Trebuie să menţionăm de la început că, deşi articolele din această secțiune se referă la un sortiment specific de propolis, mai precis cel provenind din anumite regiuni din Brazilia, efectele binefăcătoare ale propolisului sunt aproape identice, indiferent de zona în care acesta este recoltat.

Ştiinţa contemporană împarte prea adesea în părţi componente ansambluri care ar trebui studiate ca întreg, şi acesta este şi cazul propolisului. Deşi este adevărat că anumite substanţe din propolisul brazilian au efecte deosebite, şi tocmai de aceea ele constituie leit-motivul majorității articolelor următoare, veţi observa din cercetările prezentate că, în egală măsură, varietăţi „comune” de propolis, precum cel din România, au efecte identice. 

Ca atare, vă încurajăm să utilizaţi orice tip de preparat pe bază de propolis, în măsura în care vă este accesibil, pentru tratarea unor eventuale afecţiuni, chiar grave dacă este cazul, sau de ce nu, în mod preventiv.

În ceea ce priveşte produsele pe care le promovăm, acestea utilizează propolisul sub formă de extracte uleioase, fără alcool (EpiGenic-Pro), în care s-au separat doar substanţele active necesare pentru tratarea unor afecţiuni grave, fără a utiliza răşinile şi ceara care sunt specifice acestui produs natural, şi care pot avea rolul lor în tratarea unor afecţiuni dermatologice, sau la nivelul mucoaselor, dar sunt mai greu sau aproape de loc absorbite de către organism, atunci când sunt ingerate.

 

Va multumim.