Psoriazis

Uleiuri esențiale – Remedii naturale pentru psoriazis

Psoriazisul este o boală autoimună, cu simptome inflamatorii, care determină tulburări de piele despre care unii cred că sunt ereditare. Rezultatul este o creștere a zonelor de piele moartă, care pot fi extrem de dureroase, deși boala nu este deloc infecțioasă. Simptomele pot include infecții, dezechilibre emoționale, stres sau alte boli non-conexe. Psoriazisul este frecvent observat în anumite părți ale corpului, cum ar fi pieptul, coatele, scalpul și genunchii. Erupțiile cutanate se pot agrava, dacă sunt expuse direct la lumina soarelui pentru o perioadă lungă de timp și se pot reactiva repetat și în mod neașteptat.

Tratamentele locale pot oferi o alinare instantanee; cu toate acestea, cea mai eficientă metodă de combatere a acestei afecțiuni a pielii este adoptarea unui tratament natural și tratarea emoțiilor care pot declanșa simptomele. Multe uleiuri esențiale ar putea fi utile în tratarea psoriazisului. Unele sunt cunoscute pentru efectele lor de detoxifiere, în timp ce există și altele care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de hidratare. În plus, aceste uleiuri au capacitatea remarcabilă de diminuare a stresului, iar calitățile lor antibacteriene susțin funcția hepatică și mecanismele de apărare ale corpului.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru psoriazis și posibilele efecte secundare ale acestora

În general, cele mai populare uleiuri esențiale folosite pentru a trata semnele și simptomele psoriazisului includ: cimbru, geranium, imortele, trandafir și lavandă. Cercetările arată că aceste uleiuri esențiale pot suprima în mod semnificativ semnele psoriazisului dureros. Aici sunt unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru a vindeca psoriazisul:

 

1. Uleiul de cimbru

Fiind toxic atunci când este administrat pe cale orală, thymolul prezent în cimbru este un antiseptic puternic, făcând uleiul de cimbru deosebit de util pentru probleme precum psoriazisul. Amestecați uleiul de cimbru cu un ulei de bază și aplicați pe suprafețele afectate pentru o alinare semnificativă.

Cei cu niveluri ridicate ale tensiunii arteriale trebuie să fie atenți atunci când folosesc ulei de cimbru. Femeile însărcinate nu pot să îl folosească. Este, de asemenea, iritant pentru piele.

 

2. Uleiul de geranium

Uleiul de geranium are efecte minunate atunci când este utilizat pe piele. Geranium este cunoscut pentru revitalizarea țesuturilor organismului. Acesta este cel mai important ulei pentru tratamentul afecțiunilor cutanate, ca de exemplu psoriazisul. Reacțiile adverse posibile includ formarea de erupții cutanate. Dacă uleiul intră în ochi, ar putea provoca o senzație de arsură. Uleiul de geranium este în general aplicat exterior, sau administrat intern în cantități de doză alimentară.

 

3. Ulei de trandafir

Uleiul de trandafir este frecvent utilizat în tratamentul psoriazisului, datorită proprietăților sale de calmare. Miroase foarte frumos, și acest ulei are și proprietăți antiseptice și anti-bacteriene.

Uleiul de trandafir este, de asemenea, cunoscut pentru a energiza mintea. Dacă intenționați să utilizați acest ulei local, aveți nevoie doar de câteva picături. Uleiul de trandafir ar trebui să fie folosit întotdeauna într-un amestec, în loc să fie folosit în forma pură.

 

4. Ulei de ienupăr

Uleiul de ienupăr stimulează circulația sângelui și ajută la purificarea sângelui, făcându-l de aceea foarte util pentru tratamentul psoriazisului. În timp ce acest ulei poate fi aplicat local, sau poate fi difuzat sau inhalat, este adesea folosit în condimente ca aditiv alimentar. Acest ulei poate provoca iritații la nivelul pielii pentru mulți utilizatori. În plus, nu este recomandabil să fie utilizat de femei gravide, deoarece ar putea provoca malformații congenitale. De asemenea, copiii nu ar trebui să folosească uleiul de ienupăr.

 

5. Ulei de lavandă

Uleiul de lavandă este, de asemenea, unul dintre tratamentele tradiționale ale psoriazisului. Este cunoscut pentru reducerea pruritului și alinarea anxietății și stresului. De asemenea, vă poate ajuta să evitați infecțiile secundare.

Pericole posibile atunci când nu folosiți acest ulei în mod corespunzător includ iritarea pielii, simptome alergice, greață, frisoane, dureri de cap sau vărsături. Puteți folosi acest ulei local sau prin difuzarea acestuia în încăpere.

 

6. Uleiul de imortele

Uleiul de imortele este minunat pentru reducerea simptomelor psoriazisului. De asemenea, poate ușura inflamația și durerile de cap, în timp ce duce la vindecarea rănilor și la vindecarea infecțiilor fungice.

