Selectați Pagina

MicroNova, aparat de ionoforeză cu microcurenți

300,00 lei

SKU: micronova_ap Categorie:

Descriere

Descriere

MicroNova este un aparat extrem de simplu. Cu toate acestea, aparatele de acest tip pot dovedi o utilitate extraordinară în ameliorarea unor probleme, în special de natură infecţioasă, mai ales în cazul utilizării unor electrozi speciali, precum cei din argint sau cupru, cu sau fără ajutorul unor geluri specifice.

Mecanismul de acţiune este de tip ionoforetic (atenţie, pe bază de microcurenţi, şi nu la curenţi ridicaţi), ce implică migrarea ionilor sau moleculelor încărcate electric prin piele sau mucoase. Moleculele încărcate electric se află de obicei în componenţa cremelor sau gelurilor de uz cosmetic sau terapeutic, în vreme ce ionii (de obicei pozitivi), sunt obţinuţi prin desprinderea lor din electrozi ce conţin elementul respectiv.

În cazul argintului, unele dintre cele mai cunoscute cercetări sunt cele ale dr. Bob Beck şi ale colectivului său. Puteţi citi AICI o scurtă descriere a acestor cercetări. Unele rezultate sunt chiar miraculoase, după cum se poate vedea, însă din păcate cercetările respective au fost stopate prematur.

Ca şi parametri de funcţionare, trebuie spus că aparatul poate genera microcurenţi în gamele1-10 microamperi, sau 0,2-1 microamper, cu intensitatea reglabilă. Aceste intensităţi sunt generate cu electrozii în scurtcircuit, precizia devenind scăzută la intensităţi ridicate (peste 5 microamperi), datorită rezistenţei electrice a pielii (care poate varia semnificativ pentru o piele sănătoasă, mai ales în funcţie de gradul de umiditate, ea fiind tipic de circa 100kohm). În cazul utilizării în zone lezate ale pielii (cu ambii electrozi), sau cu ambii electrozi aplicaţi pe mucoase, rezistenţa pielii scade foarte mult, pâna la valori de 1-2 kiloohm, ceea ce face ca electrozii sa fie practic în scurtcircuit.

Intensitatea curentului se alege de obicei în funcţie de mărimea electrodului (desuprafaţa sa), însă de obicei se lucrează la cele mai mici intensităţi cu putinţă, de circa 1microamper la fiecare 10 centimetri pătraţi de electrod activ. Intensitatea curentului poate fi mărită, în cazul în care din anumite motive este dorită o difuzie extrem de rapidă a ionilor în piele, însă aproape totdeauna într-un astfel de caz pot apare reacţii adverse, de tip inflamator, mai ales în zona mucoaselor.

Tipurile de electrozi pot fi variate, şi vom exemplifica în cele ce urmează în cazul celor din argint:

– electrod de tip fir, foarte comuni pentru utilizarea în zone afectate cu suprafeţe relativ reduse, uzual din argint masiv. Se pot utiliza, de exemplu, în cazul herpesului în zona buzelor, pe pielea usor umezită, dar şi în cazul oricărui fel de leziuni cu suprafaţă redusă şi acces uşor.

– electrozi de tip baghetă, cu lungimi mari, care au doar porţiunea activă argintată în cazul electrozilor de diametre ridicate (peste 5mm), care trebuie să acţioneze într-o zonă definită precis, sau care pot fi confecţionaţi din argint masiv sau din cupru sau alamă argintată pe toată lungimea, atunci când trebuie să acţioneze pe o zonă mai largă, mai ales în cazul electrozilor cu diametrul mai mic de 5mm. Sunt destinaţi accesului în profunzime, mai ales în situaţiile în care există o problemă de natură infecţioasă într-o astfel de zonă.

– electrozi de tip placă (argintată total sau parţial) sau folie, pentru situaţiile în care este necesară acţiunea pe o suprafaţă cu o arie ridicată. În cazul foliei sau placilor, uzual ele trebuie conectate prin intermediul unor clipsuri conductoare. Foliile au avantajul că, acolo unde este necesar, se pot mula pe zona afectată. Aceste tipuri de electrozi sunt foarte utile în cazul afecţiunilor care cuprind suprafeţe relativ întinse ale pielii.

În toate situaţiile, se utilizează şi electrozi de referinţă, pasivi, de obicei din oţel inoxidabil, argint clorurat, sau din cauciuc grafitat, fie sub forma unor plasturi sau brăţări, fie sub forma unor bare sau discuri, prevăzute cu conectori adecvaţi. Totodată, foarte important este ca zona tratată să fie umedă, fiind uneori utilă folosirea unui gel pe bază de argint. În cazul pielii sau mucoaselor uscate, migrarea ionilor este foare dificilă, dacă nu imposibilă.

 

Acest aparat nu este avizat ca dispozitiv medical. Scopul acestei prezentări este de natură informativă, şi nu poate fi considerată ca un ghid terapeutic. Orice folosire a acestui aparat sau a altor dispozitive conexe, în scopul tratării unei afecţiuni, va fi realizată pe răspunderea utilizatorului. Totodată, este interzisă operarea sa de către persoanele cu dispozitive protetice electrice sau electronice, cu excepţie celor izolate de corp (precum dispozitivele pentru îmbunătăţirea auzului).

Coș de cumpărături

Cont

Plătiți în siguranță

Modulul de plați cu cardul este în teste. Deși ar trebui să funcționeze normal, în cazul în care întâmpinați dificultăți, va rugam sa ne contactați pe adresa de e-mail menționată la pagina de Contact.
Puteți efectua plățile online fie prin intermediul cardului de debit/credit, fie din contul dumneavoastră PayPal.

Reduceri.

La cumpărături cu valoare mai mare, primești reduceri suplimentare! Află mai mult...

Transport gratuit

Pentru comenzi cu valoarea minimă de 150 lei.

EasyBox: o livrare mai ... când vrei tu

Selectează serviciul Locker Sameday, la finalizarea comenzii. Nu uita: coletele pot rămâne în locker maxim 36 ore, iar în perioadele de vârf 24 (Black Friday, etc).