Slăbiți în mod armonios

În cazul în care hotărârea pentru Anul Nou este de a reveni în formă și de a arăta cel mai bine și toate celelalte planuri de a slăbi pe care le-ați încercat sunt ineficiente, trebuie să explorați câteva ingrediente fine și extracte din plante care ard grăsimile pe măsură ce le aplicați sau le mirosiți. Uleiurile esențiale sunt un ajutor natural pentru pierderea în greutate și menținerea acestui rezultat. În afară de reducerea stresului cauzat de agitația vieții cotidiene, aceste uleiuri esențiale și mirosuri vor elimina toate urmele lăsate de alimente nepotrivite și vor reduce pofta de mâncare. Uleiurile esențiale funcționează direct asupra hipotalamusului, care reglementează apetitul, trimițând semnale către creier. Când această glandă este activată, cu greu veți mai simțiți dorința de a mânca, chiar dacă vă este foame. Iată ce ar trebui să știți despre utilizarea uleiurilor esențiale pentru a slăbi armonios:

 

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru slăbit

Deci, ce fel de uleiuri esențiale pot fi folosite pentru slăbit? Lista posibilităților este destul de lungă, dar cele mai cunoscute uleiuri esențiale sunt:

1. Ulei esențial de mentă

Uleiul de mentă este un ulei esențial care conferă senzația de răcoare, datorată mentolului. Este cunoscut pentru proprietățile sale de relaxare și vă poate ajuta chiar să scăpați de dureri de cap. Acest ulei esențial este cunoscut și pentru capacitatea sa de a reduce pofta de mâncare. Puteți chiar să mirosiți acest ulei înainte de a vă antrena fizic și vă va ajuta să faceți față mai bine efortului.

 

2. Ulei esențial de lemongrass

Uleiul de lemongrass este un ulei esențial folosit adesea în terapia asociată sportului, dar este, de asemenea, de un mare ajutor pentru scăderea în greutate. Acest ulei esențial este extras din tulpinile lungi de lemongrass, având o culoare galben deschis. Uleiul de lemongrass poate vindeca acneea, piciorul atletului, durerile musculare și multe altele, fără a mai vorbi de faptul că vă ajută să pierdeți toate kilogramele în plus.

 

3. Ulei esențial de spearmint

Spearmint este un ulei esential aromatic similar cu uleiul de mentă. Extras din menta spicata, acest ulei poate să vindece atât febra, cât și să vă ajute cu pofta de mâncare care apare pe la miezul nopții.

 

4. Ulei esențial de rozmarin

Acest ulei esențial aromat, ce miroase dulce si proaspăt, este extras din planta rozmarinus officinalis. Uleiul de rozmarin poate ajuta împotriva acnee. Este cunoscut pentru multele sale calități medicinale și, atunci când este utilizat ca terapie pentru scăderea în greutate, va spori sănătatea dumneavoastră în timp ce elimină grăsimea.

 

5. Ulei esențial de grapefruit

Uleiul de grapefruit este un binecunoscut ”pachet” de energie, derivat din grapefruit. Uleiul de grapefruit ajută organismul să scape de retenția apei și de balonare. Conținutul de limonen din grapefruit permite organismului să elibereze acizi grași în sânge, unde sunt utilizați pentru producerea de energie.

 

Ulei esențial de lemn de santal

Uleiul esențial de lemn de santal oferă corpului dumneavoastră un sentiment general de bunăstare, care în cele din urmă vă ajută să depășiți stresul. Acest ulei este folosit de secole în multe culturi din întreaga lume, pentru a oferi oamenilor un echilibru emoțional.

 

Ulei esențial de rădăcină de ghimbir

Uleiul de rădăcină de ghimbir poate ajuta la scăderea în greutate, ajutând la îmbunătățirea digestiei și rezolvarea altor probleme digestive. Funcționează pentru a crește nivelul de energie, în timp ce încălzește corpul și acționează ca un tonic pe bază de plante pentru a stimula sistemele organismului.

