Unt de corp cu uleiuri esențiale

Deși untul de corp hidratează și hrănește pielea excelent, conținutul lor lipidic înseamnă că acestea lasă pe piele o pojghiță uleioasă.

Acest lucru nu funcționează pentru toată lumea. În special pe timp de vară, atunci când oamenii caută să se ferească de căldură și umiditate, ideea de a aplica ceva uleios și lipicios pe corp nu atrage pe nimeni.

De asemenea, uleiurile de pe piele pot reține rapid sărurile eliminate prin transpirație, formând un strat de murdărie, ceea ce vă va face să vă simțiți și mai rău. Înseamnă acest lucru că trebuie să vă opriți pur și simplu din utilizarea untului de corp? Deci, ce s-ar putea face pentru pielea dumneavoastră?

Anotimpurile se schimbă, dar pielea rămâne aceeași!

Dacă temperaturile scăzute din timpul iernii îngheață fluidele din celulele pielii, accelerându-le astfel distrugerea lor, căldura din timpul verii usucă lichidele ținute în interiorul celulelor, conducând la același rezultat.

În timpul verii, aveți nevoie de toată protecția împotriva soarelui arzător, dar o barieră lipidică compromisă nu vă va putea oferi acest lucru. Așadar, îngrijirea pielii primăvara și vara este la fel de esențială ca și toamna și iarna.

Ca să nu o mai lungim, întinși la soare sau pe zăpadă, pielea dvs. are nevoie de îngrijire tot timpul!

Ați spus cumva: „Dar nu suport să-mi simt pielea lipicioasa”?Dacă da, spuneți adio descuamării pielii! Amestecurile pe care vi le vom prezenta aici vă oferă tot ceea ce v-ați așteptat de la untul de corp, dar într-un amestec mai ușor și mai aerat.

Cu alte cuvinte, pielea se va simți mătăsoasă. Aceasta va fi hidratată și sănătoasă. Cu toate acestea, odată ce ați aplicat untul de corp, acesta va fi absorbit în piele în 60 de secunde, lăsând pielea netedă, moale, hidratată și mătăsoasă.

Instrucțiuni pas cu pas și rețete pentru untul de corp cu uleiuri esențiale

Deci, cum să faceți untul de corp mai puțin gras?

Simplu, schimbați cantitatea și tipul de lipide utilizate în rețetă. Ce trebuie să faceți este să nu mai folosiți uleiurile grase, unturile vegetale bogate și ceara super-emolientă, ci să folosiți în schimb uleiuri mai ușoare, tipurile de unt tare și ceară florală.

O altă modalitate este de a mări cantitatea de ingrediente pe bază de apă din rețetă și de a utiliza un liant care va păstra ingredientele împreună, dând produsului final o senzație de mătăsos, dar nu de gras.

Sună destul de simplu!

Amintiți-vă, ceea ce dorim să obținem aici este un produs ușor, care nu este deloc gras, ce prezintă o absorbție mai mare, o protecție sporită împotriva antioxidanților și o valoare nutritivă îmbunătățită. Atunci când vă alegeți ingredientele, asigurați-vă că le alegeți pe baza acestor atribute.

Partea cea mai bună legată de untul de corp preparat în casă este că puteți găsi majoritatea ingredientelor necesare în propria cămară, și cele pe care nu le aveți le puteți cumpăra cu ușurință online sau din majoritatea magazinelor de produse naturiste. În plus, vă puteți personaliza amestecul, nu numai pentru a se potrivi cu pielea dvs. și cu vremea, ci și pentru a trata orice nevoi dermatologice pe care le puteți avea.

Dar nu cumva va duce la scăderea valorii terapeutice a uleiurilor esențiale, dacă includem ingrediente pe bază de apă?

