Diabet

Diabetul este o boală comună, care afectează peste 380 de milioane de oameni din întreaga lume.

Diabetul este o tulburare metabolică care diminuează capacitatea unui individ de a utiliza zahărul din organism pentru a genera energie, din cauza căruia zahărul rămâne în sânge. Cel ce suferă de diabet simte nevoia de a urina frecvent și este adesea însetat sau înfometat. Când este lăsat netratat, diabetul poate duce la complicații precum insuficiența renală, slăbirea capacității oculare și chiar boli cardiace.

 

Care sunt tipurile majore de diabet ?

Diabetul de tip I este o boală virală care apare, în general, în primii ani de viață ai unui individ, și duce la distrugerea celulelor pancreatice care produc insulină. În această situație, pancreasul nu poate produce suficientă insulină pentru a menține niveluri scăzute de glicemie.

Diabetul de tip II se regăsește în general la adulți, unde celulele organismului devin atât de toxice încât nu pot accepta insulina produsă în organism. Acesta este cel mai frecvent tip de diabet.

Cum pot ajuta uleiurile esențiale în cazurile de diabet?

Aromaterapia este una dintre cele mai bune terapii alternative care poate fi utilizată pentru tratarea bolilor precum diabetul. Uleiurile esențiale mențin glicemia scăzută. Datorită celor 50 de milioane de receptori olfactivi prezenți în interiorul nărilor, uleiurile esențiale pot fi absorbite direct în sânge, pentru a-și începe imediat acțiunea lor. Acestea fiind spuse, iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru diabetici.

Cele mai bune 17 uleiuri esențiale pentru diabetul de tip 1 și de tip 2

 

1. Coriandru

Coriandrul își are originea în Asia de vest și în regiunea mediteraneană estică. În mod convențional, coriandrul a fost folosit pentru a ajuta la vindecarea problemelor digestive cum ar fi: diareea la tineri, durerea colică, anorexia și flatulența. Pentru diabetul zaharat, uleiul de coriandrul poate reduce nivelul de glicemie, prin creșterea secreției de insulină din pancreas. În plus, acest ulei esențial este, de asemenea, cunoscut că prezintă o activitate asemănătoare insulinei la nivel celular.

 

2. Scorțișoară

Consumul de ulei de scorțișoară pe cale orală poate ușura simptomele diabetului. Cercetările au arătat că scorțișoara este capabilă să reducă nivelurile de glucoză, trigliceride și colesterol din organism. În afară de acestea, acest ulei are capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor, de a reduce inflamația și de a echilibra nivelul de glicemie. Are proprietăți naturale antifungice și antivirale pentru a combate infecția și, împreună cu aceasta, este un booster imunitar natural. Nu există efecte adverse cunoscute legate de utilizarea uleiului de scorțișoară; dar poate provoca iritarea pielii sau a canalului nazal, dacă uleiul nu este diluat corespunzător înainte de utilizare. Uleiul de scorțișoară poate fi luat ca supliment alimentar, sau poate fi inhalat.

 

3. Cuișoare

Cercetările au arătat că uleiul de cuișoare, atunci când este consumat ca supliment, poate echilibra nivelurile de insulină. De asemenea, ajută la reducerea nivelului de colesterol și glucoză la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. O persoană poate consuma 1-2 cuișoare pe zi, pentru a ajuta la echilibrarea simptomelor diabetului. În afară de aceasta, uleiul esențial de cuișoare poate fi util în condiții cum ar fi acneea, otrăvirea alimentară, păduchi, cataractă, inflamație, ulcere, diaree, greață, artrită și reumatism și tulburări cardiovasculare. Se recomandă ca persoanele tinere și persoanele care iau anticoagulante să nu folosească uleiul de cuișoare, deoarece poate provoca iritații severe ale pielii. Chiar și atunci când este utilizat pentru adulți, vă recomandăm diluarea uleiului cu orice ulei de bază, înainte de utilizare. Acesta poate fi consumat pe cale orală, ca supliment alimentar, sau utilizat într-un difuzor.

 

4. Smirna

Uleiul de smirnă poate ajuta la controlul nivelului de glicemie. Proprietățile sale antioxidante susțin sistemul imunitar, făcându-l unul dintre cele mai bune uleiuri pentru persoanele care suferă de diabet. Smirna este, de asemenea, un antioxidant și antiseptic natural și are proprietăți puternice de vindecare. Poate fi folosit fără probleme, cu excepția celor tineri sub vârsta de șase ani și a femeilor însărcinate. Poate fi folosit într-un difuzor, ca supliment alimentar sau pentru aplicarea locală.

