Suntem datori cu o atenționare, în avans, la prezentarea acestor informații terapeutice:

După cum mulți dintre dumneavoastră veți sesiza, în cazul majorității afecțiunilor prezentate, cannabisul realizează cel mai adesea doar o eventuală ameliorare a simptomelor afecțiunii respective, fiind asemănătoare din acest punct de vedere cu medicamentele alopate, exceptând eventual lipsa anumitor efecte adverse.

Cu toate acestea, am prezentat indicațiile de utilizare așa cum au fost ele publicate în original, urmărind doar să punctăm acolo unde comunitatea utilizatorilor de cannabis bate complet câmpii.

Unul dintre exemple este acela al utilizării cannabisului pentru tratarea afecțiunilor infecțioase, această tentativă fiind absolut stupidă. De fapt, în cursul anului 2017, unul dintre promotorii foarte cunoscuți a utilizării cannabisului, a murit tocmai datorită unei asemenea tentative, lucru firesc având în vedere efectul imunosupresor al cannabisului, efectele antibacteriene fiind demonstrate doar in vitro.

Există de altminteri tratamente alternative mult mai bune, bazate tot pe plante medicinale, pentru majoritatea afecțiunilor la care este considerat util cannabisul. Este adevărat, ușurarea unor simptome, nu este totdeauna la fel de eficientă și rapidă precum în cazul cannabisului.

În cazul anumitor afecțiuni, cannabisul poate duce la tratarea afecțiunilor, precum în cazul cazul anumitor forme de cancer (dar nu a tuturor formelor de cancer).

Ținând cont de toate acestea, vă sugerăm să aveți un discernământ maxim, în cazul utilizării acestei plante pentru tratarea sau ameliorarea simptomelor oricăror afecțiuni!

Este bine de știut că utilizarea medicinală a plantei este a fost bine studiată în sistemul medical Ayurveda, unde au fost punctate toate efectele secundare nocive ale utilizării ei în formă nepreparată (așa cum se utilizează astăzi). Cu toate acestea, ignoranța medicinii occidentale în această direcție este foarte mare, iar efectele euforizante ale cannabisului maschează pentru utilizatorii inconștienți efectele nocive (până în momentul în care ele totuși rovoacă diferite afecțiuni). Din acest motiv asistăm la o ofensivă a utilizării prostești, fără discernământ, în mod excesiv, a acestei plante, care chipurile ar vindeca toate bolile, fără a avea efecte nocive.

Vom publica într-un articol dedicat modalitățile de preparare și utilizare ale cannabisului pentru tratamente medicale.