Nu, acest lucru nu se va petrece. În orice caz, aceste ingrediente vor oferi un efect mai ”umed” și vormenține pielea mai moale și mai suplă. Dar, faceți un compromis în ceea ce privește valabilitatea, atunci când pregătiți o emulsie. Deși veți folosi agenți naturali antimicrobieni și antioxidanți, cel mai bine este să păstrați untul de corp preparat de dvs. în frigider.

Cu toate acestea, în timp ce untul de corp „plin de lipide” pe care îl folosiți iarna are valabilitate 6-9 luni, untul de corp pe care îl veți prepara pentru primăvară și vară, are valabilitate aproximativ 3-4 luni, dacă au fost folosite în rețetă ingredientele pe bază de apă.

Partea bună este că untul rece se simte ca o boare paradisiacă pe pielea ta, mai ales când este puțin arsă de soare și, în acest fel, pielea se va simți foarte bine pe tot parcursul zilei. Deci, merită în totalitate efortul pe care îl depuneți în pregătirea și aplicarea acestui unt de corp!

Pregătiți-vă ustensilele!

Ca și în cazul altor rețete de unt de corp, veți avea nevoie de un castron mare, un vas bain-marie, o spatulă și un mixer de mână.

Un truc minunat pentru a vă mai scuti de muncă este să amestecați ingredientele direct într-un borcan cu gură largă, în loc să fie amestecate într-un castron. În acest fel, trebuie doar să curățați blenderul de mână și untul de corp nu trebuie să fie transferat din castron în borcan. Borcanele de dimensiuni mari sunt potrivite pentru acest scop.

Ingredientele populare și ce fac acestea pentru pielea dvs.

1. Unturi

Deși veți găsi o mulțime de unturi vegetale, care pot fi utilizate în rețetele de îngrijire a pielii, pentru untul de corp cele mai potrivite sortimente sunt unturile tari, cum ar fi kokum, unt de cacao și unt de nuci, care sunt foarte puțin uleioase după aplicare. Avantajul suplimentar este acela că unturile tari își mențin starea pufoasă după amestecare, un timp mai îndelungat decât unturile moi și grase.

2. Uleiuri

Opțiunile ideale ar fi uleiurile așa-zis subțiri / mai uscate, cu valoare nutritivă notabilă, cum ar fi cele de semințele de măceșe, semințe de zmeură, nuci de macadamia, semințe de pepene galben, semințe de dovleac, tărâțe de orez, semințe de struguri și semințe de afine etc.

3. Ceară

Ceara de flori este deosebit de potrivită pentru untul de corp. Ea oferă o textură mătăsoasă, o protecție excelentă și un parfum ușor și încântător. Câteva exemple includ tuberoza, iasomia și lotusul (roz / alb), dar puteți folosi întotdeauna soiurile mai exotice dacă doriți.

Ingrediente pe bază de apă

1. Hidrosoli

Apa de trandafiri este cel mai usor de găsit și va funcționa în orice rețetă. Alternativ, puteți încerca și mușețel, geranium, imortele sau hibiscus.

2. Gel de Aloe Vera

Gelul alină pielea iritată pe timp de vară sau arsă de soare și funcționează și ca hidratant.

3. Extrase

Extrasul din semințede grapefruit trebuie folosit pentru a prelungi durata de viață a ingredientelor pe bază de apă, în timp ce ceaiul verde și extractele de gotu kola oferă beneficii antioxidante și anti-îmbătrânire.

Ingrediente uscate și agenți de emulsifiere: lianți

Acestea sunt ingredientele sub formă de pulbere, care conferă valoare terapeutică și oferă o bază pentru a amesteca uleiurile și lichidele și a le păstra împreună. De asemenea, ele vor conferi untului de corp un aspect neted, mătăsos, reducând în același timp senzația uleioasă a lipidelor.