 

8. Ulei esențial de lime

Uleiul esențial de lime este obtinut din Citrus aurantifolia. Acest ulei de lime are un conținut ridicat de vitamina C, cel mai puternic inamic al celulitei. Aromaterapeuții îl utilizează pentru a vindeca depresia și pentru a trata persoanele care suferă de tensiune nervoasă intensă.

 

9. Ulei esențial de bergamotă

Mirosul proaspăt al acestei plante trezește energia pozitivă și sentimentele fericite. Uleiul esențial de bergamotă remediază eficient problema depresiei, care este una dintre cauzele vitale ale obezității. Este excelent pentru persoanele care tind să mănânce mai mult atunci când sunt dezechilibrate emoțional.

 

Cum să utilizați uleiurile esențiale pentru a slăbi?

Forma naturală a multor uleiuri esențiale este densă și foarte concentrată. Aplicarea nediluată a acestora pe piele poate dăuna anumitor tipuri de piele. Prin urmare, aceste uleiuri ar trebui diluate corespunzător, pentru a le face suficient de blânde pentru o aplicare sigură. Nivelurile de diluție pot diferi în funcție de utilizare, scop, starea de sănătate, vârstă și alte condiții particulare. În mod similar, modul în care sunt utilizate uleiurile esențiale necesită o adaptare a cantității și a diluției.

 

Iată câteva dintre cele mai bune modalități prin care puteți utiliza uleiurile esențiale pentru a beneficia de efectele lor în curele de slăbire:

 

1. Adăugați uleiuri esențiale în apa din cadă.

Aplicarea directă a uleiului nediluat poate irita sau afecta pielea și membranele mucoase. Pentru a evita riscurile, cea mai sigură modalitate este să adăugați uleiul esențial în apa din cadă, când faceți baie. Este un mod minunat de a vă relaxa și de a ieși din ritmul de viață stresant și agitat. În funcție de tipul de piele, puteți adăuga până la 20 de picături de ulei esențial. Aceasta va face minuni pentru persoanele care doresc o soluție eficientă împotriva celulitei. Acest mod natural de a reduce greutatea este o alternativă mult mai bună decât laserele, intervențiile chirurgicale, cremele sintetice și alte proceduri electrice. Nu veți arăta doar atrăgătoare, ci vă veți simți, de asemenea, și frumoase. Uleiurile esențiale amestecate în apa din cadă vor reduce în cele din urmă depozitele adipoase în exces. Este un tratament ușor de utilizat în fiecare zi, care vă va oferi beneficii pe termen lung.

 

Cele mai populare uleiuri esențiale pe care le puteți folosi sunt:

Ghimbir

Mentă

Rozmarin

Busuioc

Lămâie

Grapefruit

Portocale

Un amestec de uleiuri esențiale anti-celulită

Amestecați 5 picături ulei de ienupăr cu 5 picături de portocale și 5 picături de chiparos – ele vor forma un amestec eficace anti-celulită. Acesta va reduce în mod semnificativ retenția de apă în corpul dvs.. De asemenea, puteți lua în considerare amestecarea uleiului într-o cantitate mică în apa din cadă. Aveți grijă, pentru că unele uleiuri se pot evapora rapid, prin urmare este mai bine să adăugați uleiul în ultimele câteva minute cât stați în cadă.

 

2. Folosiți un vaporizator

Uleiurile esențiale pot fi de asemenea folosite în vaporizatoare, difuzoare, sau pur și simplu într-o sticlă de spray. Aceste uleiuri vegetale foarte concentrate au o aromă și un parfum puternic, fiind răspândite în toată casa, când sunt difuzate. Astfel, influențează direct pofta de mâncare prin efectul asupra organelor senzoriale ale corpului.

