Curba eliminare argint

Argintul coloidal: Unde ajunge dupa ce il bei? Cat ramane acolo?

De Roger Altman, Eng. Sc. D. mail:rogaltman@aol.com. 

Atenționare:

Acest raport este realizat doar cu scop informativ. Nu este destinat a fi un ghid pentru dozarea argintului coloidal în scop profilactic sau terapeutic. Rezultatele sunt bazate pe metabolismul unui singur individ și pe rata excreției organismului respectiv, factori care pot varia mult de la o persoană la alta.

Curba eliminării argintului, după încetarea ingerării, este cea din figura alăturată:

Sumar

O cantitate fixă de argint a fost ingerată zilnic timp de câteva luni, după care s-a realizat o balanță a argintului pe o perioadă de 24 h, prin măsurarea cantității de argint găsite în fecale, urină, unghii, păr și transpirație. După estimarea cantității de argint conținută în fiecare dintre aceste surse, s-a ajuns la concluzia că studiul urinei și fecalelor este suficient pentru o aproximare corectă a eliminării argintului din corp. Acest studiu a fost urmat de un al doilea efort, extensiv, de monitorizare a cantității reziduale de argint eliminate în timp, studiind săptămânal (iar mai târziu trisăptămânal) urina și fecalele. În timpul acestei perioade s-a realizat o singură probă pentru determinarea influenței cantității de apă ingerate în ceea ce privește eliminarea argintului în urină.

Concluzii

Ingerarea argintului coloidal corect preparat nu rezultă în acumularea acestuia în corp. Nu există nicio evidență că argintul coloidal s-ar depozita semnificativ în unghii sau păr și, de fapt, datele conduc la concluzia că, după ingerarea a mai mult de 2 mg de argint zilnic timp de câteva luni, argintul pare să fie evacuat prin corp, în cea mai mare parte prin urină, la aproape aceeași rată în care este consumat. Mai mult, după încetarea ingerării de argint coloidal, jumătate din argintul coloidal care mai există în corp va fi eliminat prin urină și fecale (pe măsură ce trece timpul, din ce în ce mai mult prin fecale, în mai puțin de o lună. Chiar și acest timp de remanență poate fi redus semnificativ dacă se beau câțiva litri de apă zilnic (n.t. – nu recomandăm consumarea unei cantități mai mari de 2-3 litri de apă zilnic, pentru perioade îndelungate).