Puteți folosi pulbere de peptide de mătase, amidon de ovăz, pulbere de manioc sau pur și simplu amidon de porumb ca liant. Pentru a avea și alte efecte ale lianților, puteți adăuga alte ingrediente uscate, cum ar fi matcha, pulbere de petale de trandafir, pulbere de coji de citrice, cacao, extracte / pulberi de fructe și pulberi dinplante medicinale.

Lecitina lichidă de floarea-soarelui: Veți folosi aceasta numai în rețete care au hidrosoli.

8 rețete de preparare a untului de corp

1. Rețete de unt comestibil

Da, ați auzit bine – rețetele următoare de unt funcționează la fel de bine extern (pe piele) ca și intern (îl puteți mânca). Aceste rețete trebuie să fie optimizate în funcție de modul în care intenționați să utilizați acest unt. Iată 3 rețete care se vor potrivi în 3 scopuri exclusive.

1A. Există unii dintre noi care cred 100% în această înțelepciune a bunicii – orice poate fi mâncat, poate fi aplicat pe piele. Deci, dacă utilizați un produs complet natural, care este atât de sigur încât să poată fi de fapt consumat, ar trebui să fie un impuls suficient pentru dvs, ca să vă pregătiți acest unt de corp.

ingrediente:

50 g unt de fistic

50 ml ulei de semințe de dovleac

50 ml ulei de semințe de struguri

50 g unt de cacao (calitate alimentară)

1 linguriță de amidon de ovăz

10 picături de ulei esențial de portocale dulci

2 capsule de vitamina E

Instrucţiuni:

Există două moduri de a face acest unt de corp, unul mai ușor sau unul care va necesita un pic de efort; dar, bineînțeles, beneficiile terapeutice pe care le obțineți vor fi corelate cu eforturile depuse de dumneavoastră. Prin urmare, vom lăsa alegerea la latitudinea dvs.

Untul de fistic nu este atât de greu de găsit. Cu toate acestea, nu este una dintre opțiunile noastre preferate, deoarece este pur și simplu ulei de fistic, hidrogenat cu ulei vegetal. Cu alte cuvinte, nu are o puritate mare și se bazează pe multă procesare, care îndepărtează cea mai mare parte din valoarea sa nutritivă.

A doua opțiune și cea mai bună este să folosiți ulei de fistic. Dar, dacă doriți ce este mai bun pentru dvs., va trebui să vă faceți uleiul / untul de fistic în casă. Acesta este un proces ce necesită timp, dar este cel mai sănătos, deoarece rețeta implică utilizarea de miezde fistic în stare brută, spre deosebire de miezulprăjit.

Acestea fiind spuse, dacă optați pentru unt de fistic, urmați rețeta așa cum este. Cu uleiul de fistic, va trebui să creșteți cantitatea de unt de cacao la 75 g. Iar pentru cea de-a treia opțiune, iată ce ce trebuie să faceți:

Puneți în mixer ½ ceașcă de fistic brut și mixați-le timp de aproximativ 3 minute. Opriți și răzuiți părțile laterale și procesați din nou timp de 5 minute. Repetați de 3 ori, până când obțineți un amestec relativ neted. Adăugați o jumătate de ceașcă de ulei de tărâțe de orez sau ulei de semințe de struguri în pasta de fistic și procesați-o timp de 5 minute.

În acest moment, veți avea un amestec curat și uleios. Utilizați o sită fină sau un tifon pentru a îndepărta particulele mari. Chiar și după filtrare, uleiul va fi gros și va păstra culoarea verde. Folosiți acest amestec ca și cum ați utiliza uleiul de fistic menționat în rețetă.

Pregătirea untului din corp

Adăugați uleiurile și untul în bain-marie și încălziți-le până se topesc unturile. Se scoate de pe foc și se adaugă amidonul de ovăz. Utilizați o lingură pentru a amesteca bine pulberea și asigurați-vă că nu există cocoloașe.

Când amestecul ajunge la temperatura camerei, puneți-l în frigider timp de aproximativ 15 minute. Scoateți untul solidificat și folosiți blenderul de mână pentru a mixa ingredientele.

