Cancerul și uleiurile esențiale

Nici o altă boală în lume nu afectează corpul mai profund decât cancerul. Tratamentele alopate și tratamentele standard precum chimioterapia, tratează boala, nu persoana. De fapt, în izolarea și singurătatea unui spital, am văzut pacienții cu cancer simțindu-se ca și cum nu ar fi oameni. Deși uleiurile esențiale nu oferă o îndepărtare sigură a suferințelor, în cazul bolilor cum ar fi cancerul, acestea fac cu siguranță viața pacienților mult mai ușoară.

 

Cum pot ajuta uleiurile esențiale în fazele inițiale de diagnostic și în tratamentul ulterior?

La auzul diagnosticului preliminar de cancer, mulți oameni nu reușesc să-și amintească ce altceva s-a petrecut în cabinetul medicului. În doar câteva secunde, sentimentele de frică, șoc și negare năpădesc mintea. Uleiurile esențiale, cum ar fi tarhonul, neroli, trandafirul și petitgrainul pot ajuta în lupta cu valurile inițiale ale fricii, oferind în același timp pacientului forță și claritate pentru a depăși provocările care îl așteaptă.

Depresia este una dintre cele mai frecvente post-afecțiuni ale cancerului. Această depresie atinge adesea cote înalte, datorită medicamentelor utilizate și a terapiilor postoperatorii. Uleiurile esențiale precum geranium și lavandă sunt deosebit de bune la echilibrarea sistemului nervos central. Salvia, trandafirul otto, mușețelul roman, vetivert și tămâie – toate ajută la liniștirea sistemului nervos, îndepărtează stresul și calmează respirația.

În timp ce oferă un sprijin sistemului nervos central, uleiurile esențiale cum ar fi mandarina, melisa, măghiran dulce, smirna, neroli și Ylang Ylang ajută la calmarea furiei, ceea ce reduce probabilitatea ca persoana să cadă în depresie. Aceste uleiuri esențiale pot fi aplicate local, folosite diluate în ulei de bază sau difuzate în aer pentru inhalare fără efort.

În timpul zilei, folosirea uleiurilor citrice precum bergamota este bună pentru ameliorarea emoțiilor și calmarea depresiei. În timp ce uleiurile citrice, cum ar fi portocalele dulci, grapefruitul, lime și lămâia sunt excelente pentru alinare pe timpul zilei, uleiul de mandarine, care este sedativ, poate fi folosit foarte bine pe timp de noapte.

 

Cum să utilizați uleiuri esențiale în faza postoperatorie a tratamentului?

Uleiurile esențiale pot fi foarte bine utilizate pentru vindecarea zonelor de incizie, indiferent dacă tăietur aeste majoră sau minoră. Uleiul esențial precum cel de imortele (Helichrysum Italicum), poate fi utilizat aproape imediat după intervenția chirurgicală, deoarece conduce la creșterea celulelor noi ale pielii și micșorează cicatricile.

 

Rolul uleiurilor esențiale în alinarea disconfortului în tratamentul cu chimioterapie și radiații

În timp ce chimioterapia și radioterapia sunt două proceduri de tratament complet diferite, acestea sunt utilizate în general simultan și pot provoca efecte adverse foarte asemănătoare. Iată cum uleiurile esențiale vă pot sprijini corpul în timpul tratamentelor cu radiații și chimioterapiei:

Radiațiile pot deteriora cu ușurință organele vitale ale corpului și pielea, astfel că utilizarea uleiurilor esențiale împreună cu o alimentație adecvată poate ajuta la reducerea daunelor. Puteți folosi isopul, lemnul de santal, tămâia sau menta: aplicați-le local pe regiunile afectate de 1-2 ori pe zi.

Nevrita este o altă complicație cauzată de radiații, care poate fi vindecată cu ulei de nucșoară și lavandă. Aplicați 2-4 picături de ulei esențial diluat în ulei de bază, direct pe zonele afectate de 3-5 ori pe zi. Aceste uleiuri ar putea fi, de asemenea, folosite cu o compresă rece pe locul afectat, de 2-3 ori pe zi.

În timpul procesului de chimioterapie, celulele sanguine bune sunt distruse împreună cu celulele canceroase. Uleiul de chiparos poate ajuta la restabilirea vitalității celulelor albe. Acest ulei esențial poate fi aplicat direct pe piele, administrat oral sau inhalat printr-un difuzor.

Greața și stomacul deranjat sunt o complicație obișnuită a tratamentului pentru cancer. Greața și stomacul deranjat pot fi alinate cu ajutorul uleiurilor esențiale de mentă, ghimbir și nucșoară. Se diluează 1-3 picături de ulei esențial în ulei de bază și se aplică în spatele fiecărei urechi și peste ombilic. De asemenea, puteți utiliza aceste uleiuri cu comprese calde peste stomac sau inspirați direct din sticlă.

 

Cum să utilizați uleiurile esențiale pentru vindecarea emoțională a pacienților cu cancer?

Unul dintre aspectele cele mai provocatoare ale tratamentului pentru cancer este menținerea stării pozitive a pacientului. O bună stare de sănătate emoțională pe tot parcursul tratamentului este importantă atât pentru pacient cât și pentru sistemul aplicat. Deoarece există mai multe uleiuri esențiale care pot fi de ajutor în menținerea sănătății emoționale a pacientului, este recomandat să încercați mai multe amestecuri pentru a-l descoperi pe cel care funcționează cel mai bine pentru dvs. Unele dintre uleiurile esențiale sugerate pe care le puteți utiliza includ: lavandă, bergamotă, mentă, trandafir și portocale.