Eczemele

Eczema, numită frecvent dermatită, este un termen generic care este folosit pentru a explica diferite tipuri de afecțiuni ale pielii. Eczemele se dezvoltă în general atunci când pielea unei persoane tinde să fie foarte sensibilă la substanțe iritante, cum ar fi praful, polenul, mucegaiurile, substanțele chimice, părul animal sau anumite alimente specifice.

În general, persoanele afectate se simt inconfortabil, au o senzație de mâncărime constantă, pe măsură ce se creează zone calde, descuamate și cu zgârieturi pe piele. Pielea poate deveni extrem de umflată, uscată și descuamată, ceea ce duce în cele din urmă la formarea de bășici.

 

Să aruncăm o scurtă privire asupra a ceea ce cauzează eczema?

Cauza eczemelor nu este încă înțeleasă, deși se crede că sunt provocate de o reacție excesivă a sistemului imunitar al organismului față de un alergen. Această boală poate fi observată atât la bărbați, cât și la femei de orice vârstă și naționalitate. În plus, eczemele pot apărea pe orice parte a corpului, pe membre, obraji, frunte, regiunea din jurul urechilor și părți în care cutele pielii sunt mai vulnerabile la afecțiune. În ciuda faptului că este problematică și neatractivă, eczema nu este transmisibilă.

Boala ar putea să dispară inițial după un anumit tratament, dar poate întotdeauna să revină, și atunci când revine, va fi și mai puternică. Constanta scărpinare sau zgâriere poate agrava situația, determinând formarea de pete întunecate, groase, solzoase și roșii. Acest lucru poate fi extrem de traumatic și duce la stres suplimentar, anxietate și tensiune.

Uleiurile esențiale pot fi folosite ca un tratament natural contra eczemelor, pentru a vă scuti de semnele și simptomele specifice și pentru a ajuta la refacerea pielii.

De ce tratamentele standard nu reușesc?

Medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene, cum sunt ibuprofenul, naproxenul și altele, corticosteroizii și medicamentele care imită hormonii produși în mod natural de către organism, sunt în general recomandate pentru a vă ajuta să alinați simptomele eczemei. Problema cu multe dintre aceste tratamente este că acestea vizează doar să aline simptomele și nu abordează cauza principală a problemei. Acesta este principalul motiv pentru care există o părere comună, cum că eczema nu poate fi vindecată complet.

Corticosteroizii trebuie utilizați numai pe termen scurt, deoarece astfel de medicamente declanșează efecte secundare severe, cum ar fi subțierea pielii și chiar osteoporoza în unele cazuri. Aceasta face ca o abordare naturală să fie o necesitate absolută.

 

Ce uleiuri esențialepot fi folosite pentru cea mai bună vindecare posibilă în cazurile de eczeme?

Eczemele apar adesea dacă sunteți predispuși la alergii, deficiențe nutriționale sau alte afecțiuni medicale. Există mai multe uleiuri care pot vă pot conferi confort împotriva simptomelor agresive ale eczemelor. Trebuie doar să masați aceste uleiuri pe zona afectată, de câte ori este posibil într-o zi. Ținând cont de acest lucru, iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pe care le recomandăm persoanelor care suferă de eczemă:

 

Ulei de tea tree

Dacă ne-ați întreba despre un singur ulei care poate fi folosit ca tratament independent pentru eczeme, atunci uleiul de Tea Tree va fi cu siguranță alegerea noastră. Proprietățile antibacteriene ale acestui ulei vă ajută să evitați infecția datorită zgârieturilor excesive și a inflamației. Spre deosebire de alte uleiuri esențiale, uleiul de tea tree poate fi folosit direct pe piele, deși poate fi folosit împreună cu orice ulei de bază sau în combinație cu orice alt ulei esențial.

