Candidoză

Infecția cu Candida albicans, este o problemă obișnuită cu care 3 din 4 femei se vor confrunta la un moment dat în viața lor. Candida se manifestă sub formă de iritație în vagin și cele care suferă de această boală pot prezenta senzație de arsură în timpul urinării și / sau în timpul actului sexual, împreună cu durere vaginală. În timp ce, în cele mai multe cazuri, creșterea excesivă a drojdiei este limitată la regiunea vaginală, unele persoane pot avea această infecție în zona abdomenului inferior, sub sâni, sub piele și sub unghii.

Ce este o infecție cu drojdie?

Drojdia este întotdeauna prezentă în vagin în cantități mici. Cu toate acestea, în cazul unei creșteri necontrolate a acestei ciuperci, mâncărimea, arsura și roșeața rezultată provoacă o stare foarte neplăcută. În unele cazuri, poate fi observată o descărcare groasă, albă și inodoră din vagin, asemănătoare cu brânza proaspătă de vaci.

Cauzele obișnuite ale infecției cu drojdie

Utilizarea excesivă a antibioticelor este una din principalele cauze ale infecției cu drojdie. Antibioticele afectează în general bacteriile prezente în vagin, ceea ce, la rândul lor, afectează echilibrul microorganismelor prezente în vagin. Nivelurile hormonale din organism influențează de asemenea echilibrul bacteriilor. Femeile care utilizează contraceptive sunt mai predispuse la infecții fungice. Femeile cu sisteme imunitare slabe sunt, de asemenea, susceptibile la infecții cu drojdie. În afară de aceasta, stresul excesiv, lipsa de somn, consumul excesiv de alcool, sarcina, diabetul, bolile cronice și utilizarea steroizilor pot, de asemenea, provoca creșterea excesivă a drojdiei.

Tipuri de infecții cu drojdie

Există trei tipuri de infecții cu drojdie vaginală:

1. Infecția cu drojdie cauzată de Candida

Cea mai comună formă de vaginită este infecția fungică provocată de una dintre speciile de ciuperci cunoscute sub numele de Candida. Candida trăiește în mod natural în vagin și în alte zone ale corpului în cantități mici și rareori cauzează probleme. Cu toate acestea, ea se dezvoltă în medii fierbinți, umede și, în aceste condiții, poate crește la număr, provocând o infecție vaginală.

2. Vaginoza bacteriană

Împreună cu Candida, o bacterie cunoscută sub numele de lactobacil, trăiește în regiunea vaginală. Când prezența lactobacililor se reduce în vagin, poate provoca o boală numită vaginoză bacteriană. În astfel de condiții, lactobacilii sunt înlocuiți de bacterii ce cauzează infecții, în majoritatea cazurilor fiind vorba de Gardnerella.

În cazul vaginitei bacteriene, femeia probabil va observa o descărcare de consistență groasă sau solidă, transparentă sau albă. Este puțin probabil ca simptomele de mâncărime sau de arsură să fie prezente. Un miros neplăcut ca de pește poate fi simțit, în special în timpul actului sexual.

3. Trichomonas

Dintre cele trei tipuri cele mai frecvente de infecții vaginale, Trichomonas Vaginalis este singura care se încadrează în categoria infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS). Această infecție este cauzată de un parazit unicelular, trichomonas vaginalis, care se transferă de la o persoană la alta.

De ce uleiurile esențiale sunt una dintre cele mai bune remedii pentru infecția cu drojdie?

În timp ce există multe remedii naturale împotriva acestei probleme, aromoterapia este unul dintre cele mai eficiente remedii. Considerați aromoterapia ca o oportunitate de a crea un mediu mai natural, fără chimicale, care va ajuta la tratarea Candidei rezistente la medicamente antifungice comune. În plus, este bine să utilizați uleiurile esențiale, pentru că nu vă veți confrunta cu eventuale efecte secundare pe termen scurt sau lung.