Deși adăugarea a 6 picături de ulei ar trebui să fie suficientă, cantitatea de ulei care trebuie adăugată poate fi diferită în funcție de diferiți factori:

Tipul de difuzor sau vaporizator

Vârsta persoanelor care sunt prezente în cameră

Dimensiunea camerei

 

3. Utilizarea uleiurilor esențiale în loțiuni; Creme anti-îngrășare

Uleiurile esențiale pot fi utilizate sub formă de loțiuni și creme făcute în casă. Prepararea acestor creme și loțiuni este foarte simplă; tot ce trebuie să faceți este să diluați sau să amestecați uleiurile într-o cremă sau loțiune ne-parfumată.

Atunci când aceste uleiuri sunt amestecate cu o cremă naturală simplă, caracteristicile terapeutice puternice ale uleiului sunt transferate în cremă, făcându-o să devină… anti-îngrășare. Este o soluție excelentă pentru persoanele care au în mod natural o piele grasă.

 

4. Adăugarea uleiului esențial la un amestec de masaj

Aromaterapia a devenit populară, deoarece oamenii de știință au început să descopere proprietățile ascunse vindecătoare ale uleiurilor esențiale. Deși sunt cunoscute pentru efectele lor liniștitoare și vindecătoare asupra corpului, minții și spiritului, ele sunt, de asemenea, eficiente în scăderea în greutate. Acum că există suficiente dovezi clinice pentru a susține aceste afirmații, mulți practicanți ai masajului au început să utilizeze aceste uleiuri ca parte a terapiei lor. Deși aplicarea directă afectează metabolismul, efectele lor fiziologice manifestate și prin inhalare ajută și la calmarea nervilor tensionați.

 

5. Folosiți împachetări cu ulei esențial pentru slăbit

Deoarece celulita este în principiu o acumulare a toxinelor sub piele, puteți lua în considerare utilizarea unei împachetări detoxifiante pentru a reduce aspectul celulitei. Deoarece uleiul esențial de grapefruit are efecte minunate de detoxifiere, el poate ajuta organismul să scape de toxine, chiar și cele care sunt responsabile pentru celulita inestetică.

Rețetă pentru împachetare anticelulitică

Ingrediente necesare:

10 picături de ulei de grapefruit

2 picături de ulei chiparos

5 picături de ulei de rozmarin

2 picături de ulei de mentă

2 picături de ulei de ghimbir

ulei de cocos (sau alte uleiuri de bază de masaj)

Indicații:

Masați amestecul pe zonele afectate de celulită, masați în direcția inimii pentru a vă stimula sistemul limfatic. Continuați să masați uleiul în alte zone cu probleme, cum ar fi șoldurile, coapsele și fesele, dacă este necesar.

Veți avea nevoie acum să vă înfășurați corpul cu o pânză ușoară, cum ar fi muselina sau inul.

Acum va trebui să înfășurați secțiunile acoperite cu mai multe straturi de folie de plastic. Înfășurați plasticul suficient de strâns pentru a păstra pânza în poziție.

În timp ce împachetarea își exercită efectele, asigurați-vă că beți cel puțin 2 pahare de apă, pentru a ajuta organismul să elimine toate toxinele.

Păstrați folia 45 de minute până la 1 oră. Apoi indepărtați pânza și folia de plastic.

 

Unele măsuri de precauție pe care trebuie să le urmați atunci când utilizați uleiuri esențiale

Este întotdeauna util să înțelegeți măsurile de siguranță înainte de a utiliza sau de a aplica uleiuri esențiale. Iată câteva dintre măsurile de precauție majore pe care trebuie să le urmați atunci când utilizați uleiuri esențiale pentru beneficiile lor de scădere în greutate:

 

Utilizați o rată de diluare mai mare pentru persoanele în vârstă care încearcă să slăbească

Se știe că utilizarea uleiurilor esențiale îmbunătățește sănătatea generală a persoanelor în vârstă. Totuși, trebuie să fii atent atunci când amesteci și uleiuri esențiale care urmează să fie folosite în terapia de slăbit. Deoarece îmbătrânirea cauzează adesea slăbiciune, experții sugerează o rată de diluare mai mare pentru persoanele în vârstă care încearcă să slăbească. În plus, medicamentele folosite, starea sănătății și bolile trebuie să fie luate în considerare înainte de alegerea uleiului esențial.