Continuați să amestecați până când obțineți un unt neted și cremos, care ar trebui să se simtă la fel de neted și moale ca bumbacul pe piele. În cele din urmă, adăugați vitamina E și uleiurile esențiale și mai mixați-l o ultimă dată timp de aproximativ un minut, după care este gata de depozitare. Acest unt de corp va avea termen de valabilitate de 4-6 luni și este la fel de sigur pentru piele ca și pentru a-l mânca pe pâine.

1B.Această a doua rețetă este pentru toate femeile, care nu doresc să facă compromisuri în ceea ce privește îngrijirea pielii, dar, care de asemenea, doresc să păstreze lucrurile… în siguranță pentru partenerii lor. La urma urmei, nu vă doriți ca partenerul dvs. săsufere de otrăvire alimentară sau de o reacție alergică, datorită untului de corp.

Otrăvire alimentară poate suna puțin exagerat. Dar este necesar să o aducem în discuție: dacă cumpărați un produs comercial, acesta include parabeni, care sunt cunoscuți ca fiind cancerigeni și ingerarea repetată a acestor substanțe nu poate fi deloc de bun augur pentru sănătate.

Chiar dacă vă faceți propriul unt de corp pe care să îl folosiți noaptea, folosirea anumitor parfumuri și uleiuri esențiale poate crea întreruperi chiar în mijlocul jocului amoros. Deci, aceasta este o rețetă rapidă, sigură, și care are, de asemenea, un ușor efect afrodisiac.

Ingrediente:

50 g unt de cacao

50 ml ulei de tărâțe de orez

50 ml ulei de cocos (virgin)

25 ml ulei de avocado

2 linguriță de praf de tapioca

1 linguriță extract de pepene verde / pulbere

Un vârf de scorțișoară

5 picături de ulei esențial de ghimbir

10 picături de ulei de lavandă

2 capsule de ulei de vitamina E

Mod de preparare:

Amestecați uleiurile și untul și încălziți până obțineți un amestec omogen. Se adaugă toate pulberile în amestec și se mixează bine înainte de refrigerare. Scoateți-l din frigider după 15 minute și amestecați-l din nou. Repetați procesul până când obțineți un unt neted și omogen. La urmă, adăugați la acest amestec vitamina E și uleiurile esențiale, amestecați-le bine și depozitați-l într-un borcan de sticlă.

1C.Acesta este un unt numai bun de folosit când doriți să măriți intensitatea erotică în dormitor. Acest unt de corp nu este doar comestibil și fantastic pentru pielea dvs., dar are și un gust uimitor. Amintiți-vă că această rețetă conține pulbere de miere / îndulcitor natural. Deci, nu ar trebui să-l utilizați în jurul vaginului, deoarece orice este dulce va crește riscul de infecție cu drojdie.

Ingrediente:

1 cană de ulei de cocos virgin

½ ceașcă de unt de cacao ras (puteti să-l radeți ca pe brânză)

2 lingurițe de pulbere de miere / pulbere de agave

1 lingură de pudră de cacao organică

Mod de preparare:

Utilizați un blender de mână pentru a mixa uleiul de cocos și untul de cacao până când obțineți un amestec moale. Se amestecă mierea/agave pulbere cu pudra de cacao și adăugați-le la unt, pe măsură ce continuați să mixați, până obțineți un amestec ușor și pufos. Acest unt de corp va trebui să fie ținut la rece datorită conținutului său de miere/agave.