Luat intern, acest ulei ar putea fi toxic, dar nu există reacții adverse cunoscute atunci când acest ulei este utilizat local sau într-un difuzor.

 

7. Ulei de santal

Uleiul esențial de lemn de santal este folosit de regulă pentru a echilibra emoțiile și procesele imunitare ale corpului. Procentul ridicat de santalol prezent în lemnul de santal îl face util în ameliorarea inflamației, care este o caracteristică comună a psoriazisului.

Posibile efecte nedorite pot include reacții de hipersensibilitate. Acest ulei nu este, de asemenea, sugerat pentru femeile gravide. Uleiul poate fi utilizat local sau prin difuzarea acestuia în aer.

11. Ulei de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin (Rosmarinus officinalis) poate fi o alegere bună pentru probleme precum psoriazisul. Antioxidanții prezenți în acest ulei împiedică deteriorarea pielii și asigură suport pentru structura pielii. Poate fi utilizat local sau administrat pe cale orală.

Se recomandă să nu folosiți acest ulei în timp ce sunteți însărcinată. Și de asemenea, nu îl utilizați dacă aveți epilepsie.

 

12. Ulei de patchouli

Ulei esențial de patchouli (Agastache / Pogostemon) este minunat pentru afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazisul. Acest ulei este folositor și atunci când este luat în cantități alimentare. Uleiul de Patchouli ar putea fi aplicat extern, luat intern sau utilizat în amestecuri de parfumuri.

 

13. Ulei de mușețel

Uleiul esențial de mușețel este util în probleme precum psoriazisul și dermatita, precum și alte reacții severe de hipersensibilitate. Puteți să-l difuzați sau să aplicați două până la trei picături pe frunte, chiar înainte de a merge la culcare, sau când vă confruntați cu o criză de psoriazis.

14. Ulei de bergamotă

Uleiul esențial de bergamotă are efecte calmante. Puteți aplica acest ulei local sau difuzați-l în aer. Acest ulei poate fi folosit și ca deodorant sau ca supliment alimentar. Acest ulei nu este recomandat să fie folosit pentru copii.

 

15. Ulei de Andiroba

Acidul miristic din uleiul de Andiroba reglează supraaglomerarea celulelor pielii. Acidul linoleic prezent în acest ulei restabilește ciclul de viață obișnuit și oprește expansiunea necontrolată a celulelor pielii.

 

16. Ulei de limba mielului

Uleiul de limba mielului conține cantități considerabile de acid gamma linoleic. Poate reîntineri pielea feței și poate ajuta la controlul psoriazisului.

 

17. Ulei de Cajeput

Uleiul de Cajeput energizează celulele pielii și acționează ca un contra-iritant ușor, care ajută la alinarea iritației cauzate de psoriazis.

 

18. Ulei de Copaiba

Acesta este un ulei antiinflamator care previne infecțiile ce ar putea fi cauzate de psoriazis.

 

19. Uleiul de primulă

Acest ulei conține, de asemenea, o mulțime de acid gamma-linoleic și funcționează similar cu uleiul de limba mielului.

 

20. Ulei de Tamanu

Acest ulei tropical vindecător este util în tratarea psoriazisului împreună cu alte probleme ale pielii. Este, de asemenea, un hidratant bogat și liniștitor.

 

Care sunt cele mai bune rețete cu uleiuri esențiale pentru psoriazis?

 

Rețeta 1 – Baie de hidratare cu alcalinizare:

Pentru cei care caută să scape de mâncărime și senzația de arsură provocate de psoriazis, trebuie să încercați această baie alcalină. Această baie poate înrăutăți momentanstarea pielii, înainte de o ameliorare notabilă- dar acest lucru este adesea un bun indiciu care arată că acum este stimulat procesul de detoxifiere al corpului.

Puneți 1 cană de ovăz, 1 cană de bicarbonat de sodiu și 1 cană de făină de porumb într-o șosetă și legați-o bine. Umpleți cada cu apă caldă (nu fierbinte) și adăugați această șosetă împreună cu o ceașcă de oțet de mere – stoarceți ciorapul bine! Repetați această baie de 5 ori pesăptămână, pentru a ajuta corpul să se calmeze și să se vindece.

 

Rețeta 2 – Baie de hidratare:

Se amestecă 4 picături de ulei de lavandă, 4 picături de bergamot, 2 picături de mușețel german, 1 linguriță de ulei de măsline presat la rece, 1 linguriță de ulei de jojoba, 1 cană de ovăz și 1/2 cană de sare de la Marea Moartă. Puneți amestecul într-o șosetă și legați-o în mod corespunzător. Introduceți ciorapul în apa caldă din cadă și stoarceți-lîn mod regulat, pentru a vă asigura că sărurile se dizolvă și că laptele de ovăz este eliberat. Utilizați acest amestec de baie odată sau de două ori pe săptămână pentru a vă ajuta să vă hidratați și să vă liniștiți pielea. Uleiurile și sarea prezente în baie vor împiedica să apară infecții, dacă pielea este crăpată.

