Selectați pagina

Copaiba, ulei esențial natural, 10ml

30,00 lei

SKU: Ulei_esențial_de_copaiba_10ml Categorie:

Descriere

Descriere

Copaifera langsdorfii

Ulei esențial, 100% natural.

 

Uleiul esențial de copaiba este obținut din arborii din genul Copaifera, cel mai adesea din specia Copaifera langsdorfii (cultivat pe scară largă în America Centrală și de Sud).
Rășina din care se extrage uleiul esențial se colectează prin incizarea (găurirea) trunchiului, uleiul esențial extrăgându-se ulterior, prin hidrodistilare.
Această rășină a fost utilizată din cele mai vechi timpuri de către localnici, în diverse scopuri:
– ca antiinflamator
– pentru întreținerea sănătății sistemului respirator (în special pentru vindecarea plămânilor)
– ameliorarea durerilor
– antiinfecțios, incluzând infecțiile vezicii urinare sau gonoree
– ca afrodisiac
– ca și contraceptiv
– în scop cosmetic
Deși multe dintre proprietățile uleiului esențial și rășinilor de copaiba sunt cunoscute anecdotic, totuși au existat și se fac în continuare și cercetări specifice, în special privitor la proprietățile antioxidante, antiinflamatoare, antimicrobiene (inclusiv la nivel oral), de reducere a durerii, ca antiparazitar.
Uleiul esențial de Copaiba se poate aplica extern, pentru ameliorarea stărilor inflamatoare, a durerilor, sau pentru a ajuta la vindecarea rănilor. De obicei, această aplicare se realizează prin diluarea într-un ulei purtător, ales după preferințe sau corelat cu problema respectivă.
Totodată, el poate fi inclus în uleiuri de masaj, aplicat prin intermediul compreselor, în creme sau loțiuni.
În aromaterapie, se va avea grijă totdeauna să se utilizeze doar în cantitatea necesară, fără a se exagera.
Atunci când este utilizat pe cale orală, se va apela totdeauna la un consultant de specialitate, pentru o dozare corectă. Ca și orice alt ulei esențial, ingerarea acestuia se va realiza doar cu un purtător (miere, ulei, lactate, pâine, etc), și de preferință nu pe stomacul gol. Totdeauna se va studia mai  întâi existența unei alergii, prin aplicarea pe o zonă sensibilă a pielii.
 

Informații suplimentare

Informații suplimentare

Greutate 0,05 kg

Coș de cumpărături

Cont

Îți răspundem

Plătiți în siguranță

Puteți efectua plățile online fie prin intermediul cardului de debit/credit, fie din contul dumneavoastră PayPal.

Reduceri.

La cumpărături cu valoare mai mare, primești reduceri suplimentare! Află mai mult...

Transport gratuit

Pentru comenzi cu valoarea minimă de 150 lei.

EasyBox: o livrare mai ... când vrei tu

Acum poți primi produsele în ce EasyBox vrei tu! Citește mai mult despre livrarea prin Locker Sameday...