Canabigerolul nu este considerat a fi psihoactiv și se cunoaște că blochează efectele psihoactive ale THC. S-a arătat că stimulează creșterea de noi celule cerebrale printr-un proces numit neurogeneză. Compușii neurogeni sunt extrem de rari, ceea ce face din CBG un subiect interesant de cercetat. De asemenea, CBG este antibacterian, antitumoral și ajută în caz de insomnie. CBG este considerat a fi un canabinoid „stem cell”, care se poate transforma în diferiți canabinoizi, modificând efectele globale ale plantei. Practic, este imposibil să supradozezi CBG-ul; de obicei, acesta există doar în cantități foarte mici într-o plantă procesată și aceasta face ca doza letală LD50 de 22,44g/kg să fie chiar și mai mare în cazul CBG-ului. CBG, CBD și CBC au aceeași formulă moleculară, dar au o structură diferită.

Utilizări terapeutice

Analgezic, calmează durerile

Antibacterian, încetinește creșterea bacteriană

Antiepileptic, reduce spasmele și convulsiile

Antiinflamator, reduce inflamația sistemică

Antiinsomnie, ajută în caz de insomnie

Antiproliferativ, inhibă creșterea celulelor canceroase

Stimulent osos, susține creșterea osoasă

Neurogenic, CBG este singurul canabinoid identificat care ajută la stimularea creșterii unor celule cerebrale noi.

Studiat în prezent pentru

Glaucom: Un studiu din 2009 a dovedit că atât CBG, cât și THC sunt foarte eficiente pentru scăderea presiunii intraoculare datorată glaucomului. Aceasta este o zonă care, fără îndoială, va fi cercetată și mai mult în anii următori.

Sindromul colonului iritabil: La fel ca și CBD, CBG are posibilitatea de a controla inflamația care conduce la sindromul de colon iritabil și, la fel ca și CBD, necesită studii în continuare.

Analgezic și antiinflamator: studiile recente sugerează că CBG are proprietăți antiinflamatoare și analgezice și recomandă continuarea studiilor.

Agonist/antagonist al receptorului 5-HT1a: Se pare că CBG într-un mod neînțeles în ceea ce privește receptorul 5-HT1a. El modulează efectele altor canabinoizi în acest loc din creier, care este sediul reglării emoțiilor și depresiei la nivelul creierului. În funcție de studiu, dovezile arată că CBG poate fi de folos în caz de depresie și anxietate sau poate bloca anumite medicamente antidepresive. Un studiu făcut pe rozătoare a arătat că, dacă este folosită o combinație potrivită de CBG și CBD, atunci CBG blochează unele dintre efectele antiemetice ale CBD, dar studiul nu a putut identifica destul de bine de ce se petrece asta (decât făcând legătura cu receptorul 5HT1a).

Sindromul/Convulsiile Dravet: Există dovezi și unele studii curente care sugerează că CBG poate fi binefăcător pentru pacienții cu boala Dravet și alte stări convulsive. A fost lansată pe piață o nouă tinctură la Harborside Health Center, care este prima tinctură bogată în CBG de pe piață. Această tinctură, numită Jayden’s Juice, după numele lui Jayden David, tânărul băiețel cu sindrom Dravet făcut faimos de Războiul Ierbii, este ceea ce utilizează actualmente Jayden pentru a combate convulsiile, în loc de o tinctură doar cu CBD. Un studiu de anul acesta sugerează, de asemenea, că CBG ar putea ajuta în gestionarea convulsiilor, dar mecanismele nu sunt complet înțelese.