1. echilibrează cele 5 „organe energetice” (cunoscute în medicina tradițională chineză) plămâni, ficat, rinichi, inimă, splină), tonifică și calmează.

2. are efecte de reechilibrare, întărind, tonificând și modulând elemente cheie sistemului metabolic, incluzând: sistemul de răspuns insulină/glucoză; sistemul lipidelor din sânge; sistemul răspunsului imunitar; sistemul răspunsului la stres.

3. glycanii din corpul ciupercii reduc semnificativ nivelul de zahăr din sânge la șoarecii hiperglicemici.

4. ganoderma normalizează de asemenea sau modulează lipidele din sânge și, astfel, are acțiune cardiotonică.

5. ganoderma este utilizată, de asemenea, pentru a eechilibra răspunsul la stres și este eficientă pentru tratarea hipertensiunii, insomniei și anxietății.

6. sterolii din ganoderma acționează ca precursori hormonali.

7. ARN-ul din ganoderma luptă împotriva bolilor virale prin inducerea producției de interferon.

8. ganoderma ajută la tratarea bolilor, ajutând celulele imunitare (Killer și T) să distrugă virușii.

9. distruge bacteriile: staphilococi, strptococi și bacillus pneumoniae.

10. polizaharidele cresc ARN-ul și AND-ul din măduva oaselor, acolo unde sunt elaborate celulele imunitare, cum ar fi limfocitele.

11. crește puterea și durata de viață a celulelor albe, cum ar fi neutrofilele.

12. crește imunoglobina G (IgG).

13. crește și/sau modulează celulele NK și activitatea celulelor T.

14. polizaharidele din ganoderma modulează activitatea celulelor T: ele cresc memoria celulelor T și activează celulele supresoare T.

15. inhibă eliberarea de histamină din celulele albe.

16. acizii ganodermici, acidul oleic, sulful și proteina LZ-8 (din miceliu și ciupercile tinere) ajută la tratarea alergiilor.

17. inhibă și/sau modulează reacțiile alergice de tipul I, II, III și IV, fiind un agent antialergic cu spectru larg.

18. reacțiile alergice de tipul I (în legătură cu IgE) sunt cele la polen, proteine și veninul de insecte (alergeni proteine). Pacienții produc o cantitate anormal de mare de anticorpi IgE și, de asemenea, eliberează cantități anormal de mari de histamină; ganoderma ajută la modularea acestui proces prin creșterea activității celulelor supresoare T (pentru a suprima producerea de anticorpi IgE) și prin inhibarea eliberării de histamină.

19. hipersesibilitatea de tipul II este numită „hipersensibilitate citotoxică” și implică anticorpi și celule imunitare citotoxice (NK și celule ucigașe T) care caută și atacă celule virale, străine și tumorale; ganoderma crește și/sau modulează activitatea celulelor NK și ucigașe T.

20. reacțiile alergice de tipul III sunt ca răspuns la un exces de antigeni legați de anticorpi, adică complexe antigen/anticorp; acestea sunt obișnuite în bolile autoimune și în bolile virale cronice, cum ar fi lupus și artrita reumatoidă, în care antigenii legați de IgM sunt depozitați în țesuturile moi (încheieturi) unde provoacă inflamație și agregare plachetară; aceste complexe sunt în mod normal distruse de macrofage, dar când sarcina este excesivă, sunt chemate în ajutor celulele NK și ucigașe T. Reacțiile de tipul III include, de asemenea, plămânul fermierului, plămânul bibliotecarului, plămânul cultivatorului de ciuperci, precum și glomerulonefrita și inflamația vasculară.

21. reacțiile alergice de tipul IV sunt reacții întârziate caracterizate de dermatita de contact, cum ar fi în cazul iederei otrăvitoare; aceste reacții implică activarea celulelor citotoxice T (NK și celule ucigașe natural) de către antigeni; acestea sunt asociate cu boli autoimune, cum ar fi colita ulcerativă, diabetul zaharat și miastenia gravis.

22. există dovezi care sugerează că ganoderma ajută la atenuarea sensibilităților la alimente prin echilibrarea anticorpilor IgA și IgG.

23. ganoderma inhibă candida albicans.

24. ganoderma provoacă o stare de ușurare la 60-90% din bolnavii de bronșită cronică și pacienții vârstnici au trăit o mare ușurare.

25. este prezentată oficial de guvernul japonez ca o substanță pentru tratarea cancerului; tratamentul îndelungat al cancerului cu ganoderma are succes.

26. se pare că vitamina C crește absorbabilitatea polizaharidelor din ganoderma, îmbunătățind tratamentul cancerului și altor boli.

27. ganoderma trezește sistemul imunitar din timp pentru a lupta contra cancerului și, astfel, ajută la prevenirea îmbolnăvirii.

28. polizaharidele din ganoderma stimulează macrofagele pentru a produce mai mult factor de necroză tumorală și un număr de interleukine.

29. 50% dintre tumorile canceroase la șoareci au regresat complet în 10 zile după injecția cu ganoderma; chiar și în doze mici, o polizaharidă din ganoderma a inhibat 100% tumorile la șoareci.

30. ganoderma reduce nivelul de grăsime din sânge, incluzând trigliceridele și colesterolul LDL; derivații triterpenici ai acidului ganoderic sunt responsabili pentru inhibarea biosintezei colesterolului.

31. ganoderma a îmbunătățit starea a 81,77% dintre pacienții cu boli de inimă din 9 spitale din China.

32. ganoderma ajută la scăderea tensiunii sanguine; scăderea semnificativă a tensiunii sanguine s-a remarcat la oameni după ce au luat tablete cu ganoderma timp de 10 zile; triterpenele (acizii ganoderici) par să fie responsabile de acest efect; efectul este atribuit inhibării ACE, o activitate comună unor medicamente (ACE = enzima de conversie a angiotensinei)

33. ganoderma inihbă agregarea trombocitelor.

34. ganoderma este un agent antioxidant și antiinflamator puternic; curăță eficient organismul de radicalii liberi. Este sugerat că efectele antioxidante și antiinflamatorii ale ganodermei pot proveni din potențarea activității propriilor enzime antioxidante ale corpului, în special a SOD, superoxid-dismutaza.

35. ganoderma protejează împotriva radiației X cu cobalt și are un efect radioprotector similar aceluia al L-cisteinei, un aminoacid natural care este un distrugător activ de radicali liberi.

36. ganoderma îmbunătățește funcționarea globulelor roșii în ceea ce privește transferul oxigenului; astfel, ganoderma acționează ca un adaptogen de altitudine, ameliorând simptomele răului de înălțime.

37. ganoderma, preparată sub formă de extract alcoolic, este de ajutor împotriva necrozării ficatului și hepatitei; ganoderma ajută la regenerarea ficatului, reducând deteriorările celulelor ficatului produse de complexele antigen viral-anticorp.

38. ganoderma contribuie la alinarea durerii și la relaxarea musculară.

39. ganoderma are un efect calmant, sedativ asupra sistemului nervos; ajută la tratarea insomniei, anxietății și neliniștii.