 

Rețeta 3 – hidratant / cremă cu gel de aloe:

Utilizați acest gel pe leziuni după ce faceți o baie sau duș – sau pe locurile în care leziunile sunt susceptibile de a apărea. Efectuați întotdeauna un test de plasture pe piele mai întâi, pentru a vă asigura că uleiul pe care îl utilizați este potrivit pentru dvs. Luați 100ml de alge marine și aloe vera sau o cremă hidratantă neutră și adăugați 10ml ulei de jojoba, 10ml ulei de vitamina E, 10ml ulei de avocado, 4 ml tea tree, 4 ml patchouli, 10 ml lavandă, 10 ml bergamotă și 3 picături de mușețel german. Se amestecă bine și se păstrează într-un borcan etanș.

 

Rețeta 4 – O renumită rețetă pentru psoriazis:

Veți avea nevoie de:

– ulei de bază (de exemplu, ulei de avocado, ulei de migdale dulci, ulei de semințede dovleac, ulei de cocos, ulei de Kukui, ulei semințe de măceș, etc.) Se pare că un amestec de Kukui, avocado și migdale este cel mai utilizat.

– 9 picături de ulei de bergamotă

– 1 picătură de ulei de Ylang Ylang

– 3 picături de ulei de mandarine

– 11 picături de ulei de lavandă

– 1 picătură de ulei de salvie

– 10 picături de ulei de geranium

– 10 picături de ulei de tămâie

– 4 picături de ulei de patchouli

Preparare:

Adăugați uleiul de bază într-o sticlă de sticlă (o sticlă cu picurător este mai ușor de manevrat).

Adăugați uleiurile esențiale. Calitatea uleiurilor esențiale pe care le utilizați va afecta foarte mult puterea terapiei. Utilizați cele mai bune tipuri de uleiuri disponibile.

Puneți capacul și agitați ușor sticla pentru a amesteca ingredientele.

Utilizați acest amestec pe leziunile de psoriazis, de două ori pe zi.

 

Rețetă 5 – Baie de magneziu

Dacă suferiți de psoriazis, obaie poate înrăutăți problema. În astfel de cazuri, băile de magneziu și alte tipuri de băi de dezintoxicare vor fi de ajutor în vindecarea pielii.

Adăugați o ceașcă de fulgi de magneziu sau sareepsom, împreună cu sare de himalaya în apa din cadă. Când nu aveți posibilitatea să faceți baie, este de ajutor masarea zoneirespectivecu ulei de magneziu.

Rețeta pentru baia de magneziu este:

1 ceașcă sare de himalaya

1-3 căni de fulgi de magneziu și sare epsom

10-25 picături de ulei esențial la alegere

1 linguriță de extract de vanilie

Efectul acestei rețete este intensificat atunci când este utilizat cu apă caldă.

 

Lucruri de luat în considerare în alegerea uleiurilor esențiale pentru tratamentul psoriazisului

Perspectiva financiară

Dacă alternativa mai ieftină oferă aceeași eficiență și efecte, de ce să cumpărați uleiurile esențiale scumpe?

 

Uleiuri esențiale versatile

Uleiul utilizat trebuie să fie capabil să răspundă nevoilor diferitelor tipuri de piele.

 

Proprietățile uleiului esențial

Uleiurile esențiale cu o gamă mai largă de proprietăți funcționează cel mai bine pentru toate tipurile de oameni.

 

Cât de ușor îl puteți găsi de cumpărat și de aplicat

Unele uleiuri sunt disponibile pe piață, în timp ce altele nu sunt. Uleiul esențial pe care îl utilizați trebuie să fie ușor de găsit pe piață, astfel încât să nu trebuiască să îl căutați și să întârziați tratamentul. Uleiurile esențiale care sunt ușor de aplicat sunt mai practice pentru utilizarea de zi cu zi.

 

Unele argumente pro și contra în a folosi uleiuri esențiale pentru tratamentul psoriazisului

Aspecte pro

Abordarea tratamentului este naturală, fără efecte secundare, spre deosebire de utilizarea medicamentelor prescrise de medici.

Majoritatea uleiurilor esențiale sunt destinate pentru orice tip de piele. Prin urmare, puteți găsi cu ușurință un ulei esențial care se potrivește tipului dvs. de piele.

Aspecte contra

Unele uleiuri esențiale pot fi periculoase dacă sunt aplicate în forme nediluate. De asemenea, trebuie să fiți precauți dacă aveți o boală preexistentă.

Uleiul poate oxida ușor și deveni ineficient dacă este expus la aer pentru o perioadă lungă de timp.