Acidul Canabigerolic (CBGA) este canabinoidul primar

Ceea ce face din cânepă o plantă unică este abilitatea sa de a produce acid canabigerolic (CBGA). Această substanță este precursorul celor trei ramuri moajore ale canabinoizilor: acidul tetrahidrocanabiolic (THCA), acidul canabidiolic (CBDA) și acidul canabichromenic (CBCA). Cânepa are enzime naturale, numite sintaze, care desfac CBGA și îl configurează în ramura dorită. Sintazele plantei (sintaza THC, sintaza CBD, sintaza CBC) sunt denumite după canabinoidul la a căui sintetizare contribuie. Atunci când oricare dintre acizii canabinoizi sunt expuși la căldură sau la o lumină ultravioletă prelungită își pierd o moleculă de dioxid de carbon (CO2). În acest punct, acizii sunt într-o formă neutră (CBG, THC, CBD, CBC etc.). În tulpinile cele mai folosite pentru aplicații medicale, CBGA este convertit imediat într-un alt canabinoid și nu se găsește în mod tipic în concentrații ridicate. Totuși, dacă o tulpină de cannabis este bogată în CBGA, atunci fumând această plantă CBGA se va transforma în canabigerol (CBG).

În vreme ce majoritatea tulpinilor de cannabis au mai pușin de 10% CBG, cânepa industrială are mult mai mult CBG. Astfel, în urma analizelor, s-a descoperit un procent de până la 94% CBG, cu 0,001% THC.

Astfel, prin testarea cânepii industriale s-au descoperit niveluri mult mai ridicate de canabigerol (CBG), decât în majoritatea tulpinilor de cannabis. Studii ulterioare au arătat că acest fenomen se poate datora unei gene recesive. Se crede că gena oprește planta să producă una dintre sintazele canabinoide (care convertește CBGA într-una dintre ramurile majore ale canabinoizilor).

Acestea fiind spuse, cultivatorii sunt capabili să manipuleze profilul de canabinoizi al unei plante prin ajustarea cantității de sintaze pe care le produce în mod natural. Astfel, dacă un cultivator vrea să se focalizeze pe un canabinoid specific, poate să facă asta prin încrucișarea a două plante care sunt predispuse să producă o cantitate mare din acel canabinoid. În cazul CBG, cultivatorul se va focaliza în schimb pe acele plante cu genă recesivă care inhibă abilitatea sintezei de canabinoizi. Odie Diesel este unul dintre noii cultivatori de la TGA genetics Subcool Seeds și a reușit să producă o tulpină cu niveluri ridicate de canabigerol (CBG). Conform site-ului TGA, Mickey Kush este o tulpină dominantă Sativa, rezultată din Sweet Irish Kush și Jack The Ripper. Această tulpină Mickey Kush nu numai că are 28,6% tetrahidrocanabinol (THC), dar site-ul se laudă, de asemenea, și cu conținutul ridicat de CBG al acestei tulpini.

Efectele Canabigerolului (CBG)

Cunoașterea referitoare la acest canabinoid specific și la efectele sale este cumva limitată. Restricțiile în ceea ce privește testarea cannabisului fac dificilă găsirea unor studii de cercetare de calitate asupra canabigerolului (CBG).

Canabigerolul (CBG) se pare că lucrează împreună cu ceilalți canabinoizi (cum ar fi THC și CBD) pentru a oferi o sinergie generală, precum și un echilibru. Astfel, CBG a fost clasificat ca un antagonist al receptorului CB1, care afectează sistemul nervos central. Din această cauză, se crede că CBG contracarează parțial starea paranoidă asociată în mod tipic cu tetrahidrocanabinolul (THC). De asemenea, s-a stabilit că canabigerolul (CBG) afectează rceptorul CB-2, care influențează și mai mult corpul. Totuși, cercetătorii nu sunt siguri, încă, dacă CBG susține sau inhibă activitatea receptorului CB-2.

Un alt efect pe care CBG îl are asupra creierului este că inhibă asimilarea de GABA, o substanță chimică cerebrală care stabilește cât de multă stimulare are nevoie un neuron pentru a genera o reacție. Atunci cînd GABA este inhibată, poate descrește anxietatea și tensiunea musculară, asemănător cu efectele canabidiolului (CBD).

Un studiu italian publicat în ediția din mai 2013 a revistei Biological Psychology sugerează că canabigerolul (CBG) are proprietăți puternic antiinflamatoare și poate fi de folos pacienților cu sindromul colonului iritabil. De asemenea, este de folos în tratamentul glaucomului, deoarece CBG poate crește drenarea fluidului din ochi și poate reduce astfel presiunea oculară. În plus, canabigerolul are calități antidepresive și poate inhiba creșterea tumorală.

Canabigerolul (CBG) merită mai multă atenție

Acidul canabigerolic (CBGA) nu este numai punctul de plecare pentru sintetizarea canabinoizilor, ci, s-a descoperit că acest acid are propriile sale beneficii, atunci când este fumat, moment în care devine canabigerol (CBG) ca rezultat al eliberării unei molecule de CO2 prin încălzire.

Datorită utilizărilor sale nou descoperite, cultivatori precum Odie Diesel au acordat mai multă atenție CBG-ului în cazul tulpinilor lor și pacienții ar trebui să le urmeze exemplul. Tulpinile medicale de cannabis, care au, de asemenea, concentrații ridicate de canabigerol (CBG) sunt susceptibile de a avea un efect mult mai echilibrat/ Se pare că CBG ajută creierul să reacționeze mai echilibrat la restul canabinoizilor, fiind vorba despre un efect sinergic.