Sursa: medicalmarijuana.com

Anorexia reprezintă pierderea acută a apetitului, asociată adesea cu factori psihologici. Diverse boli de stomac, reacții secundare la medicamente, utilizarea unor droguri precum cocaina sau heroina, pot cauza deasemenea anorexia. Unele forme de anorexie se dezvoltă ca urmare a unui răspuns exagerat la standarde aberante de privind frumusețea (anorexia nervosa).

Potențialul cannabis-ului de a ameliora această afecțiune poate depinde de factori psihologici. Canabinoizii pot avea un efect minim de stimulare a apetitului în cazul anorexiei nervoase. Există deja foarte multe dovezi privind proprietăților canabinoizilor de inducere a foamei, în special a THC-ului, mai ales în situațiile în care sursa anorexiei este de natură fizică, precum în cazul cașexiei. THC-ul sintetic (marinol) de exemplu, este prescris în cazul cașexiei, a epuizării date de SIDA sau chimioterapiei.

Efectul de stimulare a apetitului în cazul THC-ului este observat pornind de la doze de 5mg/zi în total, divizat în mai multe doze. În cazul în care este necesar, doza poate fi crescută până la 20mg. Într-un studiu realizat pe termen lung pe 94 pacienți bolnavi de SIDA, s-a confirmat efectul de stimulare a apetitului . Pacienții si-au menținut o masă corporală stabilă pe timpul tratamentului.