 

Ulei de susan

Uleiul de susan, care are culoarea întunecată galben-maro, este bogat în vitaminele A și E. Potrivit experților, uleiul de susan este considerat adecvat chiar și pentru cei cu piele delicată. Motivul cheie pentru care oamenii din toate grupele de vârstă îl pot folosi este că nu provoacă efecte secundare și nu declanșează alergii. Conținutul ridicat de ulei de vitamina E, în special, îl face o opțiune excelentă pentru cei cu eczemă. Datorită faptului că vitamina E ajută la regenarea pielii, uleiul de susan vă ajută să scăpați de umflături și să scadă inflamația. Acest ulei are un miros unic, pe care unele personae îl găsesc neplăcut, deci asigurați-vă că îl agreați înainte de a-l folosi pe corp.

 

Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este de culoare deschisă. Se prepară din boabele de jojoba. Acest ulei este foarte hidratant și se absoarbe rapid în piele. În plus, el poate trata cu ușurință pielea uscată și descuamată, care este cel mai frecvent simptom al eczemei. Deoarece acest ulei ajută la reglarea sebumului, orice erupție poate fi ușor evitată. Vă recomandăm să folosiți cu încredere uleiul de jojoba ca tratament zilnic pentru eczeme, indiferent dacă eczema este cronică sau acută. Rozaceea (cuperoza) este o altă afecțiune a pielii pe care uleiul de jojoba o poate trata eficient.

 

Ulei de primulă (Luminița serii)

Uleiul de primulă are culoarea galben pal. Acest ulei este foarte bogat în acizi grași care accelerează procesul de vindecare și reduc apariția umflăturilor, cauzate de eczeme. Uleiul de primulă ajută, de asemenea, la vindecarea pielii, lucru pe care oamenii care prezintă bășici sau umflături pe piele și-l doresc. Spre deosebire de uleiul de susan și uleiul de jojoba, ambele depozitate în sticle, uleiul de primulă este în general stocat sub formă de gel, pentru a-și extinde durata de păstrare. Puteți să aplicați gelul pe piele, cu atenție, pentru o alinare semnificativă a eczemelor.

 

Ulei de geranium

Geranium este un elixir pentru cei care se confruntă cu ciupituri de insecte. Acest ulei esențial atenuează disconfortul și umflarea, inclusiv în cazuri de eczemă.

 

Ulei de ienupăr

Acest ulei este mai puțin floral decât câteva dintre celelalte uleiuri esențiale folosite pentru tratarea eczemelor. Reduce umflarea și disconfortul implicate în eczeme.

 

Ulei de lavandă

Uleiul esențial de lavandă reduce inflamația și umflarea și ajută la regenerareapielii. În plus, lavanda ameliorează nervii inflamați, asigurând astfel un somn liniștit noaptea. Acest ulei este, de asemenea, dovedit a fi util în cazul în care mâncărimea extremă vă deranjează și vă înnebunește, ținându-vă treji peste noapte. Lavanda poate fi folosită când faceți baie copiilor care suferă de eczeme, având în vedere natura eiblândă. Uleiul de lavandă este, de asemenea, utilizat frecvent pentru zonele afectate de psoriazis.

 

Ulei de măghiran

La fel ca geranium, uleiul de măghiran este frecvent utilizat pentru a trata mușcăturile insectelor. Acest ulei esențial atenuează durerea, inflamația și umflarea, implicate în boli precum eczema.

 

Ulei de mentă

Mentaeste cunoscutăpentru a oferi o ușurare rapidă în eczeme în timp ce calmeazăpielea zgâriată și inflamată.

 

Ulei de trandafir

Aceasta este unul dintre cele mai costisitoare uleiuri esențiale care tratează eczemele; cu toate acestea, poate face minuni pentru problema voastră, dacă vă puteți permite achiziționarea lui. Uleiul de trandafir ușurează disconfortul și umflarea și vindecă pielea dureroasă și afectată de eczeme. Pentru a fi ușor accesibil, puteți utiliza 2 sau 3 picături de ulei de trandafir, împreună cu un ulei esențial mai prietenos cu bugetul dvs., cum ar fi uleiul de levănțică sau tea-tree.

 

Ulei de nard american

Acesta este un alt ulei mai puțin floral, care reduce umflarea și vă ajută să aveți un somn liniștit pe timp de noapte.

