Sursa: medicalmarijuana.com

Endocanabinoizii au un rol important în tratamentul bulimiei și anorexiei nervoase. Extractele integrale din cannabis, cu conținut majoritar de CBD, la concentrații de 15-50mg/kg/zi, au demonstrat efecte marcante atât în ceea ce privește suprimarea apetitului exagerat, cât și o raglare a greutății corporale.

Soiurile recomandate sunt cele cu nivele cât mai ridicate de CBD, hibrizi Sativa/Indica (de ex. 75%/25%), extracte integrale.

Nota traducătorului: Punctul nostru de vedere este ca această plantă, cannabisul, nu ar trebui utilizată pentru tratamentul bulimiei, sau cel puțin nu soiurile care conțin o cantitate semnificativă de THCa (și sunt preparate termic). În cazul majorității soiurilor de cannabis cu conținut ridicat de THCa, și preparate termic (așa cum este cazul celor utilizate în scop recreațional), apare aproape de fiecare dată după consum, sau în timpul consumului, un apetit exacerbat, care face inadecvat tratamentul cu cannabis pentru bulimie.

Utilizarea în stare crudă a cannabisului, sau a soiurilor cu conținut practic nul de THC (chiar preparate termic) nu are aceste efecte negative.

Mult mai benefice pentru un tratament adecvat sunt plantele medicinale adecvate, recomandate personalizat, de către un fitoterapeut competent.