Sursa: medicalmarijuana.com

Depresia face ca lucrurile obișnuite, precum a merge la muncă, a găti, a spăla sau chiar igiena personală să fie foarte dificile. În prezent sunt mai multe tipuri de antidepresive: triciclice, inhibitori de MAO (monoaminooxidază), SSRI, SNRI și altele câteva. Adesea, efectele secundare ale acestor antidepresive sunt mai negative ca depresia însăși:

triciclice: vedere încețoșată, constipație, urinare dificilă, agravarea glaucomului, gândire tulburată, oboseală și presiune sanguină ridicată.

inhibitori MAO: slăbiciune, amețeală, dureri de cap, tremur, sunt mortali dacă sunt amestecați cu unele droguri.

SSRI: pierderea apetitului, pierderea în greutate, insomnie, greață, nervozitate, dureri de cap și probleme sexuale.

SNRI: pierderea apetitului, pierderea în greutate, insomnie, oboseală, dureri de cap, probleme sexuale, insuficiență hepatică și presiune sanguină ridicată.

Din acest punct de vedere, Cannabisul este benefic în doze mici, care cresc nivelul de serotonină din creier, dar în doze mari poate produce efectul opus. În general, canabinoizii promovează neurogeneza hipocampică și au efecte antidepresive, astfel încât în doze mici, până la moderate, pot oferi ușurarea dorită, fără efectele secundare nedorite ale medicamentelor convenționale.

Nota traducătorului: Atenție! În anumite situații, mai ales în cazul utilizării unor doze ridicate, cannabisul poate accentua stările de depresie. Mai ales într-un astfel de caz, vă sugerăm să întrerupeți consumul de cannabis, și să urmăriți utilizarea unor alte remedii, precum aurul coloidal, Ganoderma Lucidum, busuiocul, menta, salvia, etc…