Cancerul de piele

Melanomul este cunoscut ca fiind forma cea mai gravă și mai agresivă a cancerului de piele.

Cancerul de piele este regăsit în toată lumea și răspândirea sa este tot mai mare. Cu toate acestea, vestea bună este că acest cancer nu este un cancer care vă pune viața în pericol și este vindecabil dacă este tratat în stadiile sale incipiente. Este de remarcat faptul că uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor în tratarea cancerului de piele. Aceste uleiuri naturale sunt de folos în diferitele stadii ale acestei boli, dacă se utilizează uleiurile adecvate și se respectă metodele corecte de tratament.

 

Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pe care le puteti folosi pentru cancerul de piele?

Ulei esențial de lemn de santal

Uleiul de lemn de santal este un ulei folosit frecvent în zone precum Africa, Asia și Orientul Mijlociu. Uleiul de lemn de santal distilat cu aburi, poate funcționa ca un agent cardio-tonic și un agent de prevenire a efectelor negative ale chimioterapiei. O cercetare efectuată la Universitatea din Oklahoma, a demonstrat că uleiul de lemn de santal poate ucide celulele canceroase în organism și poate preveni formarea de noi celule.

Potrivit cercetătorilor, prezența componentelor chimice distincte în uleiul de lemn de santal este motivul real al proprietăților de prevenire a cancerului. Lemnul de santal este bogat in seschiterpenă, o substanță chimică ce provoacă moartea celulelor canceroase în organism. Acest ulei este, de asemenea, util în tratamentul mai multor afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea și psoriazisul.

 

Uleiul de argan

Uleiul de argan este foarte versatil. Mulți consumatori își masează adesea părul cu mult ulei de argan. De asemenea, puteți utiliza ulei de argan pentru a vă întări unghiile, pentru a estompa vergeturile, a reduce ridurile și pentru a diminua arsurile solare.

Prezența următoarelor elemente în uleiul de argan îl face un agent eficient împotriva cancerului:

 

Vitamina E (tocoferol)

Fiind un excelent antioxidant, vitamina E este dăunătoare pentru radicalii liberi și vă protejează stratul de piele de daunele provocate de soare. Vitamina E antioxidantă îmbunătățește, de asemenea, capacitatea de a folosi și de a reține apa în epidermă.

 

Acizi grași

Acizii grași fac pielea sănătoasă, redându-i abilitatea de a se regenera.

 

Acidul linoleic și acidul oleic

Acidul linoleic și acidul oleic sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii, precum și pentru capacitatea lor de a vindeca pielea.

 

Antioxidanți

Antioxidanții sunt luptătorii corpului care vă protejează pielea împotriva daunelor provocate de soare, chimicale, poluanți și radicali liberi.

 

Polifenoli

Polifenolii reprezintă cea mai bună apărare împotriva îmbătrânirii cauzate de leziunile provocate de soare și de razele ultraviolete. Polifenolii sunt, de asemenea, antiinflamatori care luptă împotriva toxinelor.

 

Ulei de squalen

Funcționând la fel ca și uleiul de măsline, uleiul de squalen este un hidratant natural care este, de asemenea, un vindecător excelent. Este foarte bun pentru persoanele care suferă de cancer de piele.

 

Ulei de tămâie

Acest ulei are proprietăți fantastice astringente. Este potrivit pentru tratamentul cancerului de piele, întrucât întinerește și echilibrează și cea mai slăbită piele. Acest ulei se poate amesteca cu multe alte uleiuri esențiale, cum ar fi lemn de santal și lavandă. Aplicați amestecul de ulei de tămâie peste zona afectată timp de trei zile și repetați ciclul după 72 de ore. Acest lucru vă va ajuta să tratați cancerul de piele. Trebuie să aveți răbdare și să continuați până apar rezultatele. Garantat ele vor surveni.

 

Ulei de lămâie

Uleiul de lămâie funcționează ca un antinevralgic și antiseptic. În plus, este un laxativ bine cunoscut și este de asemenea și astringent. Acest ulei este deosebit de benefic atunci când vine vorba de uciderea celulelor canceroase, făcându-l unul dintre cele mai bune și garantate remedii naturale pentru a diminua cancerul de piele. Amestecați 5 picături de ulei de lămâie împreună cu ulei de tămâie sau de santal și masați tălpile cu acest amestec. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți relaxați. Puteți, de asemenea, să îl adăugați la un pahar de apă și să o consumați în cantități mici.

 

Ulei de măceșe

Uleiul de măceșe este recunoscut pentru proprietățile sale de relaxare, răcire și tonifiere. Mărește sentimentul general al bunăstării. Proprietățile antiseptice și antiinflamatorii ale uleiului de măceșe sunt de ajutor în tratamentul bolilor, cum ar fi cancerul de piele. Uleiul de măceșe poate reduce efectele nocive ale razelor UV și stimulează producerea de melanină în piele.

 

Cum se utilizează uleiurile esențiale pentru tratamentul cancerului de piele

Iată câteva lucruri de reținut când utilizați uleiuri esențiale pentru tratamentul cancerului de piele:

Masați foarte blând și nu faceți niciodată un masaj profund asupra mușchilor și a zonelor din apropierea ganglionilor limfatici.

Evitați masarea zonelor care au fost iradiate.

 

Cea mai bună rețetă de ulei esențial pentru ameliorarea cancerului de piele

Cercetările au arătat că zonele cu cancer au fost diminuate prin utilizarea următoarei rețete cu uleiuri esențiale:

Aplicați 2 -3 picături de ulei de tămâie (nediluat) local, peste zonele afectate, de două până la trei ori pe zi.

Completați acest lucru cu 3 picături de ulei de tămâie, care trebuie utilizat direct sub limbă zilnic. De asemenea, puteți utiliza patru picături într-o capsulă vegetală pe care să o înghițiți.

Uleiul de imortele poate fi aplicat local pentru a opri cicatrizarea, deoarece zona afectată se vindecă.

 

Care sunt uleiurile pe care nu ar trebui să le folosiți în tratamentul cancerului de piele

Iată câteva dintre ele:

Anasonn stelat

Nucșoară

Laur

Fenicul

Scorțișoară

Cuișoare

Busuioc

Anason

 

Unele aspecte pro și contra folosirii uleiurilor esențiale pentru tratamentul cancerului de piele:

 

Pro:

Uleiurile esențiale reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie, care este foarte invazivă. Dacă utilizați uleiuri pure și nu sunteți în ultima etapă a cancerului de piele, atunci cu siguranță veți beneficia de puterea lor vindecătoare.

Abordarea holistică și aroma lor plăcută sunt de mare ajutor pe tot parcursul tratamentului.

 

Contra:

Unele uleiuri esențiale pot afecta negativ starea dumneavoastră. Deci, stați departe de astfel de uleiuri. Consultați lista de mai sus.

Unele uleiuri esențiale nu sunt destinate persoanelor cu piele sensibilă. Faceți întotdeauna un test de sensibilitate înainte de a fi încorporat uleiurile esențiale în rutina zilnică.

Dacă sunteți interesați de utilizarea uleiurilor esențiale pentru tratamentul unor afecțiuni cum ar fi cancerul de piele, atunci folisiți uleiurile esențiale în forma lor cea mai pură.