• Acest subiect are 0 răspunsuri, o opinie È™i a fost actualizat ultima dată acum 8 ani, 2 luni de AvatarAnonim.
Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #5900
    AvatarAnonim
    Vizitator

    Urmărind în timp persoanele cu hepatită C care ne-au mai relatat despre … tratamentele lor, în special despre tratamentele cu interferon/ribavirină, am constatat o serie de aspecte:
    1. Nu s-a vindecat niciunul. Dar, într-adevăr, viremia le-a scăzut, cel puțin pe perioada tratamentului.
    2. Cei care au ajuns să ne relateze experiențele, fie au suferit de efecte secundare la extrem, fie nu și l-au permis (tratamentul), fie și una și cealaltă.

    Ca È™i hepatita B, hepatita C se poate vindeca. Eu personal m-am vindecat de B (da, nu mai am virusul în organism, m-au uimit si pe mine analizele, zic medicii ca nici nu am avut, cum o fi asta…). Cu un regim alimentar adecvat, È™i plante medicinale, hepatita B se vindecă la peste 80% dintre pacienÈ›i. Cica de la sine.

    Tratamentele sunt variate. Nu prea există leacuri minune.

    Legat de beleaua asta de boala, ea se poate trata si scump, si ieftin. Si foarte scump, desigur. Tratamentul, ca la orice boala, este bine sa fie pe multe fronturi, si produse bune se gasesc.

    In continuare o sa notez o serie de remedii adecvate pentru tratamentul bolii. Lista nu este exhaustiva, si nu cuprinde produse (doar) de la vreo firma anume.

    Am hotarat sa prezint cat de cat o astfel de lista, deoarece chiar azi am primit un telefon de la o persoana care imi spunea ca foloseste gel de Aloe de la… o firma anume pentru tratament. Mi-am facut cruce, am incercat sa ii zic ceva de Aloe (ca nu e pentru hepatita, desi dupa cum vedeÈ›i si noi comercializăm) dar… am renuntat, caci… degeaba. Si la urma urmei s-ar putea sa ne înÈ™elăm.

    Asadar iata lista de remedii. Folositi cat mai multe odata, nu prea se bat cap in cap.

    1. Uleiul de chimen negru, negrilica, baraka, Este unul dintre putinele panacee adevarate, cu actiunea datorata in majoritate timoquinonei.
    Pentru hepatita B/C, 5-10ml/zi, nu e necesar mai mult.
    Se gaseste capsule (baraka – putin cam scumpe), ulei la sticluta, mai scump sau mai ieftin. Cel mai bun este cel mai aromat dar, totusi, merg toate. Atentie, la unii mai scade tensiunea, trebuie observata.
    E bun la mai multe, dar e un topic despre hepatite.

    2. Polen, de preferinta crud, cel uscat trebuie mestecat mai mult, cred ca merge si acela dar preferatul meu este cel crud. Atentie, se tine la congelator pe perioade lungi, pe timpul consumului doar la frigider.
    Se utilizeaza 1-2 linguri pe zi. Poate da dureri de stomac pe burta goala sau pana te obisnuiesti, asadar se poate incepe gradat.
    Este hepatoprotector si vitalizant, nu antiviral.

    3. Propolis. Asta este un alt remediu miraculos, pe langa uleiul de negrilica, dar de obicei este folosit necorespunzator. Pentru o buna biodisponibilitate, ar trebui folosit ca extract uleios sau hidrosolubil (ambele sunt bune). Tinctura nu o recomandam, mai ales pentru ca are alcool. Inclusiv din cauza alcoolului nu se poate ingera in cantitati ridicate. ÃŽn plus, in extractele hidrosolubile si uleioase, in functie de modul de preparare, se elimina si rasinile, care nu prea ajuta intern.
    Efectele sunt multe, inclusiv antiviral.

    4. Armurariu. Aici e simplu si ieftin. 5-10g seminte pe zi, macinate si mestecate si, desigur, înghitite. Ar mai merge si silimarina, dar nu putem recomanda o firma buna. Ultima oara cand am luat dintr-un plafar silimarina, la pret de silimarina, cand am ajuns acasa am gasit inauntru armurariu macinat. Escrocherie pentru fraieri si neatenti (da, eu printre ei, si eu nici macar nu am scuze :)) ). Asadar, armurariu 5-10g/zi, sau silimarina, 0,5-1g/zi, unii recomanda chiar mai multa.
    E hepatoprotector.

