Aloe Vera a fost utilizată de mii de ani pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Gelul din interiorul frunzelor a fost utilizat pe cale orală sau topic, pentru tratarea arsurilor, constipației, uscăciunii pielii, durerilor, inflamațiilor. Pentru a utiliza la rândul dumneavoastră Aloe vera în aceste scopuri, va trebui să știți cum să îi tăiați frunzele pentru a scoate gelul din interior.

  1. Alegerea frunzelor

    • Cele mai potrivite frunze pentru recoltarea gelului sunt cele mari, sănătoase, de la baza plantei. Puteți alege una-două frunze dintre acestea. Ele trebuie să aibă cel puțin 20 cm lungime, să fie groase, verzi și să crească cât ai aproape de sol. Dacă frunzele sunt prea mici, nu cresc în apropierea solului, sau sunt îndreptate către în sus din mijlocul plantei, nu ar trebui îndepărtate, deoarece nu sunt mature încă. Efectele terapeutice cele mai puternice sunt obținute de la gelul din interiorul frunzelor mature.

    Tăierea și pregătirea frunzelor

    • Folosiți un cuțit cast mai ascuțit, fără zimți, și tăiați frunza de la bază. Așezați frunza într-un bol, cu tăietura către în jos, și lăsați-o circa 15 minute, pentru a se scurge latexul galben pe care îl secretă. După aceasta, așezați frunza pe placa de tăiere, tăiați vârful și părțile laterale. După aceasta puteți tăia frunza în două pe lungime, separând cele doua fețe ale frunzei. În cele din urmă, cu o lingură, recoltați gelul de pe cele două părți interioare. Gelul se utilizează imediat, sau se poate păstra în congelator pentru perioade mai lungi de timp (până la un an).