Sursa: medicalmarijuana.com

Marijuana medicală (canabinoizii) atenuează simptomele tulburării bipolare, stimulând apetitul (Sativa), îmbunătățind starea de spirit (Sativa), eliminând oboseala (Sativa), îmbunătățind somnul (Indica), atenuând hiperactivitatea (Indica), mania (Indica) și crescând focalizarea (Sativa). CBD este antidepresiv și antipsihotic,  cu efecte anticonvulsive, atenuând starea de agitație. 30-40% dintre pacienții cu tulburări bipolare nu sunt ajutați foarte mult prin folosirea tratamentului convențional. Pentru unii dintre acești pacienți, cannabisul poate fi util pentru stoparea simptomelor și pentru reducerea efectelor secundare ale litiului.

 Recomandări: folosiți tulpini cu niveluri ridicate de CBD.

Nota traducătorului: în nici o situație nu recomandăm utilizarea soiurilor cu continut ridicat de THCa, în special preparate termic (preparare care rezultă în formarea THC), pentru tratarea simptomelor acestei afecțiuni. Este cunoscut că THC-ul poate provoca  episoade psihotice chiar și în cazul persoanelor sănătoase. Persoanele cu probleme de acest gen sunt expuse evident, în mod suplimentar, la acțiunea nefavorabilă a THCului, care le va agrava aceste episoade.

 

Utilizarea unor plante medicinale sau a altor remedii tonice psihic și emoțional (salvie, ganoderma, aur coloidal, etc), cromoterapia (utilizând culoarea verde) se poate dovedi mult mai utilă pentru tratarea simptomelor afecțiunii, și chiar a afecțiunii în sine.