#5828
AvatarAnonim
Vizitator

Acum cateva zile citeam in revista proprie a unui mare producator de suplimente alimentare din Romania o descriere a unui produs nou de al dumnealor. Nu conteaza firma, nu conteaza preparatul. Ideea e ca, la un moment dat, in cursul (auto) laudarii produsului (care de altfel poate ca e chiar foarte bun), se punea in mod retoric o intrebare:

„Este deci acest produs bun la toate?”

Dupa aceasta, urma o insiruire de calitati si efecte (nu le discutam realitatea), urmata de concluzie:

„Da, este bun la toate!”

Am ras copios, si am comparat situatia cu aceea a reclamelor de pe posturile de televiziune, constatand ca e similara.

Raspunsul nostru este si va fi: argintul coloidal este foarte bun la foarte multe afectiuni fizice. In cazul persoanelor sanatoase este posibil chiar sa le amplifice anumite… calitati psihice (o stare mai ampla de liniste interioara de exemplu, un anumit gen de sensibilitate elevata, etc).

Cu toate acestea el poate avea si efecte secundare consumat in exces. In cazul argintului coloidal exces inseamna destul de mult, cam 500-1000 de litri de argint coloidal, intr-o perioada scurta, de doar cativa ani (echivalentul a 5-10 grame de argint ingerat).
De asemenea, in anumite afectiuni, in procesul de vindecare, pot aparea si efecte dificil de suportat.

Exista studii care arata ca este util in foarte multe afectiuni.
Cu toate acestea, actiunile sunt dependente atat de doza cat si de persoana. In experienta noastra am intalnit cazuri in care efectele au fost nule (desi se face mare tam-tam ca ar avea efecte in situatii de genul respectiv), precum si cazuri in care efectele au fost miraculoase.

De aceea noi ii sfactuim pe potentialii utilizatori sa pastreze rezerva necesara. Nu se poate ca un singur produs sa trateze poate bolile, si un singur aliment sa acopere toate necesitatile organismului.

In masura in care ne va fi posibil vom publica in cursul lunii mai 2012 o lista cu tulburarile la care argintul coloidal ar putea avea efect, precum si cu protocoalele de tratament aferente. Aceasta lista este lunga, insa nu are nici o legatura cu cele „650 de afectiuni pe care le vindeca argintul”, asa cum gasiti in foarte multe articole de pe internet (si copiate de la un site la celalalt).

De fapt, noi v-am sugera chiar sa treceti la alt site sau producator cand intalniti aceasta afirmatie care, la origini, se refera la o specificatie despre circa 650 de tulpini bacteriene si virale (unele ale aceleiasi specii) asupra carora argintul ar putea avea sau are efect.

In general, cele mai uzual tratate, si cu cele mai bune efecte, au fost afectiunile infectioase, unele afectiuni inflamatorii (nu toate insa), probleme de regenerare a tesuturilor (in special dupa operatii), anumite probleme legate de starea generala de sanatate fara o cauza precis cunoscuta. Vom urmari sa adunam aceste cazuri la un moment dat intr-un articol dar va mai dura.