Sursa: medicalmarijuana.com

Sistemul endocanabinoid este un sistem regulator important în ceea ce privește tractul intestinului gros, lucrând atât pentru controlul digestiei, cât și al imunității, două funcții majore ale intestinului. Studiile arată că receptorul CB2 poate reprezenta un mecanism intrinsec al intestinului, în stare de a contracara hipermotilitatea, inflamația intestinală și posibila proliferare necontrolată a celulelor. Datorită faptului că receptorul CB2 este crescut în stările de colon iritabil, agoniștii pentru CB2, care sunt lipsiți de efectele psihotropice caracteristice mediate de CB1, ar putea reprezenta compuși terapeutici atractivi pentru managementul problemelor intestinale.
 Recomandări: tratați cu marijuana medicală, folosiți extractul din toată planta, hibrizi Indica x Sativa, supozitoare, vaporizator, alimente, unt, tincturi. Urmăriți să stați pe vine când defecați.
Nota traducătorului: În cazul existenței unor hemoroizi sau diverticuli, datorită slăbirii pereților vaselor de sânge, este posibilă apariția de sângerări ca urmare a consumulu ide cannabis. În cazul existenței unei asemenea probleme, este mai bine să întrerupeți consumul de cannabis la apariția eventualelor sângerări.