UN COLAJ AL EFECTELOR NEGATIVE ENERGETICE ȘI SPIRITUALE ALE CONSUMULUI DE MARIJUANA. SUGESTII PENTRU REVENIRE.

Tracey Ravenowl MSE Mob: 0417 618 972
Kyle Grimshaw-Jones ND, RT www.conscioushealing.com.au
Motto: Drogurile împiedică evoluția conștiinței umane.
– Tracey Ravenowl

1. Marijuana slăbește și supraexpansionează corpul eteric, corp care este matrița corpului fizic. Asupra acestui corp, eteric, se acționează în tratamentele homeopatice sau prin acupunctură.

2. Marijuana cauzează scurgerea energiei prin fisurile eterice, care devin puncte ale instalării bolilor în corpul fizic, și de care se vor atașa entități inferioare, care vor influența personalitatea utilizatorului, chiar dacă acesta nu știe sau nu crede aceasta.

3. Aceste fenomene duc la luarea deciziilor pe baza unor influențe inferioare, instinctuale, în locul utilizării intuiției spirituale, bunului simț, gândirii analitice superioare.

4. Marijuana perturbă fluxul mental, și diminuează conștiența de sine, ceea ce deschide calea către condiții precum schizofrenia.

5. Marijuana coboară nivelul de conștiință, făcând prevalentă rezonanța cu planul eteric (emotional), și astral inferior, aceste planuri părând a fi acum stări normale de conștiință. Cu toate acestea, deși noi funcționăm și în aceste … regimuri de vibrație, ele făcând parte integrantă din structura complexă a ființei umane, totuși, chiar și atunci când ne referim la aspecte eterice superioare, sau la cele mentale, oricât de elevate, este bine să știm că țelul fundamental al evoluției ființei umane este dincolo de aceste planuri, iar menținerea conștiinței predominant în aceste zone, va întârzia pentru foarte mult timp evoluția ființei respective.

6. Marijuana poate cauza disocieri la nivelul conștiinței, adică dezintegrări între aspectele fizice, mentale și emoționale ale ființei, manifestate prin inabilitatea de asimți, gândi și acționa corespunzător, în mod simultan.

7. Marijuana te poate pune într-o stare de dezechilibru energetic (manifestat la nivelul centrilor de forță, chakra) și endocrin, manifestările putând fi din cele mai diverse: toane, transpirație nocturnă, sindrom premenstrual, etc…

8. Deși aparent, inițial, marijuana îți înalță nivelul de vibrație și te face mai senzitiv (în etapa sattvică), deschizându-te față de aspecte uneori necunoscute până atunci, efectul ulterior (care apare în etapele rajasice și tamasice, atât pe termen lung cât și pe termen scurt), este acela că posibilitatea de a atinge de unul singur aspectele superioare respective (fără a utiliza substanța respectivă, și chiar și în acest fel) va fi diminuată până la anulare, așa cum se petrece cu orice suprastimulare de orice natură, mai ales realizată prin intermediul corpului fizic.

9. Fragmentarea mentală pe care marijuana o induce în multe cazuri, poate fi un punct de plecare în dezvoltarea unu igrad remarcabil de negare a realității. Utilizatorul cronic de marijana consideră cel mai adesea complet justificat motivul utilizării ei, și va ignora orice altă informație contrară complet, eventual justificându-și comportamentul prin fraze șablon și scuze cel mai adesea puerile. Acest comportament este în mod… convenabil (ca să zicem așa) întărit de tulburările de memorie și înțelegere deja induse, și vor susține că pe ei nimic altceva nu îi ajută pentru a se relaxa, pentru a se desprinde, pentru a se expansiona la nivel de conștiință, chiar dacă i se vor puncta toate aspectele nocive emoționale, mentale și fizice.

10. Modalități și stil de viață pentru repararea efectelor negative și eliminarea dependenței de utilizarea marijuanei.

 • utilizarea plantelor medicinale, conform prescripției unui specialist fitoterapeut
 • sport: alergare, înot, unele arte marțiale (aikido)
 • practici spirituale: meditație, hatha-yoga, qigong, aikido (practicat ca și cale spirituală), practica esoterică isihastă a rugăciunii, sau alte practici spirituale, de preferință sub ghidarea unor instructori competenți
 • o dietă sănătoasă, cel mai bine lacto-ovo-vegetariană
 • un stil de viață dinamic dar armonios, îmbinând în el orice activitate care ne poate împlini sufletește. A fi activ, fie pentru noi, fie pentru ceilalți, în permanență, dar în mod armonios, pe cât posibil fără a ne implica egotic în scopurile urmărite, sau a ne epuiza fizic sau mental, este de altfel o practică spirituală de excepție.
 • evitarea agățării de orice emoții negative. Viața e oricum prea scurtă, pentru a lua în seamă așa ceva. Iertarea altora, și chiar a noastră, reală, este de altfel o practică spirituală foarte … înaltă.
 • cultivarea armoniei și a frumosului în viața noastră, fără a cădea în extrema unei anumite … pedanterii sau a unor obsesii în această direcție, urmărind a nu ne depăși posibiitățile de … orice natură, ne va aduce multă pace și rafinament lăuntric.
 • neascultarea vocilor lăuntrice, și a puseelor emoționale și senzoriale negative (a, ce aș mai fuma, stai că de fapt nu era așa rău, ba chiar uite a fost bine, etc…). Pur și simplu fiți indiferenți la ele, sunt gânduri și emoții trecătoare, care nu se vor amplifica decât dacă le veți lua în seamă, asemenea unor … câini vagabonzi.
  Cu siguranță veți găsi multe astfel de posibilități. Ele vor funcționa în cazul multor situații pe care este necesar să le depășim, nu doar a dependenței de un anumit drog, fie el cafea, tutun, alcool, sau altele asemenea.
 • Țineți cont că o asemenea … evoluție durează uzual circa 7 ani, acesta fiind un ciclu al … desprinderii de o anumită obișnuință negativă, cel puțin dacă … totul merge bine.

