Sursa: medicalmarijuana.com

Au fost realizate cercetări referitoare la efectul canabinoizilor asupra unor boli de tip inflamator sau ereditar, de tipul psoriazis-ului și afecțiunii Darier. S-a constatat că agoniștii receptorilor canabinoizi și vaniloizi, pot amplifica exprimarea genetică SERCA2, și a pompei de calciu ATP2A2, atât în keratinocite cultivate cât și in vivo (atât pentru ființe umane cât și de șoareci). În plus, receptorii CB1 și CB2, precum și câteva izoforme ale receptorilor vaniloizi TRPV, sunt exprimate în aceste celule (keratinocitele epidermei umane). Un alt exemplu de efect din această categorie, este cel specificat în patentul japonez cu numărul 5-345722, arată că agonistul canabinoid N-palmitoyl-atanolamida (palmidrol), este util ca agent terapeutic pentru dermatite atopice și alte afecțiuni autoimune.

Aceste acțiuni sunt utile pentru prevenirea și/sau tratamentul bolilor de piele induse de către metabolismul anormal al calciului, precum în cazul afecțiunii Darier, Hailey-Hailey, dar și în alte afecțiuni asemănătoare, precum psoriazisul.

Recomandări: hibrizi indica/sativa, extracte integrale din plantă, oral (tincturi, extracte ueioase) sau topic (mai ales extractele uleioase).