 

Ulei de Vetivert

Uleiul de Vetivertreduce disconfortul implicat în condiții precum eczema și ajută la vindecarea pielii. La fel ca și alte uleiuri esențiale, induce și un somn liniștit.

 

Cele mai bune două modalități de a utiliza uleiuri esențiale pentru igiena naturală și durabilă a eczemelor

 

1. Aplicare locală

Direcții:

Alegeți oricare dintre uleiurile esențiale menționate mai sus și aplicați-le pe piele.

Înainte de a aplica pe piele, pregătiți uleiul esențial, amestecându-l cu orice ulei de bază. Unele dintre uleiurile de bază care pot fi alese pentru aceasta sunt uleiul de jojoba, caise sau sâmbure de avocado. Aceste uleiuri sunt cu adevărat hrănitoare pentru piele. Se amestecă 20 de picături de ulei esențial cu 5 linguri de ulei de bază și se depozitează într-o sticlă de sticlă închisă la culoare.

Aplicați uleiul pe părțile afectate, cu mișcări circulare. Nu întindeți pielea. Aplicați de 3 ori pe zi, sau în conformitate cu recomandările medicului dumneavoastră.

2. Baie de ovăz

Rețetă:

Luați câte 2 linguri de muguri proaspeți de lavandă și fulgi de ovăz. Utilizați făină de ovăz simplă pentru acest preparat, nu cea cu aromă.

Puneți lavanda și fulgii de ovăz într-un blender și amestecați până când ambele formează o pastă. Aroma de lavandă trebuie să fie destul de puternică.

Luați un tifon și întindeți-l. S-ar putea să trebuiască să folosiți mai mult de un strat, astfel încât amestecul să nu treacă prin el. O pungă de muselinăsau alt produs permeabil este potrivităîn acest scop.

Strângeți amestecul de lavandă din blender și puneți-l în centrul fâșiei de tifon. Strângeți marginile pentru a face un săculeț. Luați un șnur sau o panglică pentru a fixa gura săculețului, lăsând o bucată să atârne.

Se prepară o baie caldă, adăugând 2 până la 4 picături de ulei esențial de lavandă în cadă. Uleiul se va răspândi în vaporii liniștitori, imediat ce se combină cu aburul băii.

Utilizați capătul lung al șnurului din sacul de lavandă-ovăz pentru a-l lega de robinetul căzii. Punga trebuie să fie complet scufundatăîn apă. Amestecul preparat va reduce iritarea pe măsură ce vă relaxați în baia parfumată.

Adăugați o picătură de ulei esențial de lavandă într-ocremăde corp simplăși inodoră.Aplicați-o pe piele după baie.

 

Care este cea mai bună rețetă pe bază de uleiuri esențiale care vă poate ajuta să alinați instantaneu eczema?

 

Rețetă pentru uleiul de corp

Acest ulei de corp, atunci când îl folosiți, ameliorează semnificativ anxietatea și stresul. Iată cum să-l pregătiți:

Luați 60 ml ulei de bază și adăugați 3 picături de mușețel roman, 5 picături de lavandă, 5 picături de neroli și 1 pilulă de vitamina E. Agitați cu grijă și lăsați-l ca atare timp de cel puțin o zi și apoi utilizați-l. În cazul în care apare o inflamație datorată utilizării sale, întrerupeți utilizarea acestuia imediat.

Masați acest ulei pe corp în mod regulat, zilnic. Efectele acestei rețete pot fi resimțite cel mai bine în situațiile în care sunteți foarte stresați. De asemenea, puteți pregăti o baie, sau o baie de picioare, folosind 1 până la 2 lingurițe din acest amestec de uleiuri esențiale.

În cazurile în care eczemele sunt prezente pe pleoape, este extrem de important să se identifice tipurile de substanțe iritante care cauzează iritarea pielii. Asigurați-vă că întrerupeți utilizarea acestor ingrediente cât mai curând posibil. Iritantele obișnuite care declanșează eczemă pe pleoape includ săpun de față, loțiuni de demachiere, produse cosmetice, praful din încăperi și praful de polen de la plante.