In tantre (învățăturile teoretice privitoare la practica yoga) există multe metode care sunt recomandate pentru trezirea lui kundalini. Una dintre ele se bazează pe plante. Totusi, acesta nu inseamna folosirea drogurilor. Cuvantul folosit in texte este „aushadi”, care este tradus ca si „plante” (medicinale).
In Vede si in istoria Indiei si a arienilor puteti gasi unele precizări legate de o anumită plantă, care poarta numele de soma. Oamenii obisnuiau să îi ingerezesucul pentru a-si induce anumite experiente spirituale, urmând procedee secrete care le fuseseră precizate în mod clar de învățătorii lor.  Aceasta oferea viziuni si anumite experiente de trezire a conștiinței iluminate.
Asemnatoare cu soma exista și alte plante cunoscute in India de către cei inițiați, dar care in decursul timpului au fost in mod nepotrivit folosite, de către oameni care nu erau pregatiti sa le utilizeze corect.
Prin urmare, pentru a elimina acest pericol, cunoasterea lui aushadhi (a utilizării plantelor psihoactive în scopuri spirituale) a fost ocultată. Astăzi noi incă stim despre anumite ierburi care au cu sigurantă efecte în expansionarea minții, dar nu răspândim această cunoastere deoarece a face aceasta este interzis [de maestrii autentici].

Desi multi oameni sunt fascinati să obțină trezirea lui kundalini, omul nu este (de obicei) suficient de pregatit, neavând un control mental, emotional, fizic,  pentru a realiza aceasta. Daca el utilizează droguri, energia latentă kundalini s-ar putea sa fie „zgaltaita” si s-ar putea ca brusc sa se trezească sau chiar să se ridice (în mod haotic), dar daca mintea si emotiile sale sunt impure, blocate (ca să zicem așa) în stări mentale și trăiri emoționale inferioare, este cert că el urmează sa aiba o experienta dureroasa, chiar dacă la început este posibil să nu realizeze aceasta.
Traditional, cunoasterea lui „aushadi” a fost transmisă direct, oral, de la învățător la discipol, dar astazi nu predau aceste informatii nici macar celor mai apropiati discipoli sannyasini.

Candva, cand omenirea se va transforma, si va deveni evident un mai bun comportament general la nivel emotional, intelectual, fizic si mental, atunci acestă știinta s-ar putea sa fie din nou revelata.

Din cauza ingrijorarii fata de droguri, am citit multe despre ele. Singurul contact pe care l-am avut vreodata cu drogurile a fost marijuana.
Nu am luat-o pentru a-mi trezi energia kundalini, pentru ca am considerat si consider in mod ferm că nici marijuana si nici altceva asemanator nu pot trezi kundalini. Totusi, am avut un motiv atunci cand am luat marijuana sau ganja.
In acea perioada nu eram in Rishikesh in ashramul maestrului meu.
Trăiam in Gangotri, la 10.000 de picioare deasupra nivelului marii, acolo unde izvorăste Gangele. Aici ninge aproape noua luni pe an si apa e inghetata.
Am trait in acel loc pentru noua luni si fiecare zi in care am fumat ganja si am practicat pranayama dela 7 la 9 ore pe zi deoarece era foarte frig. Dupa aceasta, am racit foarte tare si am fost nevoit să cobor de pe munte doarece nu mai aveam bani si camera in care locuiam era rece si umeda.

Cand, in sfarsit, am ajuns jos s-a stabilit că aveam tuberculoză. In decursul timpului m-am tratat cu mijloace naturale dar, datorită folosirii marijuanei, am pierdut unul din cele mai speciale daruri cu care ma dotase natura. In mod nativ, am avut o memorie fotografica extraordinară, si eram foarte mandru de ea. Cu ochii inchisi putea să vad pasaje din carti in acelasi mod in care le-as fi citit cu ochii deschisi. Daca cineva mi-ar fi citit 55 de minute un text in engleza sau hindi puteam sa imi aduc aminte fiecare cuvand , accent, punct sau virgula. Putea chiar să repoduc textul la masina de scris. Aceasta memorie era superioară si este fantastic sa fii in stare să reproduci o intrega conversatie, mentinand chiar si rasetele sau accentele din paranteze.

Datorita acestei memorii puteam sa invat foarte mult din textele antice.
Cu toate acestea, dupa experienta mea cu marijuana am pierdut complet aceasta memorie fotografica. De aceea, personal, nu am o parere buna despre folosirea drogurilor.

Sannyasinii, sadhusii si fachirii din India iau ganja din cand in cand. O pun intr-o pipa si o fumează.
Au observat că, folosind ganja, dorinta sexuală este eradicata, sublimata sau dezintegrata. Chiar si gospodarii folosesc ganja pentru asa ceva. De asemenea, sunt convins ca ganja are multe proprietati medicinale si poate imbuntatati anumite aspecte ale sanatatii. Cu toate acestea, va asigur ca este fara rost sa folositi folositi acest drog pentru a va trezi kundalini. 
Kundalini este o forta latentă, si numai acele metode care ajung profund in structura subtilă a ființei umane pot fi folosite pentru a o trezi.