Există mai multe tipuri de uleiuri esențiale disponibile pe care le puteți utiliza pentru combaterea infecțiilor cu drojdie. Iată câteva dintre uleiurile esențiale bune pe care vi le recomandăm cu încredere pentru o alinare rapidă a candidozei:

1. Ulei esențial de tea tree

Cea mai cunoscută și mai naturală modalitate de a vindeca această infecție este utilizarea uleiului esențial de tea tree. Este important să diluați uleiul esențial de tea tree înainte de utilizare. Pentru a face acest lucru, adăugați câteva picături de ulei de tea tree la o linguriță de ulei de migdale dulci sau ulei de măsline. Se freacă ușor pe zona afectată, până la trei ori pe zi. Alternativ, adăugați câteva picături din amestecul de mai sus pe un tampon și plasați-l în interiorul vaginului timp de 2-3 ore. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați acest remediu de două ori pe zi.

Notă: Acest remediu nu este recomandat femeilor însărcinate.

2. Ulei esențial de cimbru

Pe baza celor mai recente cercetări, uleiul esențial de cimbru are toate proprietățile necesare pentru a vindeca infecțiile cu drojdie. Este, de asemenea, unul dintre uleiurile esențiale recomandate pentru tratamentul infecțiilor persistente.

3. Ulei esențial de oregano

Proprietățile antifungice ale uleiului de oregano ajută la stimularea sistemului imunitar. Cum se utilizează uleiul de oregano pentru infecția cu drojdie? Pur și simplu aplicați uleiul diluat într-un ulei de bază direct pe zona afectată, pentru o alinare semnificativă a durerii și a mâncărimii. De asemenea, puteți lua capsule cu oregano plantă, de două ori pe zi. Atunci când aplicați uleiul de oregano local, diluați-l, adăugând o cantitate mică de ulei de jojoba pentru a evita iritarea.

4. Ulei esențial de scorțișoară

Uleiul esențial de scorțișoară este un alt remediu excelent pentru tratamentul candidozei. Puteți adăuga ulei esențial de scorțișoară în apă și să-l beți ca pe ceai sau adăugați-l într-o linguriță cu miere. Îl puteți dilua și în ulei de cocos și aplicați-l direct în zonele afectate ale vaginului. Asigurați-vă că utilizați întotdeauna uleiuri esențiale de calitate alimentară pentru consum intern.

5. Ulei esențial de lavandă

Lavanda poate fi cea mai puternică armă a arsenalului dvs. atunci când vine vorba de vindecarea infecțiilor cu drojdie. Calitățile sale antifungice îl fac, de asemenea, util pentru tratamentul altor forme infecții ale pielii, ale unghiilor și în caz de arsuri. Cercetările concluzionează că uleiul esențial de lavandă poate ucide diferite tipuri de specii de Candida, inclusiv dermatofitele, care pot provoca infecții ale pielii, unghiilor și părului.

6. Ulei esențial de lemongrass

Datorită numeroaselor sale proprietăți vindecătoare, uleiul esențial de lemongrass este utilizat pentru a trata diferite infecții fungice, inclusiv infecția cu drojdie. Nu numai că ajută la distrugerea infecțiilor fungice interne, dar este foarte eficient și împotriva infecțiilor externe, cum ar fi piciorul atletului. Întotdeauna diluați uleiul de lemongrass într-un ulei de bază înainte de aplicarea pe piele.

7. Ulei esențial de cuișoare

Potrivit studiilor, uleiul esențial de cuișoare poate fi folosit pentru a lupta cu toate tipurile de infecții fungice, inclusiv Candida. Acest ulei este eficient împotriva a cel puțin 15 forme diferite de ciuperci. Înainte de aplicarea locală a uleiului esențial de cuișoare, acesta trebuie diluat cu un ulei de bază.

7 Rețete pe bază de uleiuri esențiale pentru tratarea infecțiilor cu drojdie

Rețeta 1 – Combinație de uleiuri esențiale

Se amestecă 2 linguri de ulei de sâmburi de struguri cu 3-4 picături din: ulei de mentă, ulei de tea tree, ulei de scorțișoară, ulei de lămâie și ulei de oregano.