2. Rețetă de unt de corp cu mango

După cum sugerează și numele, această rețetă implică folosirea untului de mango și, dacă îl găsiți de cumpărat, puteți adăuga și o linguriță de praf de mango sau de extract. Pentru a vă prepara acest unt de corp, care are un parfum delicios distinct de vară, veți avea nevoie de:

50 g unt de mango

50 g unt de Kokum

50 ml ulei de boabe de cătină

50 ml ulei de nuci de macadamia

50 g ceară florală

100 ml hidrosol de trandafiri

1 lingură de glicerină vegetală

1 lingură de praf de mango

¼ linguriță de curcuma (turmeric)

10 picături de ulei esențial de rozmarin

1 linguriță extract de semințe de grapefruit

2 lingurițe praf de manioc

1 linguriță de vitamina E

1/2 lingură de lecitină din floarea-soarelui (care trebuie amestecată cu ingredientele pe bază de apă)

Mod de preparare:

Se încălzesc uleiurile, untul și ceara până când toate sunt în stare lichidă. Luați amestecul de pe foc și lăsați-l deoparte. Se amestecă praful de manioc, pulberea de mango, turmericul și extractul de semințe de struguri și de grapefruit, împreună cu glicerina și hidrosolul. Ajustați cantitatea de praf de manioc pentru a obține o pastă omogenă, dar totuși semi-lichidă.

Odată ce amestecul ajunge la temperatura camerei, acesta va începe să se solidifice și va avea un aspect tulbure. Acesta este momentul în care îl puneți în frigider timp de 15 minute. Scoateți-l și începeți să-l amestecați cu ajutorul unui blender de mână. Amestecați-l până când obțineți o cremă albă netedă. Continuați să amestecați și începeți să adăugați pulberea și hidrosolul, puțin câte puțin, până când ați amestecat totul. Continuați să mixați timp de încă 5 minute, până când obțineți un amestec omogen.

Puneți-l înapoi în frigider timp de 15-20 de minute sau până se solidifică. Scoateți-l și amestecați-l din nou pentru aproximativ 10 minute. Repetați acest proces de încă 1-2 ori înainte de a adăuga uleiurile esențiale de rozmarin și vitamina E. Mai amestecați-l cu blenderul și depozitați-l, dacă este posibil, în frigider.

3. Rețetă de unt de corp cu migdale

Acest unt de corp este foarte potrivit pentru pielea uscată și matură, deoarece conține ulei de migdale dulci. Acest ulei de bază este o sursă extrem de bogată de vitamina E, deci poate fi folosit și pentru tratarea vergeturilor. Pentru a face acest unt de corp, aveți nevoie de:

50 ml ulei de migdale dulci

50 ml ulei de semințe de trandafir

50 ml ulei din semințe de susan

100 g unt de Kokum

50 g ceară florală

1 linguriță extract de ceai verde / matcha

1 linguriță pulbere de trandafir / măceșe

1 linguriță extract de seminte de grapefruit

1 linguriță de vitamina E

10 picături de ulei esențial de rozmarin

50 g gel de aloe vera

Mod de preparare:

Se amestecă uleiurile, untul și ceara și se încălzesc până când untul și ceara se topesc. Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi se pune în frigider timp de 15-20 minute.

Într-un castron, amestecați gelul de aloe vera, extractul de ceai verde sau matcha, pulberea de petale de trandafir și extractul de semințe de grapefruit. Pentru a amesteca ingredientele împreună, începeți prin amestecarea lipidelor cu un blender de mână, până când obțineți un unt pufos care arată și are consistențăca frișca.

La acesta adăugați amestecul de gel de aloe vera pe măsură ce continuați să mixați. După ce toate ingredientele au fost amestecate bine, răciți amestecul timp de încă 20 de minute, în frigider. Scoateți-l și mixați-l la viteză mare timp de aproximativ 10 minute. Când untul începe să arate din nou a frișcă, adăugați vitamina E și uleiurile esențiale, amestecați-l pentru încă 2 minute și transferați-l într-un recipient.

4. Rețeta de unt de corp cu ciocolată

Lucrul extraordinar cu acest unt de corp este acela că oferă un aspect de bronzare. Deci, veți arăta ca și cum v-ați bronzat, în timp ce vă încărcați pielea cu nutrienți și antioxidanți.

