Aloe vera este o plantă foarte ușor de îngrijit. Sunt plante suculente, deci își formează propriile depozite de apă în frunze, și de aceea nu necesită cantități ridicate de apă. Cu toate acestea, ele au nevoie de multă lumină. Printre semnele care arată că sănătatea planelor dumneavoastră se deteriorează, se numără: poziția frunzelor (înspre în jos în loc de înspre în sus), culoarea acestora (maro sau galbene în loc de verde), precum și textura frunzelor (moi, în loc să fie tari). Dacă planta dumneavoastră suferă, există un număr de remedii pentru aceasta.

Instrucțiuni

  • 1

   Plasați aloe vera într-o cameră cu multă lumină.

  • 2

   Schimbați ghiveciul cu unul mai larg. Deoarece rădăcinile acestei plante cresc mult, este posibil să constatați că un vas mai mare face minuni pentru sănătatea plantei dumneavoastră. Aveți grijă să plasați pietriș mărunt pe fundul vasului pentru drenaj.

  •  

   3

   Udați aloe vera în momentul în care solul devine uscat la atingere. Plasați ghiveciul într-o tavă și udați planta până când apa se scurge în tavă. Puteți de asemenea să puneți apă în tavă, pentru a uda planta de jos în sus.

  • 4

   Fertilizați planta primăvara.