Păstrați uleiurile amestecate într-o sticlă de sticlă.

Luați o rondea de bumbac și înmuiați-o în amestecul de uleiuri.

Aplicați direct pe zona afectată.

Lăsați-o să stea o vreme și apoi spălați zona afectată.

Ștergeți cu o cârpă curată.

Repetați până la două ori pe zi.

Rețeta 2 – Ulei esențial de Palmarosa

Combinați 4 picături de ulei esențial de palmarosa cu 2 picături de ulei de tea tree. Adăugați acest amestec la un ulei de bază și aplicați zilnic pe zonele infectate.

Rețeta 3 – Duș Vaginal

Pentru a face un duș, puteți folosi o cantitate mică de ulei esențial diluat. Adăugați 5 până la 10 picături de ulei esențial la alegerea dvs. la 1 litru de apă și utilizați-l într-un duș vaginal. Alternativ, amestecați uleiul esențial preferat cu oțet de cidru de mere, care este o rețetă cunoscută pentru tratamentul infecțiilor cu drojdie. Agitați bine amestecul și utilizați-l ca duș vaginal, dimineața și înainte de a merge la culcare.

Rețeta 4 – Baie cu uleiuri esențiale

Dacă doriți să vindecați candidoza prin băi cu ulei esențial, va trebui să faceți o baie superficială cu o concentrație ridicată de uleiuri esențiale. În mod alternativ, o modalitate mai simplă, dar mai puțin eficace de a trata infecția cu drojdie, ar fi să adăugați uleiurile esențiale recomandate mai sus la baia dvs. obișnuită.

Rețeta 5 – Aplicație directă

Dacă ați decis să aplicați ulei esențial direct în vagin, asigurați-vă că diluați bine uleiul esențial cu un ulei de bază, precum uleiul de jojoba sau uleiul de nucă de cocos virgin. Pentru a evita orice fel de reacții alergice sau sensibilitate, începeți cu o concentrație mai slabă.

Rețeta 6 – ulei de tea tree

Pentru femei

Înmuiați un tampon intravaginal în ulei de tea tree și introduceți tamponul astfel înmuiat în vagin. Lăsați tamponul în vagin timp de 3-4 ore, dar nu dormiți niciodată cu el peste noapte. Schimbați tamponul la fiecare patru ore, după ce ați curățat vaginul cu apă caldă.

Pentru bărbați

Bărbații care au infecție cu drojdie trebuie să înmoaie rondele de bumbac în uleiul de tea tree și să plaseze bumbacul tratat peste penis. Înfășurați bumbacul în jurul penisului folosind tifon medical, astfel încât bumbacul să nu se miște. Schimbați bumbacul tratat la fiecare trei ore, după spălarea penisului. Tratamentul care utilizează ulei esențial de tea tree trebuie efectuat de trei ori pe zi timp de 3-4 zile, pentru a se asigura că infecția dispare complet.

Rețeta 7 – ulei de oregano

Peste o capsulă cu complex de vitamine, se toarnă 2 picături de ulei de oregano comestibil și se înghite capsula după masă. Luați capsulele de două ori pe zi timp de cel puțin cinci zile. Nu luați niciodată capsula pe stomacul gol, deoarece poate provoca diaree și vărsături.

Cum să utilizați ulei de cocos contra candidozei – 6 remedii naturale

Uleiul de cocos contribuie la combaterea infecției cu drojdie, atât intern cât și extern. O cantitate moderată de ulei de cocos adăugată la dieta dumneavoastră zilnică este excelentă. Uleiul de cocos este bogat în grăsimi nerafinate, care se transformă cu ușurință în energie, în loc să fie stocate în organism ca și grăsime. Datorită proprietăților antifungice, uleiul de cocos distruge infecția cu drojdie.

