#5826
AvatarAnonim
Vizitator

Va rugam sa faceti mai intai cea mai simpla experienta posibila, si anume sa puneti produsul cu pricina intr-un pahar mic (pentru a nu consuma foarte mult din el), de tipul celor folosite pentru bauturi alcoolice, de 50ml.
Veti observa imediat ca produsul nu este incolor, ci el are o culoare roz-violacee. In plus, daca veti urmari articolele de pe site-ul nostru, intr-unul dinte ele (<>) veti afla de ce concentratia mineralelor pur coloidale nu se masoara cu TDS-metrul.

In primele loturi produse, de acum cativa ani, flacoanele erau chiar incolore, iar acest fapt permitea oricarui client sa vada ca nu este vorba de apa chioara acolo, fapt foarte important, chiar daca dupa aceea respectiva persoana urma sa intrebe „dar de ce este roz”, deoarece (eventual) va fi citit pe cate undeva ca „metalele coloidale sunt transparente precum cristalul”. Acest aspect al culorii este si el lamurit in articolul <>, de pe site-ul nostru.

Oricum, pe scurt: cu TDS metrul se masoara solutiile de saruri, care sunt deci complet dizolvate in apa (Total Dissolved Solids), si nu suspensiile pur coloidale (de particule metalice) in apa distilata, acestea din urma neconducand curentul electric (daca apa a fost distilata bine, asa cum puteti chiat constata), cu atat mai putin cu cat particulele sunt mai „mari ca dimensiuni”, de exemplu undeva intre 5 si 40nm. Eventuala conductivitate care se poate masura, isi are cauza intr-o mobilitate nenula a particulelor, insa rezultatul masuratorii este aproape totdeauna eronat.

Din pacate, internetul este plin de informatii eronate, publicate de catre persoane care nu au nici macar minimul de studii de fizica si chimie, si de aceea va invitem din nou pe site-ul nostru, http://www.coloidale.ro, pentru a va informa din surse competente depsre suspensiile de particule metalice, numite metale coloidale.
De altfel, in foarte scurt timp (probabil in vreo luna) vom publica si o carte pe acest subiect, astfel incat utilizatorii sa fie mult mai bine informati. In cele din urma insa, toate articolele din carte vor fi publicate si pe site, iar o parte sunt deja.