 

5. Salvie

Uleiul de salvie poate ajuta la prevenirea tulburărilor renale, care sunt destul de frecvente la persoanele care suferă de diabet zaharat. Puteți să îl consumați oral, sau să îl aplicați local. Atunci când este luat în cantități adecvate, nu există efecte adverse observate.

 

6. Ocotea

Ocotea poate ajuta la echilibrarea nivelului glicemiei, atunci când este consumată ca și ceai. Fiind eficientă în stimularea pancreasului, această plantă poate ajuta în caz de probleme digestive, atunci când este consumată cu 5-10 minute înainte de masă. În plus, ocotea reduce inflamația și ajută la echilibrarea răspunsului intern al organismului în caz de leziuni și răni. Copiii sub vârsta de 6 ani, femeile însărcinate și cei care iau medicamente ar trebui să evite Ocotea. Acest ulei esențial poate fi uneori iritant pentru piele, atunci când este utilizat fără o diluare adecvată. Poate fi difuzat sau inhalat, aplicat local, sau poate fi luat ca supliment alimentar.

 

7. Vetivert

Uleiul esențial al Vetivert are efecte de calmare și stabilizare asupra corpului. Este, de asemenea, cunoscut pentru a alina anxietatea, traumele, șocul, și este ideal pentru relaxarea mușchilor, atunci când este folosit ca ulei de masaj. Poate fi folosit ca supliment alimentar sau poate fi inhalat direct. Cu toate acestea, Vetivert-ul este inofensiv când este luat ca și medicament, dar posibilele efecte adverse sunt încă necunoscute. Femeile însărcinate este mai bine să nu îl folosească.

 

8. Lămâie

Uleiul esențial de lămâie vă poate ajuta să vă relaxați și poate fi folosit contra calculilor renali, tinitusului, gripei porcine și răcelii obișnuite. Pentru diabetici, poate ușura tensiunea și stresul, pe care mulți dintre aceștia îl capătă în general datorită bolii.

Acesta poate fi administrat pe cale orală în doze mici, sau poate fi aplicat local. În timp ce efectele adverse ale consumului mai mare de ulei esențial de lămâie sunt necunoscute, aplicarea lui direct pe piele poate crește riscul de arsură, mai ales dacă aveți pielea sensibilă.

9. Ylang Ylang

Uleiul esențial de Ylang-Ylang poate fi atât relaxant, cât și stimulant. Pentru diabetici, este util să fie folosit pentru a face față stresului și furiei. Inhalarea lui poate regla circulația sângelui, reducând astfel tensiunea arterială. Acest ulei esențial poate fi aplicat local pe spate, încheieturi, gât și picioare, sau poate fi difuzat în încăperea în care vă aflați.

 

10. Cimbru

Uleiul esențial de cimbru este util ca analgezic, expectorant, diuretic, anti-cataral, stimulent imunitar și antiseptic. Acest ulei este, de asemenea, util în prevenirea bolilor precum psoriazisul, dermatita, hepatita, bronșita și bolile cardiovasculare, de care un diabetic poate suferi.

Utilizarea acestui ulei nu este recomandată persoanelor cu tensiune arterială crescută, celor tineri și femeilor însărcinate. Poate fi folosit ca supliment alimentar, difuzat sau aplicat local.

 

11. Portocale

Uleiul esențial de portocale ajută la restabilirea sistemului endocrin și imunitar la starea lor normală, și ajută la reducerea depresiei. Nu există efecte adverse cunoscute ale utilizării acestui ulei esențial. Poate fi consumat pe cale orală, sau poate fi difuzat în încăperea în care vă aflați.

 

12. Măghiran

Uleiul esențial de măghiran poate fi util în tratarea constipației, tusei convulsive, bronșitei și a durerilor de cap. Nu are efecte adverse cunoscute, atunci când este utilizat în cantități potrivite.

13. Chiparos

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale diabetului de tip 2 este circulația necorespunzătoare a sângelui. În timp ce există multe uleiuri esențiale care pot regulariza circulația sângelui în organism, unul dintre cele mai eficiente este uleiul esențial de chiparos. Uleiul de chiparos este de asemenea un ulei binecunoscut în comunitatea medicinei alternative pentru beneficiile sale cardiovasculare.

 

14. Uleiul de schinduf

Unul dintre studiile efectuate pe șobolani grași a constatat că schinduful ar putea ajuta semnificativ la creșterea sensibilității organismului la insulină. Prin cercetări suplimentare, s-a ajuns la concluzia că schinduful nu numai că elimină simptomele bolii, ci și ușurează viața unui diabetic, ajutându-l să se mențină odihnit și energizat pe tot parcursul zilei.