100 g unt de cacao

50 g ulei de nuci de macadamia

50 g ulei de cocos virgin

50 ml hidrosol de imortele

1 linguriță de ester de jojoba (nu ulei, deși uleiul de jojoba este tehnic o ceară de plante)

20 ml extract de castravete (extractul cuglicerol este mai bun decât glicerina și extractul pe bază de apă)

1 lingură de pudră de cacao

1 lingură de amidon de porumb

½ linguriță de cafea

1 linguriță extract de semințede grapefruit

10 picături de ulei de rozmarin

1 linguriță de vitamina E

5 picături de ulei esențial de cacao (opțional)

1/2 lingură de lecitină de floarea-soarelui (care trebuie amestecată cu ingredientele pe bază de apă)

Mod de preparare:

Metoda utilizată este aceeași ca și pentru celelalte rețete. Va trebui să amestecați și să încălziți untul și ceara cu uleiul până se topește. Amintiți-vă să amestecați ingredientele continuu, pe măsură ce ceara și untul se topește.

Apoi, amestecați pulberile cu hidrosolul și extractele. Puneți acest amestec deoparte. Lăsați amestecul să se răcească, și atunci când devine pufos, puneți-l în frigider. Începeți să amestecați lipidele într-o stare semi-solidă.

Mixați grăsimile până când devin pufoase și apoi adăugați hidrosolul și pulberile în timp ce continuați să mixați la viteză mare. După amestecarea completă a grăsimilor și a ingredientelor pe bază de apă, se răcește amestecul până se solidifică. Mixați-le încă o dată, până când sunt din nou moi și pufoase. În general, va trebui să repetați procesul de „refrigerare și amestecare” de 3 până la 4 ori, pentru a obține o emulsie stabilă. În etapa finală, adăugați uleiurile esențiale și vitamina E și amestecați-le încă o dată, timp de un minut, înainte de depozitare.

5. Rețetă de unt de corp cu vanilie

În afară de parfumul lui atrăgător, acest unt de corp oferă, de asemenea, o hidratare intensă și o protecție remarcabilă împotriva radicalilor liberi și a căldurii soarelui de vară. Este, de asemenea, una dintre rețetele noastre preferate, pentru că este foarte simplă de făcut. Veți avea nevoie:

100 ml ulei de cocos virgin

50 ml ulei de semințe de pepene verde

½ linguriță extract de vanilie

½ linguriță extract de gălbenele

1 linguriță gel de aloe vera

1 lingură de pulbere de peptide de mătase

½ linguriță extract de semințe de grapefruit

1 linguriță de vitamina E

Mod de preparare:

Aceasta este o rețetă ce nu necesită să o pregătiți pe foc, astfel încât puteți începe prin a pune uleiul de cocos și uleiul de semințe de pepene verde într-un borcan suficient de mare pentru a putea introduce în el capul blenderului, sau pur și simplu puteți folosi un castron. De asemenea, adăugați vitamina E la uleiuri.

Se amestecă pulberea de peptide de mătase cu gelul de aloe vera. Amestecați uleiurile până când obțineți un amestec pufos, adăugați extractele la amestec și amestecați timp de aproximativ 2 minute, la viteză medie. Acum, folosiți blenderul la viteză maximă și adăugați la amestec gelul de aloe. După aproximativ 5-10 minute de amestecare, veți avea un unt pufos cu miros divin și care va rezista toată vara.

