Această terapie de detoxifiere a organismului este elaborată pe baza legilor fizicii, fiziologiei, electrochimiei, dializei iontoforezei și toxicologiei, contribuind la îmbunătățirea activității celulelor din organism. Procedura terapeutică face apel la o îmbăiere a picioarelor într-o soluție salină de apă caldă, folosind totodată ioni pozitivi și negativi formați în soluția salină cu ajutorul unui generator.

O baie ionică la picioare este un instrument terapeutic prețios care sporește biocâmpul energetic și ajută la detoxifierea organismului. Totodată, această terapie simplă ajută la deblocarea fluxurilor de energie prin meridianele de acupunctură ale corpului, putând fi utilizată de una singură sau drept terapie complementară care să însoțească alte terapii de detoxifiere, cum ar fi tratamentul cu plante purificatoare, tratamentul pentru eliminat metalele grele din organism, exercițiile fizice și dieta sănătoasă.

Principiile funcționării

Corpul uman este constituit din celule. Celula este alcătuită din membrană celulară, citoplasmă și nucleu. Membrana celulară este canalul important pentru schimbul de substanțe între interiorul și exteriorul celulei, păstrând un echilibru între mediul intra și extracelular. Atunci când potențialul electric al membranei este între -70 și -90 mV, celula poate funcționa bine în ceea ce priveste schimbul de substanțe prin membrană și înlăturarea toxinelor. Odată cu degradarea funcțiilor corporale datorită stresului, alimentației nesănătoase, lipsei de exercițiu fizic și altor factori, apar treptat acumulări semnificative de toxine. Astfel, deteriorarea celulară, modificarea potențialului electric membranar, modificarea permeabilității membranei celulare și scăderea abilității de detoxifiere, toate acestea conduc la incapacitatea organismului de a se mai debarasa eficent de toxinele acumulate, rezultând slăbirea sistemului imunitar și alte probleme de sănătate ce diminuează mult senzația de bine și împovărează viața cu suferințe.

Această terapie ionică, ce poate fi aplicată atât acasă, cât și în cadrul clinic, poate îmbunătăți funcția de transport a pompei de sodiu-potasiu specifică celulelor și contribuie la menținerea unui potențial electric membranar sănătos.

Diferența de potențial dintre picioarele (unde predomină sarcina pozitivă) introduse în soluția salină și electrodul negativ din soluția salină face ca toxinele din celule să fie scoase afară, în soluția salină, prin zecile de mii de pori, și soluția își va schimba culoarea datorită faptului că aceste toxine reacționează cu ionii prezenți în soluția salină. Astfel, efectul detoxifierii poate fi atât vizualizat într-un mod extrem de simplu, dar poate fi, de asemenea, și măsurat prin analize de sânge și de urină făcute înainte și după administrarea acestei terapii ionice.

Datorită faptului că omul este și o făptură “electrică”, sănătatea și calitatea vieții omului sunt determinate și de electricitatea specifică a corpului. Astfel, în cazul unei persoane sănătoase, aceasta are o încărcătură electrica negativă de aproximativ 80%, datorată abundenței de ioni negativi în organism, și o încărcătură electrică pozitivă de aproximativ 20%, datorată ionilor pozitivi. Totuși, corpul uman are de-a face cu o serie de toxine, cum ar fi metalele grele, grăsimile oxidate parțial, proteinele neasimilate, depozitele de colesterol, acidul uric, acidul lactic și diferitele chimicale care se găsesc în apa de băut, în aer și în hrana consumată, toate aceste toxine influențând negativ articulațiile, arterele, nervii și țesuturile și generând un teren propice pentru tot felul de boli, alergii și probleme ale sistemului imunitar.

Beneficiile terapiei ionice

–energizează și relaxează corpul;

–activează celulele și sistemul vegetativ;

–crește metabolismul;

–purifică sângele și previne ateroscleroza;

–activează eliberarea de fermenți digestivi;

–ușurează activitatea ficatului și a rinichilor de purificare a sângelui;

–ușurează activitatea stomacului și a intestinelor;

–alină durerile și grăbește vindecarea rănilor;

–neutralizează radicalii liberi din organism;

–stimulează șira spinării;

–deblochează curgerea energiei prin meridiane;

–îmbunătățește circulația limfatică și funcțiile imunitare și astfel crește abilitatea corpului de a lupta cu infecțiile, inflamațiile și cancerul;

–îmbunătățește activitatea organelor prin care se elimină toxinele: ficatul, rinichii, pielea și plămânii;

–îmbunătățește somnul și memoria;

–crește absorbția de nutrienți;

–poate aduce alinare în scleroza multiplă, în multe boli inflamatorii, în sindromul de oboseală cronică și poate reduce edemele;

–ajută la înlăturarea tensiunilor și durerilor musculare;

–îmbunătățește starea în dezechilibrele hormonale și în ADHD;

–ajută la reducerea acidității din sânge și din întregul organism;

–atenuează acneea și alte probleme cutanate, crescând tonusul facial, catifelarea și elasticitatea pielii;

–atenuează simptomele în cazul majorității bolilor datorate acidității accentuate, incluzând aici artrita reumatoidă și guta.

Interdicții

Următoarele categorii de oameni sunt sfătuiți să nu apeleze la această terapie:

–cei care folosesc pacemaker sau alte aparate asemănătoare;

–cei care iau tratamente regulate pentru inimă;

–cei care au suferit operație pe cord sau transplant de inimă;

–cei care iau tratamente psihiatrice;

–cei care iau substanțe pentru subțierea sângelui;

–cei care suferă de epilepsie;

–cei care suferă de febră;

–cei care au cancer în sânge;

–cei care au răni deschise la picioare;

–femeile însărcinate;

–nu este permisă folosirea telefonului mobil în timpul tratamentului.

Pentru a preveni intoxicarea cu metale grele provenite din electrozii de inox, se recomandă folosirea unor electrozi de aur sau argint.