Aloe Vera este o plantă populară, atât ca decor cât și pentru uz medicinal. Mulți oameni beau sucul de aloe sau îl utilizează în coctailuri sau salate de fructe. În plus, este foarte popular în anumite bucătării tradiționale (din Asia, America Latină, dar și din alte părți) să se gătească mâncăruri pe bază de Aloe Vera. Beneficiile acestei plante pentru sănătate sunt numeroase. Unii consideră că este de un real ajutor chiar și în caz de diabet. Totodată, Aloea este bogată în vitamine: C, A, B12, proteine, calciu, zinc, magneziu.

Instrucțiuni

1

Spălați frunzele de aloe vera. Chiar dacă nu se mănâncă și coaja, îndepărtați în totalitate pământul de pe frunze, astfel încât să nu se amestece cu gelul când veti tăia frunzele în două.

 • 2

  Lăsați apoi frunzele cu tăietura în jos într-un bol, 1-2 ore astfel încât să se scurgă o cantitate cât mai mare de latex, care conține aloină. Nu o doriți în mâncare.

 • 3

  Tăiați vârful frunzei și lateralele acesteia. Separați apoi cele două fețe pe lungime. În funcție de îndemânare și de cât de bine taie cuțitul, puteți separa una dintre frunze chiar de la limita cu gelul.

 • 4

  Cu atenție, separați și cealaltă față. Dacă nu ați reușit, puteți să îndepărtați gelul de pe frunze cu o lingură.

 • 5

  În cazul în care ați obținut o fâșie cât mai mare de gel, o puteți tăia în cubulețe de circa 2 cm.

 • 6

  Gătiți bucățile de Aloe, adăugând condimentele favorite, pentru circa 30 de minute. În mod alternativ, puteți adăuga bucățile la o supă, sau să le folosiți la gătit cu aburi, însă nu le adăugați mai devreme de 30 de minute înainte ca să se termine timpul total de gătire al felului respectiv. Este de asemenea cu putință să se fiarbă cuburile de aloe vera într-o cană cu zahăr brun, cu zeama de la o lămâie, pentru a obține un desert placut.