Selectați pagina

Ienupăr, boabe, ulei esențial natural FlorEsențial, 10mL

55,00 lei

SKU: ulei_esential_ienupar_floresential_10 Categorie:

Descriere

Descriere

Boabele de ienupăr au fost cunoscute de civilizațiile străvechi și se pare că au fost importate în Grecia din Egipt. Grecii credeau că luând aceste boabe de ienupăr le creștea puterea fizică și astfel erau utilizate de atleți la competițiile olimpice. Romanii utilizau ienupărul ca substitut pentru piperul negru și lung.
 

Beneficii

Uleiul de ienupăr este considerat a fi uleiul miracol de vechii europeni, care îl utilizau pentru tratarea holerei, dizenteriei, febrei tifoide și teniazei.
Atunci când este inhalat regulat, uleiul de ienupăr reglează apetitul și întărește sistemul imunitar.
Uleiul de ienupăr constă din acizi grași și se comportă similar uleiului de pește, îmbunătățind circulația hepatică și reducând leziunile hepatice.
Universitatea medicală din Gdansk, Polonia, a publicat un raport în 2003, referitor la proprietățile antifungice și antibacteriene ale uleiului de ienupăr care, astfel, previne infecțiile microbiene.
Central europenii utilizează uleiul de ienupăr pentru infecții gastrointestinale și reumatism.
Uleiul de ienupăr constă din monoterpene care sunt binefăcătoare sistemului intestinal, purificându-l.
Fiind antiinflamator, tratează eficient mușchii suprasolicitați, guta, durerile de spate, spasmele, crampele musculare și artrita. 
Uleiul de ienupăr crește circulația sanguină, astfel încât sângele poate aduce nutrienții în fiecare colțișor al corpului.
Uleiul de ienupăr este de ajutor în caz de uretrită, pietre la rinichi, retenție de apă și balonări.
Compușii chimici din uleiul de ienupăr elimină radicalii liberi din corp, care sunt prezenți în sânge și celule.
Este utilizat de asemenea în ulcere, eczeme, sciatică și febra fânului.
De asemenea, este de ajutor în tăieturi, dermatite, congestie limfatică, flatulență, mahmureală și răni.
Alte beneficii includ tratarea porilor blocați, a încheiturilor umflate și a oboselii musculare.
Uleiul de ienupăr este antiseptic, antispasmodic, diuretic, nervin, depurativ, sedativ, rubefacient și astringent.
Uleiul de ienupăr este utilizat ca și condiment în bucătăria europeană.
Uleiul de ienupăr este utilizat în parfumerie, cosmetică și, de asemenea, în aromatizarea ginului.
În spitalele din Franța, uleiul de ienupăr este utilizat pentru purificarea aerului, iar tibetanii folosesc uleiul de ienupăr pentru bețișoarele parfumate.
În aromaterapie, uleiul de ienupr este folosit pentru a elimina probleme legate de stres, cum ar fi tensiunea nervoasă și anxietatea. Uleiul este un bun insecticid.

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Greutate 0,05 kg

Coș de cumpărături

Cont

Îți răspundem

Plătiți în siguranță

Puteți efectua plățile online fie prin intermediul cardului de debit/credit, fie din contul dumneavoastră PayPal.

Reduceri.

La cumpărături cu valoare mai mare, primești reduceri suplimentare! Află mai mult...

Transport gratuit

Pentru comenzi cu valoarea minimă de 150 lei.

EasyBox: o livrare mai ... când vrei tu

Acum poți primi produsele în ce EasyBox vrei tu! Citește mai mult despre livrarea prin Locker Sameday...