#5809
AvatarAnonim
Vizitator

Argintul coloidal este bun si pentru copii, desigur. Cantitatile utilizate sunt in general proportionale cu greutatea corporala. Astfel, daca pentru un adult de 60-70kg se recomanda o cantitate anume, pentru un copil de 12-15kg (de exemplu) se va utiliza a 5a parte din doza respectiva, si in mod similar se calculeaza penru alte greutati corporale.

Totusi: in cazul copiilor sub 7 ani nu sugeram utilizarea profilactica, decat foarte diluat. Nu este chiar ca … pe unele posturi TV, argintul isi poate avea si probleme lui la excese.
In cazul unui adult, ca doza de soc se poate utiliza un maxim de 1 litru de argint, administrat in 1-4 zile, de mai multe ori pe zi. Aceasta insa se face doar in cazuri acute, pentru afectiuni serioase (gripe, raceli, bronsite).
In acest caz, doza maxima, pe toata perioada administrarii (pentru greutatile corporale exemplificate), va fi de circa 200ml, in doze care sa acopere intreaga perioada (4 zile cate 50ml / zi de exemplu, sau 4 doze de 50ml intr-o zi, in masura in care este posibil – si adultii au uneori efecte secundare la doze ridicate).

Asemenea doze nu se vor folosi niciodata pe termen lung. Pe termen lung, doza de intretinere este, pentru un adult, de 20-50ml pe zi. Pentru un copil, ea va trebuie sa fie asadar proportional redusa, si se va administra totdeauna diluata in apa plata, in 2-3 doze pe zi. In cazul greutatii exemplificate, doza tipica zilnica poate fi deci de 5-6 ml, maxim 10 ml, si sugeram sa fie administrata doar in perioadele in care pot sa apara probleme. In mod normal veti observa ca aceste perioade se vor rari.

Numai bine.