6. Rețeta de unt de corp cu lavandă

Acest unt de corp nu vă va vindeca numai pielea, ci vă va calma și mintea și va elimina depresia. În plus, adăugarea uleiului de mentă la rețetă vă va oferio stare răcoroasă de relaxare. Pentru a face unt de corp cu lavandă, veți avea nevoie de:

50 g unt de Kokum

50 ml ulei de semințe de cânepă

1 linguriță de praf de flori de lavandă

1 lingură de proteine ​​de ovăz

1 linguriță de vitamina E

10 picături de ulei esențial de lavandă

10 picături de ulei esențial de mentă

Mod de preparare:

Se amestecă uleiul de semințe de cânepă și untul de kokum și se încălzescpână se topește untul. Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei. Apoi adăugați vitamina E și pulberile. Se amestecă bine cu o spatulă,având grijăsă nu rămână cocoloașe.

Puneți-l în frigider timp de 20 de minute, scoateți-l și amestecați la viteză mare, timp de 15 minute, până când untul este omogen și pufos. Adăugați uleiurile esențiale la unt și amestecați-le pentru aproximativ un minut – și untul va fi gata de folosit.

7. Rețetă de unt de corp cu căpșuni

Acest unt cucăpșuni este super bogat, atunci când vine vorba de beneficii antioxidante, deoarece vom folosi atât extract de căpșuni, cât și uleiuri cu fructe de vară în această formulă. Ingredientele sunt:

50 ml ulei de semințe de zmeură

50 ml ulei de semințe de căpșuni

50 g unt de Kokum

1 lingură de glicerină vegetală

1 linguriță de extract de căpșuni sau praf

1 linguriță extract de semințe de grapefruit

½ linguriță de sfeclă rosie

1 linguriță de vitamina E

Topiți untul de kokum cu uleiurile pe bain-marie.Se amestecă continuu, astfel încât lipidele să fie bine amestecate. Puneți amestecul deoparte. Odată ce este la temperatura camerei, adăugați vitamina E și apoi puneți-l în frigider.

Apoi amestecați pulberile cu glicerina pentru a forma o pastă netedă. Adăugați extractul de semințe de grapefruit în acest amestec. Mixați amestecul de lipide la viteză mare, folosind un mixer de mână. Adăugați încet amestecul de glicerină la lipide, continuând să amestecați. Răciți untul până începe să se solidifice și apoi mai amestecați-l încă 10 minute – și aceasta este tot ce trebuie să faceți.

8. Rețetă de unt de corp cu argan

Acest unt de corp este destinat în special persoanelor cu piele foarte uscată și matură. Iată ce aveți nevoie:

50 ml ulei de argan

50 g unt de cacao

50 ml ulei de nucă de cocos virgin

25 de ceară de flori de lotus

1 lingură de ulei de ricin

50 ml hidrosol de mușețel

1 linguriță de praf de petale de trandafir

2 linguriță de praf de tapioca

¼ linguriță de curcuma/turmeric

1 linguriță extract de semințe de grapefruit

1 linguriță de extract de gotu kola

6 picături de ulei de lemn de santal

1 linguriță de vitamina E

1/2 lingură de lecitină de floarea-soarelui (care trebuie amestecată cu ingredientele pe bază de apă)

Mod de preparare:

Metoda de preparare este aceeași cu cea pentru celelalte unturi de corp, pe care le-am prezentat până acum. Ca întotdeauna, va trebui să amestecați toate lipidele împreună și să le încălziți, până se topesc untul și ceara.

Apoi, va trebui să amestecați pulberile, extractele și hidrosolul. Adăugați vitamina E în amestecul de lipide și răciți-le până când se obține o formă semi-solidă. Acum începeți să le mixați la viteză mare.

Adăugați ingredientele pe bază de apă numai după ce lipidele sunt amestecate suficient de bine pentru a a avea consistența asemănătoare cu frișca. Mixați hidrosolul în acest amestec încet, în timp ce amestecați la viteză maximă pentru a forma o emulsie stabilă. Puneți amestecul în frigider și după ceva vreme scoateți-l și amestecați-l din nou timp de aproximativ 15 minute. Repetați acest proces de trei ori, înainte de adăugarea uleiurilor esențiale. Depozitați-l de preferință în frigider.