 

Pacienții cu boli de inimă care încearcă să piardă în greutate ar trebui să-și aleagă uleiul esențial cu precauție

În timp ce uleiurile esențiale sunt binecunoscute pentru îmbunătățirea sănătății, ele pot fi dăunătoare persoanelor care suferă deja de unele boli, în special probleme cardiace. Pacienții cu probleme de inimă care încearcă să slăbească nu ar trebui să utilizeze niciodată ulei de mentă pentru masaj, deoarece ar putea mări pulsul cardiac.

 

Îngrijire pentru pielea sensibilă

Persoanele cu piele sensibilă sunt, de obicei, predispuse la alergii, erupții cutanate, iritații și reacții. Pentru astfel de persoane, anumite uleiuri esențiale ar trebui utilizate cu precauție, deoarece sunt mai susceptibile de a provoca iritarea sau sensibilizarea pielii decât alte uleiuri normale.

Pentru cei care încearcă să slăbească și au pielea sensibilă, trebuie să fiți foarte precauți atunci când utilizați uleiuri cum ar fi mușchi de stejar, benzoin, scorțișoară, piper negru, cuișoare, lămâie, pin, ghimbir, fenicul, busuioc, lemon verbena, wintergreen, citronela, mentă, lemongrass, chimen și oregano.

 

Femeile care încearcă să slăbească trebuie să evite utilizarea uleiurilor esențiale care induc menstruația

Unele uleiuri esențiale stimulează fluxul sanguin în uter sau în zona pelviană. Ele erau utilizate în mod tradițional pentru a induce menstruația. Unele dintre uleiurile esențiale care promovează descărcarea lunară includ: salvie, trandafir, iasomie, scorțișoară, menta, ghimbir, angelică, rozmarin și fenicul dulce.

 

Hepatoxicitatea și uleiurile esențiale

Unele uleiuri esențiale folosite pentru slăbire provoacă hepatoxicitate (toxicitate hepatică). Nimeni nu ar trebui să ia următoarele uleiuri esențiale pe cale orală – NU ÎNCERCAȚI – cu excepția cazului în care sunteți sfătuiți de un practician cu experiență medicală. Aceste uleiuri nu provoacă niciun rău prin absorbția prin piele – ca de exemplu când sunt masate, dar sunt hepatotoxice dacă sunt luate pe cale orală: anason, bay, busuioc, buchu, cassia, scorțișoară, fenicul, cuișoare, tarhon.

 

Unele uleiuri esențiale pot dimiuna concentrarea mentală

Deși este important să slăbiți, dacă aveți cu adevărat kilograme în plus, munca pe care o faceți este la fel de importantă. Anumite locuri de muncă necesită un nivel ridicat de concentrare mentală și unele uleiuri esențiale sunt prea relaxante pentru a fi utilizate în astfel de circumstanțe. Unele uleiuri vă pot diminua concentrarea și ar trebui să le evitați, dacă este obligatoriu să fiți foarte concentrați în timpul muncii.

 

Aspecte pro și contra

Aspecte pro

1. Utilizarea uleiurilor esențiale pentru slăbit vă face mult mai sănătos

În plus față de beneficiile scăderii în greutate, uleiuri esențiale susțin claritatea emoțională și mentală. Ele susțin de fapt toate sistemele corpului, de la creier la inimă, plămâni și ficat, fiind o alternativă sănătoasă la intervențiile chirurgicale și la medicamente.

 

2. Uleiurile esențiale lucrează asupra bunăstării emoționale

Starea emoțională este cea care declanșează pofta nesănătoasă de a mânca. Simțul mirosului poate suprima răspunsurile emoționale iraționale pe care le avem față de alimente.

 

Aspecte contra

1. Nicio reglementare și cercetare limitată