Disconfortul la nivelul nervilor poate fi un semn al mai multor probleme diferite, cum ar fi diabetul, zona zoster, HIV sau cancer. Pentru unii, durerea nervoasă este iritantă; pentru alții, este demoralizantă și le dă viața peste cap. Indiferent de modul în care ne raportăm la ea, nevralgia poate perturba orice aspect al vieții tale.
 
Cercetarile arata ca persoanele cu nevralgii sunt mai predispuse la probleme cum ar fi lipsa somnului, stresul, anxietatea si depresia. În plus, în cazul unei afecțiuni majore, cum ar fi cancerul sau HIV, tratarea durerii dată de nevralgii poate fi un lucru aproape imposibil de făcut. În timp ce nevralgiile nu pot fi totdeauna eliminate complet, ele pot fi reduse într-o măsură în care să nu mai afecteze grav viața – și există numeroase alternative excelente naturale disponibile pentru a face acest lucru.
 
Deși este foarte important să se abordeze cauza principală a durerii, utilizarea uleiurilor esențiale poate fi de ajutor pentru a atenua disconfortul cu care se confruntă oamenii în asemenea situații. La fel ca pentru orice alt remediu natural, s-ar putea să fie necesar un număr de teste pentru a descoperi cel mai bun amestec de uleiuri esențial pentru o anumită persoană.
 
Când vă întrebați ce amestec de uleiuri esențiale să utilizați pentru starea dumneavoastră, luați în considerare ce problemă declanșează durerea, care este intensitatea durerii, precum și alți factori psihologici implicați.
 
Cele mai utile 14 uleiuri esentiale pentru a scapa de nevralgii

1. Eucalipt
Eucaliptul are proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antispastice. Poate fi de ajutor în tratarea afecțiunilor nervoase cum ar fi nevralgia, sciatica și paralizia temporară datorită capacității sale de a îmbunătăți circulația sângelui în organism.
2. Musetelul german
Mușețelul german conține chamazulenă și alfa-bisabolol în cantități mari. Aceste substanțe bioactive prezente în musetelul german prezintă proprietăți antiflogistice și antiinflamatorii, care sunt foarte utile în tratarea nevralgiilor.
Datorită prezenței lactonelor precum cumarina, acest ulei poate fi utilizat pentru a reduce inflamațiile, ca sedativ al sistemului nervos, ca agent de detoxifiere pentru ficat și ca imunostimulator.
3. Mușețelul roman
Mușețelul roman are proprietăți analgezice, antiinflamatorii și anti-spasmodice. Este foarte util pentru afecțiuni precum nevralgia, nevrita și durerea reumatică.
4. Cuișoare
Au proprietăți anti-reumatice, analgezice, anti-spastice și anti-nevralgice. Acest ulei esențial este util pentru artrita, reumatism, entorse și dureri musculare. În plus, uleiul de cuișoare este benefic pentru durerile de dinți.
5. Brad
Bradul are proprietăți analgezice și de încălzire. Este util pentru dureri musculare și pentru dureri care apar în afecțiuni precum artrita și reumatismul.
6. Tămâia
Are proprietăți sedative și antiinflamatoare, utile în durerile întâmpinate în reumatism.
7. Wintergreen
Proprietățile anti-spasmodice, analgezice, antiinflamatoare și calmante ale uleiului esențial de wintergreen ajută în probleme precum contracțiile și spasmele musculare, gută, artrită, dureri articulare și musculare și inflamații nervoase.
8. Geranium
Proprietățile antiinflamatoare ale geraniumului pot ajuta în afecțiuni cum ar fi reumatismul și nevralgiile. În plus, acest ulei este util pentru stimularea circulației sanguine.
9. Ghimbir
Binecunoscutul ghimbir este un agent natural antiinflamator, analgezic și antispasmodic. Uleiul esențial de ghimbir poate fi foarte eficient în tratarea disconfortului nervos.
10. Salvia
Proprietățile stimulatoare, antispasmodice, antiinflamatorii și analgezice ale acestui ulei îl fac extrem de util în condiții cum ar fi artrita reumatoidă, tendinita și nevralgia.
11. Helichrysum
Helichrysum are proprietăți anti-spasmodice, antiinflamatoare și sedative. Este util pentru afecțiuni precum zona-zoster, artrita și reumatism.
12. Lavandă
Lavanda are proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antispastice. Este utilă pentru probleme precum nevralgia, sciatica, dureri musculare, lumbago și spasme musculare.
13. Măghiran
Măghiranul are proprietăți analgezice, antispastice și antiinflamatoare, care pot fi utile pentru durerile de spate, spasme, entorse, dureri musculare, rigiditate și lumbago.
14. Menta
Menta are o aromă curată, pură, puternică. Acest ulei esențial intensifică impactul terapeutic al celorlalte uleiuri esențiale atunci când este utilizat împreună cu ele.
Menta este de asemenea un agent natural antispasmodic și antiinflamator. Prin urmare, este foarte utilă pentru reumatism, artrită, sciatică, nevralgie, dureri musculare și disconforturi minore. În plus, senzația de răcire a acestui ulei este foarte relaxantă. Deși uleiul este blând cu pielea, se recomandă utilizarea atentă, pentru că ocazional pot apare sensibilizări.
 
Iată două rețete de uleiuri esențiale pentru tratarea nevralgiilor:
 
Rețeta 1 – Amestec pentru cefalee
O sinergie între mentă, măghiran și levănțică în raport de 4: 4: 1, într-o diluție de 3% în ulei de nucă de cocos, poate oferi o ușurare rapidă în durerile de cap cauzate de o tulburare nervoasă.
 
Rețetă 2 – Amestec de uleiuri esențiale pentru sciatică
3 picături de ulei de piper negru se amestecă în 5 ml ulei de nucă de cocos (sau orice alt ulei purtător, cum ar fi migdalele sau jojoba) iar amestecul se va masa ușor pe zona inferioară a spatelui. Aceasta poate oferi o ușurare semnificativă în sciatică.
Cum să utilizați uleiurile esențiale pentru ameliorarea nevralgiilor?
Luați câteva picături dintr-un amestec de uleiuri esențiale, alese din lista de mai sus, și apoi masați ușor pe piele până când este absorbit în totalitate (cel mult două până la trei minute).
Atunci când sunt aplicate pe ceafă, la baza parului, aceste uleiuri pot calma nevralgiile, și pot reduce la minimum orice fel inflamații datorate unei tulburări nervoase.