Așa cum am arătat în alte articole, pentru a discerne între un produs de calitate și unul falsificat, sau de calitate scăzută, în cazul mineralelor coloidale este necesară aparatura specializată. Totuși, uneori, aceasta se poate face și vizual, mai ales în cazul aurului și cuprului coloidal. Desigur, este necesară existența unor repere, ca referință pentru comparație.

Aceste repere vi le punem la dispoziție în fotografiile de mai jos, în care am utilizat diferite concentrații de aur coloidal, într-o manieră pe care oricine o poate repeta, acasă. Desigur, pot exista anumite variații de culoare, datorită iluminării ambiante, percepției subiective, sau datorită vechimii produsului (care cu timpul capătă culoarea violet sau indigo, fără ca astfel să îi fie afectată calitatea în mod necesar).

Mostrele cu concentrația sub 20ppm, au fost obținute prin diluții succesive ale produselor cu concentrație mai ridicată.

1. Aur coloidal 55ppm, Solar – concentrație reala 54ppm:

2. Aur coloidal 30ppm, Olympus – concentrație reală 27ppm:

3. Aur coloidal 13ppm:

4. Aur coloidal concentrație 7ppm:

5. Aur coloidal concentrație 3ppm:

În cele două imagini din partea dreaptă, puteți observa un al șaselea sortiment, plasat sub rândul de mostre în prima fotografie, respectiv central în a doua. Acesta este sortimentul testat. În fapt, în cazul de față, el aparține unui producător ale cărui specificații de concentrație se află în domeniul zecilor de ppm (precum AquaNano Solar). Cu toate acestea, se poate observa că de fapt, concentrația produsului este undeva între 3 și 7 ppm. Trist, dar adevărat!

Notă: Sortimentul de aur AquaNano Celest, 110ppm, nu este prezentat în fotografia de față, deoarece la fotografiere, datorită vizualizării prin reflexie, culoarea apare foarte închisă, putând genera astfel confuzii. Cu toate acestea, cu ochiul liber ea apare mai aproape de realitate.

Ținând cont că acum aveți la dispoziție și acest test simplu, veți putea analiza cu ușurintă calitatea unui produs, pe bază de aur coloidal, chiar și atunci când el eventual și-a modificat culoarea, virând spre violet sau indigo (deși, desigur, acuratețea nu va mai fi aceeași, în acest caz mostrele devenind mai transparente).

Pentru a vă face viața mai … simplă, noi am testat pentru dumneavoastră diferitele sortimente de aur coloidal de la diverși producători și vă oferim în continuare o listă, pe care o vom prezenta și într-un articol separat, ale produselor, respectiv producătorilor, în care vă puteți încrede, cel puțin în ceea ce privește aurul coloidal. Desigur, noi am spune că această situație este valabilă și în cazul celorlalte minerale coloidale, dar… vă lăsăm să judecați singuri aceasta.

1. AquaNano, cu sortimentele: Vital Pur 10ppm, Olympus 30ppm, Solar 55ppm, și Celest 110ppm

2. Pure Alchemy, cu sortimentele Pure Gold, 25ppm și Gold 80, 80ppm

3. Freeways, cu sortimentul FRW Gold, 15ppm

4. Salutifer, cu sortimentul Aur Coloidal 30ppm.