 

15. Amestec de uleiuri de citrice

Diabetul este o boală care afectează nu numai pancreasul, ci și multe organe și procese în tot corpul, inclusiv vederea. Amestecurile de uleiuri de citrice pot stimula sistemul ocular și organele majore, cum ar fi ficatul, deoarece sunt bogate în antioxidanți naturali. Cu toate acestea, motivul pentru care comunitățile de medicină alternativă recomandă uleiurile de citrice este capacitatea lor de a ajuta pancreasul, astfel încât acesta să poată elibera cantitatea potrivită de insulină cerută de organism.

 

16. Ulei de piper negru

Piperul negru poate controla și chiar poate preveni hipertensiunea și diabetul de tip II. Un studiu efectuat în 2013 arată că uleiul de piper negru conține în mod natural două enzime care descompun amidonul în glucoză. Acest lucru ajută la normalizarea nivelurilor de glicemie și încetinește absorbția glucozei.

 

17. Ulei esențial de lavandă

În timp ce o mulțime de cercetări despre lavandă și efectele sale ca tratament pentru diabet zaharat sunt încă în așteptare, unele dintre investigații au concluzionat că uleiul de lavandă poate reduce în mod surprinzător nivelul de glucoză din sânge.

 

Cel mai bun amestec de uleiuri esențiale pentru a ajuta persoanele ce suferă de diabet zaharat tip I și tip II

În 350 ml de apă, amestecați 3-5 picături din uleiurile de lămâie, de coriandru și de scorțișoară și beți de 2-3 ori pe zi.

Puteți folosi în fiecare dimineață 4 picături de ulei esențial de scorțișoară și de chiparos pe care să le masați pe abdomen, tălpi și picioare, și ulei de coriandru masat pe piept.

Uleiul de tămâie masat pe ceafă sau pe partea inferioară a picioarelor vă ajută să vă simțiți ușurați și relaxați.

Masați ulei de levănțică pe tălpi, pe timp de noapte.

În fiecare dimineață masați tălpile cu ulei de cuișoare.

Adăugați 8-10 picături de ulei de coriandru și / sau ulei de busuioc într-o capsulă și luați-o zilnic.

 

Alte sfaturi utile pentru gestionarea diabetului zaharat

Trebuie să fiți întotdeauna pregătiți să explorați noi alternative. Înțelegeți mecanismul corpului dvs. și luați în considerare ceea ce aveți nevoie. Uneori, în condiții cronice, cum ar fi diabetul, organismul pare să dezvolte imunitate la un anumit ulei esențial. Cu alte cuvinte, dacă un ulei își pierde eficacitatea pe o perioadă de timp, luați în considerare testarea temporară a altor uleiuri esențiale.

Este minunat să puneți câteva picături de ulei esențial de Ocotea în apă fiartă, pe care o răciți puțin turnând apa dintr-o cană în alta. Beți acest amestec înainte de masă.

 

Câteva alte avantaje generale pentru sănătate ale utilizării uleiurilor esențiale pentru diabet

Aproape toate uleiurile esențiale stimulează vederea și îmbunătățesc funcția hepatică. Ca supliment alimentar, uleiurile esențiale pot reduce activitatea radicalilor liberi în organism. Dacă sunteți în căutarea un agent anti-îmbătrânire, uleiurile esențiale pot face cu siguranță aceasta posibil.

Uleiurile esențiale, atunci când sunt consumate după masă, se pot dovedi a fi miraculoase pentru sistemul digestiv. Adăugați câteva picături din uleiurile esențiale menționate mai sus într-o ceașcă de apă fiartă și beți încet. Este de reținut că pancreasul este în legătură cu splina și de stomacul, așa că atunci când consumați ceva care stimulează funcționarea stomacului, atunci, la rândul său, va stimula pancreasul.

Puneți o picătură de ulei de coriandru și o picătură de ulei de mărar sub limbă. Acest lucru va reduce întotdeauna nivelul glicemiei.

Picurați o picătură de ulei esențial de fenicul pe deget și apoi puneți-o pe limbă.

Uleiul virgin de cocos are un efect pozitiv asupra nivelului de glicemie.

Adăugați 5 picături de lemongrass sau de scorțișoară într-o capsulă cu 2-3 picături de ulei de bază și înghițiți această capsulă împreună cu mâncarea, zilnic. Faceți aceasta în mod regulat cel puțin o lună, pentru a remarca efectele.

Masați o picătură de ulei de coriandru pe fiecare dintre glezne înainte de culcare, pentru a menține nivelul glicemiei normal.