Ne place să credem că ne pricepem la multe, însă uneori avem parte de surprize (plăcute), venind din partea unor utilizatori foarte inspirați, astfel încât să putem spune: am aflat-o și pe asta!

 

La fel s-a petrecut și în acest caz.

 

Aurul s-a utilizat și se utilizează în remedierea unor tulburări emoționale sau psihice, fie sub forma unor remedii homeopate, fie sub forma mineralelor coloidale (lichide sau sub formă de pulberi, precum așa-numitele cenuși utilizate în medicina Ayurveda).

Cu toate acestea, utilizarea lor este destinată de obicei ființelor umane. Dacă în cazul argintului sau cuprului coloidal, aplicabilitatea lor în tratarea infecțiilor este firesc să fie extinsă și în cazul animalelor, utilizarea unor astfel de remedii în cazul unor probleme a căror specific este mai profund este neobișnuită.

Astfel, într-o discuție cu una dintre clientele noastre, am primit mulțumiri pentru efectele excepționale pe care le-au avut mineralele coloidale. Sigur, știam că pot fi chiar foarte utile, dar nu știam la ce se referă. Răspunsul ne-a luat prin surprindere: pisicuța ei, încă mică, avea crize de epilepsie. Mărturisim că nu am văzut vreodată așa ceva. La pisici vrem să spunem, căci la oameni, din păcate, am avut ocazia.

Ceea ce a bucurat-o foarte mult a fost că, după doar câteva lingurițe de aur coloidal, puse în apa de băut (probabil timp de câteva zile consecutiv), pisicuța nu a mai avut nici o astfel de criză.

Efectele notabile în ceea ce privește ameliorarea tulburărilor emoționale sau chiar afecțiunilor psihice, sunt cunoscute de secole în cazul utilizării aurului, sub diverse forme, în cazul ființelor umane.

Între structurile sufletești ale ființelor umane și ale animalelor există diferențe mari, și nu este aici locul pentru a le expune. Aceste tipuri de probleme sunt generate, în cea mai mare parte a cazurilor, de afectări ale unor asemenea structuri, mai mult sau mai puțin profunde (căci ele sunt de o complexitate foarte mare), chiar dacă efectele pot fi sesizate și la nivelul creierului, fizic vorbind.

Date fiind diferențele specifice, extinderea efectelor și la animale este surprinzătoare, dar nu de neînțeles. În orice caz, putem spune că ne bucură să luăm la cunoștință de astfel de efecte.

Conform cu ceea ce se precizează în unele tratate esoterice (să uităm pentru o secundă de Darwin și teoriile evoluționiste de factură … materialist dialectică), viața animalelor alături de ființele umane are rolul (sau așa ar trebui) de a le ajuta pe acestea să înainteze pe calea evoluției (lor spirituale). Uneori însă, din păcate, noi oamenii avem de învățat de la ele. Mai mult, se știe că adeseori, animalele ajută oamenii să se vindece sau să treacă peste anumite momente emoționale dificile, absorbindu-le o seamă de energii nocive (care le și fac să se îmbolnăvească grav, atunci când sunt în exces).

Iată că prin intermediul aurului coloidal, avem posibilitatea ca, în afara ocrotirii pentru care ne asumăm responsabilitatea într-un astfel de caz, să le ajutăm și în alte moduri nebănuite.

Ne putem întreba, ținând cont de cele aflate: oare dacă pe ele le ajută atât de mult, care ar putea fi efectele în cazul oamenilor?

Răspundem (tot) noi: cu adevărat nebănuite!