Ce ulei este potrivit pentru dumneavoastră?

Fiecare produs pe bază de uleiuri ozonizate este conceput pentru a fi util pentru o gamă largă de persoane: unele sunt mai bune pentru anumite tipuri de piele decât altele. Aruncați o privire mai jos pentru a vedea ce ar putea funcționa cel mai bine pentru nevoile dumneavoastră.

Piele normală

Pielea normală este un pic mai greu de definit. În esență, înseamnă că nu ai spune că pielea ta este excesiv de uscată sau grasă. Uscăciunea și uleiul sunt rare și usor de manevrat. Produsele pentru ten uscat sunt prea grase, în timp ce cele pentru tenul gras sunt prea uscate. Porii nu sunt evidenți sau măriți, dar nici nu sunt invizibili. Nuanța pielii este în mare parte uniformă, fără roșeață sau brunificare, și nu se simte uscată sau prea strânsă la sfârșitul zilei. Pielea normală nu înseamnă că nu ai niciodată erupții, puțină uscăciune, riduri sau probleme cauzate de razele solare. Înseamnă doar că sunt de obicei rare și nu la fel de persistente.

Când este timpul să vă tratați pielea sau să-i mențineți sănătatea, de obicei nu aveți reacții la demachiante și săpunuri de bază. Pielea normală poate folosi, în general, orice produs pe bază de uleiuri ozonizate.

Piele sensibilă

Prin piele sensibilă se înțelege în mod obișnuit pielea care este predispusă la iritații și mâncărimi atunci când se utilizează produse de toaletă și cosmetice obișnuite. Potrivit unui articol de recenzie din 2006, din Contact Dermatitis, 50% dintre femei și 38% dintre bărbați spun că au pielea sensibilă. Excesul de uscăciune sau sebum, senzațiile de usturime și altele asemenea pot fi toate părți ale pielii sensibile.

Bariera concepută pentru a împiedica substanțele iritante poate fi slăbită de vârstă, căldură, aer condiționat, vreme rece, substanțe chimice dure, soare, schimbări mari de pH și multe altele. Când bariera este slăbită, pielea va răspunde cu roșeață, usturime, pete, strângere sau erupții.

Produsele ozonificate mai puternice, cum ar fi cele cu cânepă, pot fi prea puternice pentru cei cu acest tip de piele. Uleiul de nucă de cocos este de adeseori în fruntea listei pentru cei care au nevoie de ceva mai emolient.

Pentru înfrumusețare în general

Cand vrei ceva în mod particular în scopuri de înfrumusețare, cele mai recomandate uleiuri sunt cele de Cocos și Jojoba, fiind emoliente pentru piele și sunt adesea folosite în caz de uscăciune a pielii.

Prim ajutor

Mușcăturile, zgârieturile, tăieturile și alte probleme de prim ajutor necesită adesea mai multă putere. Uleiul de măsline este o soluție de rezervă folosită de mult timp și este folosit de zeci de ani în întreaga lume.

Uleiul de Floarea-soarelui este chiar mai puternic, în timp ce uleiul de cânepă are cel mai mare indice potențial de ozonizare dintre toate uleiurile.

Uleiul de măsline este un adevărat balsam, cu o vâscozitate potrivită pentru piele, la temperatura camerei. Floarea-soarelui și cânepa sunt mai lichide, iar cânepa este rezistentă la apă.

Se pot adăuga, de exemplu, toate ingredientele naturale potrivite pe care le cunoașteți, pentru a ajuta la ameliorarea mâncărimii și durerii cauzate de mușcăturile de insecte. Toate acestea, combinate sinergic, pot reprezenta o completare excelentă pentru trusa medicală de acasă sau pentru excursii în aer liber.

Dinți și gingii

Sănătatea gurii este extrem de importantă pentru sănătatea generală a organismului dvs. Găsirea a ceva care are proprietăți antibacteriene și de oxigenare este o modalitate ideală și naturală de a  vă îngriji gingiile și dinții sensibili.

Uleiul de măsline ozonat a fost recomandat recent de un număr tot mai mare de practicieni din domeniul sănătății ca un suport excelent pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și pentru întreținerea dinților și gingiilor. Un bun suport  pentru dinți și gingii, conține ulei de măsline ozonat și o cantitate mică de ulei de cânepă ozonat. 

Pentru animalele dvs de companie

Cu toții ne iubim animalele de companie, chiar și atunci când suferă de piele uscată, tăieturi, mușcături de purici. Există un număr mare de medici veterinari și proprietari de animale de companie care folosesc ulei de măsline ozonat pe câini și pisici, utilizându-le chiar și pe dinții acestora. Am cunoscut oameni care ne-au spus despre câinii lor cu piele sensibilă, că s-au descurcat foarte bine cu uleiul de jojoba. Uleiul de floarea-soarelui crește rapid și în popularitate, și este adeseori cel mai puternic și accesibil dintre cele trei.

Unele animale de companie iubesc gustul uleiului de măsline, așa că veți dori să vă asigurați că, dacă ling uleiul, nu ajung să îl îndepărteze.

Îngrijirea corpului

Uleiurile ozonate sunt excelente pentru o mare varietate de utilizări pe tot corpul. Uleiurile de măsline și de cânepă au fost găsite utile pentru probleme la nivelul picioarelor și al degetelor de la picioare, iar uleiurile de jojoba și de nucă de cocos sunt uleiuri de masaj populare.