută și ca regele tuturor uleiurilor, este unul dintre cele mai puternice uleiuri antiinflamatoare. Acest ulei este excepțional când vine vorba de regenerarea țesuturilor. În plus, este utilă pentru ameliorarea disconfortului dat de durerea de spate.

 

5. Bradul alb

Bradul alb este un antioxidant puternic, folosit în mod tradițional pentru alinarea mușchilor suprasolicitați și pentru ameliorarea durerilor reumatismale. Miroase ca un pom de Crăciun, si se numără printre remediile preferate pentru ameliorarea disconfortului cauzat de durerile de spate.

 

6. Molid

Uleiul esențial de molid este parfumat, dulce si revitalizant. Acest ulei a fost folosit de-a lungul timpurilor pentru capacitatea sa de a centra mintea și de a relaxa corpul, precum și de a lupta împotriva infecțiilor. Molidul este, de asemenea, un puternic stimulator al sistemului imunitar, care se poate dovedi a fi foarte util în reducerea simptomelor date de artrită, reumatism, dureri ale spatelui inferior și sciatică. De asemenea, molidul stimulează glandele suprarenale.

 

7. Lavandă

Unul dintre cele mai bune din toate uleiurile esențiale pentru relaxare și ameliorarea durerii este levănțica. Acest ulei este, de asemenea, unul dintre uleiurile care sunt blânde cu piela. Lavanda a fost folosită în mod tradițional pentru a trata afecțiuni cum ar fi durerile de cap, insomnia, tensiunea, febra musculară, diferite tipuri de crampe și arsuri. Este, de asemenea, destul de util în ameliorarea durerilor extreme ale spatelui. În timp ce ajută sistemul digestiv în funcționarea optimă, proprietățile antibacteriene ale acestui ulei ajută pacientul să se recupereze după leziuni, în mod natural. În plus, acest ulei plăcut mirositor poate ajuta la ameliorarea stresului mental cauzat de schimbări de dispoziție, stres, anxietate și depresie.

 

8. Lemn de santal

O componentă de bază mult utilizată în medicamentele ayurvedice, lemnul de santal este ca un elixir pentru cei care suferă de probleme precum congestia ganglionilor limfatici, spasmele musculare și sciatica. Este, de asemenea, eficient în ameliorarea inflamațiilor pielii datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Acest ulei este extrem de revitalizant pentru piele, miroase divin și bogat, și duce la calmarea minții și la somnul profund. Acesta susține atât sistemul cardiovascular, cât și cel digestiv.

 

Cum să utilizați uleiurile esențiale pentru ameliorarea durerii de spate?

Pentru cele mai bune rezultate posibile în cazul durerilor de spate, aplicați uleiurile esențiale de-a lungul coloanei vertebrale de 2-4 ori pe zi, în funcție de intensitatea disconfortului. Utilizați doar 2-3 picături dintr-un ulei, sau utilizați 2-3 picături din fiecare dacă doriți să utilizați mai multe.

În caz de durere severă, acoperiți zona cu o compresă fierbinte după aplicarea uleiurilor, pentru a ajuta uleiurile esențiale să pătrundă adânc în interiorul pielii.

În cazul în care simțiți că un anumit ulei este prea puternic pentru piele, nu ezitați să-l diluați. Uleiul de bază pentru diluarea uleiurilor esențiale este uleiul de migdale sau de cocos. Cu toate acestea, orice ulei vegetal bun va funcționa.

 

Rețete de uleiuri esențiale, care pot ameliora durerile de spate

 

Rețeta 1: Rețetă pentru disconfortul și rigiditatea gâtului cauzate de dureri de spate

Se amestecă ulei de cocos (1 linguriță), brad alb (3 picături), măghiran (2 picături), lemongrass (2 picături); frecați ușor acest amestec pe piept, pe umeri și pe ceafă.

 

Rețeta2: Rețetă de „morfină” lichidă pentru ameliorarea durerii de spate

Să clarificăm un lucru: amestecul nu conține deloc morfină. Această rețetă este foarte bună și o puteți folosi pentru ameliorarea durerii de spate.

Într-o capsulă goală, adăugați 2 picături din fiecare dintre aceste uleiuri: tămâie și măghiran. Se poate ingera o astfel de capsulă de două ori pe zi, pentru o ameliorare considerabilă. Nu consumați alte uleiuri decât cele certificate ca fiind naturale și consultați un terapeut cu experiență înainte de a o face.

 

Rețeta 3: Amestec de uleiuri esențiale cu efect de ameliorare a durerile de spate

Acest amestec natural combină  wintergreen, imortelă, camfor, mușețel albastru și mentă. Amestecați 5 picături din fiecare dintre aceste uleiuri într-o sticlă de sticlă de 30 ml, umpleți restul cu un ulei de bază (migdale sau jojoba) și masați zonele afectate cu acest amestec de 3 ori pe zi. Pentru o aplicare mai ușoară, este de asemenea posibil să-l utilizați într-o sticlă cu pulverizator.

 

Rețetă 4: Un alt amestec de uleiuri esențiale pentru reducerea durerii de spate

Uleiurile esențiale pot ușura durerile de spate. Amestecați 15 picături de tămâie, 10 picături de iasomie sau santal în cadă, unde ați adăugat sare Epsom și relaxați-vă.

Alternativ, puteți alege să vă masați spatele cu un amestec de trandafir, lavandă, ylang ylang, tămâie, iasomie și lemn de santal. Adăugați 3 picături din fiecare dintre uleiurile esențiale menționate mai sus și aplicați de două ori pe zi pe zonele afectate.

 

Rețeta 5: Rețetă specială cu uleiuri esențiale pentru lumbago

Se amestecă următoarele uleiuri esențiale într-o sticlă de 10 ml: lavandă (15 picături), măghiran (8 picături), rozmarin (8 picături) și mentă (15 picături). Agitați bine și umpleți restul flaconului cu un ulei de bază, cum ar fi migdale dulci sau ulei de jojoba. Masați zonele afectate de până la trei ori pe zi, pentru o ameliorare rapidă.

 

Rețeta 6: Amestec de masaj pentru hernie de disc

Se adaugă rozmarin (5 picături), mentă (5 picături), eucalipt (3 picături) la 1 lingură de ulei de bază (cocos sau susan) și se masează zonele afectate de până la trei ori pe zi.

 

Rețetă 7: Un amestec excelent de masaj pentru sciatică

Durerea sciatică pleacă de la coloana vertebrală și iradiază în jos pe partea din spate a piciorului, în general pe o parte a corpului. Sciatica poate fi cauzată de o postură de ședere deficitară, menținută timp îndelungat.

Pur și simplu adăugați lavandă (10 picături), rozmarin (6 picături), măghiran (6 picături) la 2 linguri de ulei de bază, cum ar fi uleiul de sâmburi de struguri. Masați acest amestec peste zonele afectate de două ori pe zi.