    5. Orice alte plante hepatoprotectoare: macese, anghinare (cine o suporta), turmeric, cicoare, etc. Sunt multe, nu ezitati, luati si le macinati si le rumegati precum un mielusel cuminte. Rau nu o sa va faca, sunt ieftine, dar nu le luati in cantitati mici (nici cu tona, dar 2 lingurite de pulbere pe zi, din fiecare, sunt un minim de bun simt).

    6. Drojdie de bere inactivata. Atentie, nu bere! Se gaseste peste tot, contine complexul B (nu stiu B12, desi ar trebui, dar nu e relevant pentru ficat). Hepatoprotectoare vitalizanta, 2-3 lingurite zilnic.

    7. Argint coloidal. Antiviral. Atentie, incarca putin ficatul, caci practic asta ar trebui sa fie medicament. Nu, nu e supliment alimentar, desi se mai vinde si asa. La o adica, nu creste in copaci.
    Problema e ca sunt multe sortimente, de tot felul. Exista produse mai bune sau mai proaste dar… aproape toate ar trebui sa mearga. La cele cu concentratii reduse (pana in 100ppm), 30-100ml/zi, in functie de concentratie. La cele concentrate (500-2000ppm – atentie, astea nu trebuie sa arate ca apa, uzual trebuie sa fie negru sau brun), 3-5ml/zi, tot asa, functie de concentratie, CU APA! Apa e la liber, cat mai multa.
    Atentie, cand utilizati argint coloidal pentru hepatita, TOTDEAUNA folositi macar unul dintre hepatoprotectoarele de mai sus (sau altele). Bine, sunt persoane care nu folosesc dar… mai bine da.

    8. Laptisor de matca. Daca gasiti adevarat, ca toati comerciantii se lauda, noi credem ca o sa gasiti rar altul decat chinezesc (pe care nu dam prea multi bani). Pe cate stim e si antiviral.

    9. Pastura. Asta este protector hepatic, vitalizant.

    10. Cat mai multa miscare, inot, alergare usoara, stat la soare, o atitudine pozitiva. La o adica efectul placebo este real (apropo de atitudinea pozitiva). La urma urmei nu suntem doar materie, suntem si suflete, si chiar si spirite (adica il avem pe Dumnezeu in noi. Da, pana si cei mai vai de mama noastra dintre noi!). Cu miscarea gradat, cat se poate dar… ÃŽmi amintesc si acum, dupa ce am iesit din spital dupa hepatita A – am avut oleaca de A si B impreuna, oboseam dupa 200 de m dar, totusi, nu m-am crutat, am trecut la munca imediat.

    11. Era sa uit: Kombucha, favorita mea. Nu, nu este antiviral, va trebui sa va faceti acasa bautura asta fermentata. Atentie, folositi doar zahar brun sau, daca chiar vreti, zahar invertit (bine invertit). Nu miere ca moare ciuperca.
    Se lasa pana nu mai e aproape de loc dulce (decat asa putin de gust). Daca nu e otetita, se pot bea chiar si cantitati mari (eu ajunsesem la 3-4 L/zi, dar imi facea altcineva, eu doar treceam pe langa butoaie). Hepatoprotector, vitaminizant, vitalizant. De obicei, se recomanda cam o cana pe zi. La cantitati mari dati in dependenta, daca e facuta bine si nu e otetita. Nu ca ar fi un drog, dar o sa va placa.
    Retete gasiti pe net, merita efortul, vrea doar ceai verde si zahar (atentie, brun. Recomand pe cel de tip melasa, dar e bun si intre, sau chiar ce gasiti, dar nu alb). A si grija la plasa antimusculita, veti comporomite destule culturi din cauza ei 😀

    12. Regim alimentar lacto ovo vegetarian. Daca chiar nu puteti renunta la carne, putin peste si pui, crescute ecologic. Putin inseamna maxim 5% din totalul alimentelor.
    Cat se poate. Insa este extrem de necesar, mai ales la afectiunea asta. Bineintele, nu tu prajeli, nu tu alimente rafinate, gen zahar alb, ulei rafinat, si … aproape tot ce se gaseste in supermarketuri. Da, stiu, si eu zic la fel, nu e normal. Dar asta e, mai ales in conditiile in care pana si pietele sunt pline de … producatori care nu au vazut in viata lor decat camionul de Turcia sau Olanda, si piata de gros.

    Dintre toate, uleiul de negrilica, propolisul si argintul coloidal sunt cele mai importante. Nu le neglijati insa pe celelalte. Daca ar fi sa spun fac o referire la … importanta procentuala, ar fi cam asa: propolis 50%, ulei de negrilica 50%, argint coloidal 50%, celelalte remedii, 50%.

    E o gluma, desigur.

    Numai bine.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.