 

Rețete cu uleiuri esențiale pentru tratarea eczemelor la copii

Loțiunea preparată pentru copii trebuie să fie 100% naturală și fără urme de parabeni sau propilen glicol în ea. În cele ce urmează menționăm rețeta pentru loțiunea ce este foarte benefică pentru copiii de 3 ani. Iată cum să pregătiți această loțiune contra eczemelor.

 

1. Rețeta pentru Loțiunea anti-eczeme

ingrediente:

2 linguri unt de shea

2 linguri de ulei de cocos

2 picături de geranium

5 picături de lavandă

2 picături de ulei de tea tree

Preparare:

Umpleți o jumătate de cratiță cu apă și încălziți apa la foc mediu. Într-un borcan de ceramică adăugați untul de shea și uleiul de cocos. Puneți acest borcan în cratiță, până când uleiurile se topesc. Lăsați amestecul să se răcească. Se amestecă uleiurile esențiale și se păstrează într-un loc răcoros. Utilizați această cremă de două ori pe zi, pe zonele afectate ale corpului copilului dumneavoastră.

 

2. Rețetă pentru gel anti-eczemă

Puteți amesteca uleiurile esențiale în gel de Aloe Vera, pentru a trata probleme precum eczema. Atunci când utilizați acest gel, vă recomandăm să îl aplicați inițial pe o mică suprafață a pielii, înainte de a-l folosi. O porțiune bună de testat este partea posterioară a mâinii, lângă încheietură. Dacă nu apar arsuri sau inflamații, puteți continua aplicarea acestui amestec.

Luați în considerare adăugarea oțetului de cidru de mere în acest gel. Pentru cei care suferă de eczeme, este necesar să vă păstrați pH-ul pielii aproape de 5.5.

Ingrediente:

120 ml gel de Aloe Vera

1 Oțet de cidru de mere

4 picături de ulei de semințe de morcovi

4 picături de ulei de tea tree

2 picături de ulei de geranium

Preparare:

Se amestecă toate componentele împreună într-un recipient mic. Acest amestec va trebui să fie agitat înainte de a fi folosit, deoarece uleiurile esențiale au tendința de a se deplasa către suprafața amestecului.

 

3 sfaturi utile pentru cea mai bună cale de a scăpa de eczeme

Sfat 1: Nu consumați produsele pe bază de lapte și grâu

Este bine cunoscut faptul că produsele lactate și produsele din grâu pot fi responsabile pentru agravarea sau declanșarea eczemelor. Vă recomandăm să începeți să consumați lapte de soia, mai degrabă decât cel de vacă. Chiar și mai bine, dacă puteți mânca mâncare vegană. În plus, puteți încerca să eliminați din alimentație ouăle, carnea de porc, crustaceele și alimentele care conțin o varietate de alergeni prezenți în acestea, cum ar fi carnea prelucrată și băuturile carbogazoase.

 

Sfat 2: Dușurile frecvente sunt necesare

În cazurile extreme de eczeme, trebuie să adoptați măsuri preventive pentru a menține infecția la limita minimă. Se recomandă dușuri sau băi frecvente. Aceasta poate fi de mare folos; totuși, încercați să utilizați săpunuri și geluri de duș blânde și cu ingrediente naturale. Ingredientele artificiale în săpunuri și produsele de corp ar putea agrava eczema, deoarece acestea perturbă echilibrul pH-ului pielii.

 

Sfat 3: Mențineți-vă pielea hidratată

Menținerea pielii hidratate este esențială, dacă sunteți predispuși la eczeme, deoarece pielea uscată este mai susceptibilă să se crape și să apară infecții. Singura problemă în acest caz este găsirea cremelor și lotiunilor adecvate pentru hidratare, care nu includ ingrediente artificiale. În plus, încercați să găsiți produse care sunt hipoalergenice și conțin numai ingrediente naturale.