Este posibil să fie nevoie să reajustați pH-ul și conținutul total de acizi după fermentație (dacă adăugați fructe sau mirodenii, este bine să așteptați până ce hidromelul a preluat caracteristicile ingredientelor adăugate și abia apoi să luați o mostră pentru a o gusta în vederea evaluării pH-ului și conținutului de acizi).

 

Dacă lipsește aciditatea, folosiți acid tartric sau un amestec de acizi organici consacrat pentru corecția pH-ului la vin sau hidromel. Este bine să adăugați câte puțin, gustând de fiecare dată, pentru a evita supradozarea. O linguriță are aproximativ 5 g de acizi și, adăugând 3,8 g acizi la circa 4 litri (3,78 l) de hidromel, conținutul de acizi din vas crește cu 1%.

 

Pe de altă parte, dacă hidromelul este prea acid, utilizați carbonat de potasiu pentru a ridica pH-ul. La fel, adăugați cantități mici și gustați de fiecare dată, pentru a evita supradozarea. O linguriță are aproximativ 6 g de carbonat de potasiu și adăugând 3,4 g la circa 4 litri (3,78 l) de hidromel, conținutul total de acizi din vas scade cu 1%.