• Acest subiect are 3 răspunsuri, o opinie și a fost actualizat ultima dată acum 8 ani, 6 luni de AvatarAnonim.
Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #5892
  AvatarAnonim
  Vizitator

  Am citit recent un articol despre uleiul de cocos ca poate fi folosit si pentru albirea dintilor. Imi poate spune cineva daca pot folosi si eu acest tratament.
  Va multumesc.

  #5893
  AvatarAnonim
  Vizitator

  Mai intai, o simpla curiozitate din partea noastra: de ce credeti dumneavoastra ca nu ati putea realiza acest tratament? Sau mai bine zis, pe ce baza ar trebui sa ne dam cu parerea?

  „Tratamentul” propriu-zis este, pe cate stim, inofensiv, si se poate realiza la fel de bine si cu ulei de masline sau de floarea soarelui, constand in clatirea gurii, prin impingerea repetata, relaxata, inainte si inapoi, prin interstitiile dentare, a unui ulei, timp de 10-20 minute, dimineata. Acest mod de operare este cunoscut de sute de ani, si are multiiple efecte, inclusiv o mai buna sanatate a cavitatii bucale.

  Despre albirea dintilor, ce sa spunem, nu stim, insa daca mor bacteriile, si placa va fi mai putina, in mod evident.

  Atentie! Dupa terminarea „ritualului”, uleiul se arunca. Se scuipa, mai precis, deci nu se inghite, dupa care se clateste gura.

  Totusi, pentru o mai buna detartrare, sugeram utilizarea unei periute electrice de buna calitate, si a unei paste de dinti naturale. Parodontik de la Viva-Natura indeparteaza destul de bine tartrul, daca nu o veti socoti prea abraziva, ArgiDent de la AquaNano la fel, insa nu este la fel de abraziva precum Parodontik. In toate cazurile, periuta electrica este necesara, si foarte eficienta.

  #5894
  AvatarAnonim
  Vizitator

  O intrebare ar fi cate persoane au testat acest tip de tratament ?

  #5895
  AvatarAnonim
  Vizitator

  O intrebare ar fi: noi de unde sa stim? Nu suntem clinica, nu suntem un grup de terapeuti, nu am recomandat tratamentul, nu avem o pasiune speciala in a realiza statistici despre eficienta unor astfel de tratamente.

  Este un tratament traditional Ayurvedic, si asta este tot ceea ce stim despre el.

  In ceea ce priveste albirea dintilor, ar fi bine sa stiti ca dintii sunt de os, iar osul nu este perfect alb decat uscat/mort, si uneori nici atunci. Tartrulm coloratiile datorate unor agenti coloranti (tutun, medicamente), sunt alte povesti.

  Ca atare, tratamentele de albire a dintilor, le consideram copilarii, cu exceptia eliminarii unor coloratii… imi scapa temenul… alogene.

  In ceea ce priveste tratamentul respectiv, se spune ca are si alte beneficii colaterale, si nu vedem ce v-ar impiedica sa il urmati 1-2-3 luni. Nu credem ca veti muri de la el. Eventual, veti fi binevenita sa postati poze aici pe forum, sau in alta parte, care sa arate cum v-a mers.

  Numai bine.

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.