Sursa: medicalmarijuana.com

Deși nu există studii clinice asupra ființelor umane, legate de boli precum ulcerele gastrice sau sindromul de colon iritabil, există suficiente studii efectuate asupra animalelor, care certifică reducerea spasmelor intestinale, a ulcerațiilor și a hipersecreției gastrice.

Aceste efecte apar în special datorită acțiunii acțiunii canabinoizilor asupra receptorilor CB1, ceea ce duce la relaxarea mușchilor netezi, și scăderea, dependentă de doză, a secreției acizilor gastrici.

Totodată, atât endocanabinoizii, cât și canabinoizi sintetici, au efecte protectoare și antiinflamatoare, la nivelul mucoaselor. Astfel, anandamida, metanandamida, și WIN55,212-2, au ameliorat leziunile mucoasei gastrice, induse prin ingerarea etanolului 100%. Coroborat cu acțiunea antiinflamatoare pe care canabinoizii o au (cum ar fi acțiunea de inhibare selectivă a COX2 de către canabidiol), se constată un potențial foarte mare de utilizare a acestor substanțe în tratamentul bolilor gastrointestinale.

Recomandări: hibrizi indica/sativa, extracte din planta integrală, tincturi (ambele sublingual), vaporizare, supozitoare, sau, eventual, sub formă gătită..