Puteți urma oricare dintre următoarele rețete pentru a scăpa de infecție. Toate aceste metode funcționează foarte bine pentru inhibarea Candidei. Nu există efecte secundare adverse în urma utilizării următoarelor rețete.

Metoda 1: Aplicarea directă a uleiului de cocos

Curățați și uscați bine suprafața infestată.

Luați câteva picături de ulei de cocos și aplicați un strat subțire pe zona afectată.

Aplicați uleiul de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată seara, înainte de a merge la culcare.

Faceți acest lucru în mod regulat pentru a vindeca rapid infecția cu drojdie.

Metoda 2: Dieta cu ulei de cocos

Luați 3-5 linguri de ulei de cocos virgin zilnic. Începeți inițial cu o doză mai mică și apoi creșteți treptat. Alternativ, luați o linguriță de ulei de cocos înainte de fiecare masă, pentru a ajuta la combaterea oricăror infecții existente și pentru a pregăti corpul să facă față la eventualele boli, prin stimularea sistemului imunitar împotriva infecțiilor cu drojdie.

Înlocuiți alte uleiuri de gătit în bucătărie și în dietă cu uleiul de cocos. Deoarece uleiul de cocos este stabil la căldură, nu se descompune în trans-grăsimi nesănătoase, atunci când este gătit la temperaturi ridicate.

Metoda 3: Duș cu ulei de cocos

Luați 3-4 linguri de ulei de cocos și adăugați-l la 2 litri de apă distilată fierbinte.

Se amestecă bine și se folosește amestecul pentru duș vaginal, după ce a mai scăzut temperatura apei. Repetați regulat, cel puțin o dată pe zi, și acest lucru va ajuta la prevenirea infecției cu drojdie.

Metoda 4: Ulei de cocos cu ulei de scorțișoară

Se amestecă cantități egale de ulei de cocos și ulei de scorțișoară.

Se amestecă bine și se aplică amestecul pe părțile afectate.

Acest lucru ajută la controlul creșterii drojdiei și previne infecțiile viitoare.

Metoda 5: Uleiul de cocos cu vitamina E și ulei de usturoi

Se diluează câteva picături de vitamină E și ulei de usturoi în ulei de nucă de cocos. Se amestecă bine și se aplică pe părțile afectate.

Acest lucru oferă o vindecare mai rapidă a infecției cu drojdie.

Metoda 6: Tampon cu ulei de cocos

Înmuiați un tampon în ulei de cocos și utilizați-l timp de câteva ore, dar nu peste noapte.

Indicații referitoare la tratamentul infecției cu drojdie

Așa da

Puteți opri infecția cu drojdie, luând măsuri preventive și urmând instrucțiunile de mai jos:

Păstrați zona vaginală curată și uscată.

Îndepărtați lenjeria de corp, sau costumul de baie cât mai curând posibil după utilizare.

Purtați haine și lenjerie de corp de bumbac, nu din materiale sintetice.

Purtați haine lejere și lăsați zona vaginală să ”respire” ori de câte ori se poate.

Adăugați produse lactate fără grăsimi, cereale integrale, legume și fructe în dieta dumneavoastră zilnică.

Consumați de alimente probiotice, cum ar fi iaurtul, chefirul și pâinea prăjită.

Utilizați suplimente probiotice.

Utilizați produse de igienă feminine bio, naturale.

Practicați yoga și meditația pentru a duce o viață fără stres.

Schimbați tampoanele la un interval de 6 ore.

Întotdeauna schimbați chiloții pe care îi simțiți umezi.

Așa nu

Evitați să purtați lenjerie de corp pe timp de noapte.

Nu folosiți băi cu spumant de baie, deodorante, tampoane parfumate și produse de igienă sintetice.

Nu purtați șosete din nylon sau fibre sintetice.

Abțineți-vă de la consumul de alcool și reduceți consumul de zahăr.

Nu utilizați săpunuri dure.

Evitați contactul sexual în timpul perioadei în care suferiți de candidoză.